Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?

Според лидера на ГЕРБ Бойко Рашков се опитва да спасява Радев
Обновена: 29 окт 2021 13:48 | 29 окт 2021 13:41, Нели Христова
345
Борисов: Къде ни е вината за това, че съм казал истината?
Снимка: БГНЕС

Размяната на реплики между президентът Румен Радев, бившият премиер Бойко Борисов и служебният здравен министър Стойчо Кацаров, относно годността на част от ваксините, продължава. ГЕРБ даде брифинг в Централата
на партията в София.

"Радев бил на парад. Използва парада във военна академия, за да говори срещу мен. Това не е агитация. По каква тарифа вие ще го минете, ще ми е много интересно. Получаваме привилегия, която не заслужаваме - нито аз, нито Радев", коментира Борисов заявлението на Радев, че Борисов плашил народа срещу ваксините по време на военен празник.

Още по темата
"Ние показахме само, че срокът на ваксините е удължен. Ние казахме истината. Къде ни е вината за това, че съм казал истината. Те бяха казали да не се ваксинират хората. А ние още август искахме да се придобие имунитет". Така бившият премиер коментира изказването на Кацаров, че ГЕРБ създавали усещане на страх относно ваксините и срока им.

Борисов припомни изявленията на Стойчо Кацаров преди месеци, в които той твърди, че няма опасност от тежка вълна на COVID-19 и няма опасност болниците да бъдат запълнени. Той цитира думите на служебния здравен министър, че българите ще постигнат имунитет не чрез ваксинация, а чрез боледуване.

"Днес няма мерки, няма 60/40, няма помощи", твърди Борисов.

Бившият премиер цитира и Радев, който преди месеци е твърдял, че със зеления сертификат се диксриминира народът.

"Продължавам да питам защо тези ваксини, които не са с изтекъл срок на годност, ги продадоха. И къде ми е вината, че съм казал истината?"

"Вътрешното ми усещане е, че определен вътрешен министър не знае къде се намира. Дали този човек помни, че всички неща, които казва през последните 6 месеца, са едни и същи", обяви Тома Биков и цитира изказвания на вътрешния министър Бойко Рашков.

"Като чета данните за последните 14 дни 1590 са починали, а от началото на четвъртата вълна - 5578", каза Борисов. Според него с акциите на Бойко Рашков се опитва да спасява Радев за провала с пандемията и нарушението на Конституцията.

"Цялото им действие в момента цели две неща - потъващия Радев да бъде спасен и да изместят фокуса от любимата партия на Радев, на Кирил Петков, след провала в КС", отсече бившият премиер.

По повод магистрала "Хемус" и разкритите нарушения, Борисов коментира: "Моят интерес е хората от север до 2024 да мога да пътуват по магистрали. Бързали сме да направим това". 

"Радев се събира със 150 човека, без маска - айде да видим дали ще го глобят, както мен глобиха, че не нося маска", продължи коментарите лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
6
 
9
 
! Отговори
Буци малък преди 2 години
До Радев жаалъкЗащото уци си избърса задните части с нея преди това
238
17
 
21
 
! Отговори
Радев жаалък преди 2 години
Радев, остави закачките с Борисов и кажи защо се изплю върху Контитуцията?
237
4
 
18
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Внуците на комунистите се връщат от "гнилия" запад за да лапат.Вече не са с автомати и гранати,а с костюми по 10 хиляди долара и дипломи от най-добрите университети на лошия запад .С тези дипломи са усвоили до съвършенство кражбата и укриването на парите без да ги лови съд....
236
5
 
11
 
! Отговори
До 250/245 преди 2 години
Нали се разбрахме?Дайте нещо по свежо,това не хваща окото!!!
235
9
 
21
 
! Отговори
баце преди 2 години
Този пак се размириса. Буци, изтаковано ако не се бърка и човърка щото почва да смърди повече. Вземи млъкни , че ставаш още по жалък.
234
15
 
14
 
! Отговори
Жалък факт преди 2 години
Не може в Инициативния комитет на Румен Радев да има 27 агенти на Държавна сигурност, но е факт жалък за Радев.
233
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 238 "и в какво се състои катастрофата би ли ми обяснил?" Ако си толкова нагъл да ме питаш този въпрос, това може да е само човек, който умишлено е "пропуснал" "работата" на Служебното правителство и неговите членове, дори преди официално да вземат властта. Такъв човек няма нужда от "убеждаване". Той е ясен.
232
6
 
10
 
! Отговори
До244 преди 2 години
Слабо,слабо,Седларов,дайте нещо по свежо!!!!
231
10
 
12
 
! Отговори
До 246 преди 2 години
Фактът, че вярваш на есна доказана мутра като Борисов вече говори много за теб.
230
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 239 "Анонимен, естественно че ще има ваксини за бракуване бе, Баце поръча от ефтиното "кафе" на Астра колкото за целия балкански полуостров :)" Откъде знаеш, че са "от евтиното кафе"? МЗ не дава такава информация. Всъщност, до вчера МЗ изобщо не беше казало, че такива има, а вече радевите тррролове знаете и от кои са. Как ли сте "предположили"? ТОВА беше целта на Баце, да ви извади кирливите ризи на показ. А ние продадохме на Норвегия от хубавите ваксини, не от "кафето".
229
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТой не е просто крадлив и страхлив егоист, а много хора затриха, включително и хора , гласували за него и хора, които му помогнаха да вземе властта, злобен, отмъстителен.
228
16
 
12
 
! Отговори
нищоправещият преди 2 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
227
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РапонЬ,стягай багажа,тоя път яко те хванаха за крадливите топки,отърване Няма!
226
14
 
15
 
! Отговори
ДА ВИ НЕМА преди 2 години
Бориов ПОВЕЧЕ НИКОГА ПЕРМИЕР!!! НИКОВА ВЕЧЕ НА ВЛАСТ!
225
12
 
12
 
! Отговори
Тиквата е посмешище преди 2 години
Този пръст преди пресконференцията е бил на друго място...
224
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, естественно че ще има ваксини за бракуване бе, Баце поръча от ефтиното "кафе" на Астра колкото за целия балкански полуостров :), пак добре че успяха да се продадът някакви количества
223
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, и в какво се състои катастрофата би ли ми обяснил? няма ваксини ли? ами има, който желае може да си сложи, не се правят достатъчно тестове ли? ами не, правят се на ден толкова колкото твоя Баце правеше на месец, аз не виждам катастрофа, катастрофа беше когато Баце затвори за 2 месеца цялата държава, когато сложи КПП-та и огради детските площадки и парковете като концлагери, това беше катастрофа и затова народа му поиска оставката
222
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 235 "Аййй стига сте п.л.ю.л.и по Баце,макар и крадлив той пак си остава глуууповат,от дека да знае,че ваксините имат удължен срок?" МЗ обаче хич не са "глуповати". Яко мълчаха за това, че има 200 хиляди ваксини за бракуване и още не дават информация за това на колко им изтича срока на годност в близко бъдеще. Явно трябва да разчитаме на честната дума на нативаксъра Кацаров, че ще се правят правилните неща. Между другото, той днес каза, че "има план".
221
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аййй стига сте п.л.ю.л.и по Баце,макар и крадлив той пак си остава глуууповат,от дека да знае,че ваксините имат удължен срок?
220
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Вината е там, че гласувах за Вас......Мисля да не се чувствам скоро, виновен вече!