Борисов: След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от всички

Радев трябваше да поиска оставката на Рашков, коментира лидерът на ГЕРБ
Обновена: 11 ное 2021 18:07 | 11 ное 2021 18:07, Петя Славова
432
Борисов: След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от всички
Снимка: БГНЕС

Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще сложа различен кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ. Разликата е 8-9 % между ГЕРБ и втория, сочат агенциите, значи не трябва да чегърта нито Радев нас, нито ние него. Ще възложа на избрания от мен премиер да разговаря с другите партии, ако това са резултатите и да съставят отговорно правителство, което да се ползва с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим разговори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

"След днешните изявления на ЦИК, да продължим да говорим за това, е непродуктивно. И малкото българи, които ходят да гласуваме, ще ги откажем. Всички политици сме в тази битка - изборите. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Дори в машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, то е абсурдно. Машините заминали за чужбина, ЦИК не знаят кои машини. Ошашавихме хората", коментира ситуацията преди изборите пред bTV.

"Миналата събота казахме за 228 машини. Радев е назначил Рашков по конституция. Единствената му роля е да има честни и прозрачни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за избори и той си назначава проверка на себе си и казва, че до довечера ще отговори", обясни Борисов.

Според Бойко Борисов, Радев вече е трябвало да му поиска оставката и да сложи някой честен човек на негово място. По думите му,и предишните избори са били фалшифицирани, но според него ГЕРБ няма вариант да не признае изборите.

"Радев наложи хаос в държавата. При такава ситуация, такава разделена държава не знам как ще се оправим." - обясни той и допълни, че това не са политически изказвания. "Преди година ви предупредих, защото този занаят го упражнявам 10-12 години. Балансираш между НАТО, Атлантицитите, ЕК, Балканите, сложна тема е", обясни Борисов.

По думите му, първата червена лампичка светнала, когато ЕК съобщи преди дни, че понижава прогнозата за икономическия растеж на България.А това било възможно въпреки кризата, защото останалите държави вече са излезли от COVID кризата. "Видяхте ли Радев да се ваксинира като всички президенти и с коя ваксина го направи. Видяхте ли му зеленият сертификат, това е личният пример?", попита той.

Според Борисов, моделът на ГЕРБ е10 годин цената на тока да е 70 - 80 лв, а моделът на Радев - 380 лв. Той изключи това да е заради световните цени.

Борисов коментира, че поскъпването на електроенергията и храните ще подкопае покупателната способност на домакинствата с ниски доходи". Според него, моделът Радев е довел до това.

"Добре, че построихме Балкански поток. С нея не дадохме да ни заобиколят Гърция, Турция и останахме на газовата карта.", добави той.

По думите му, ГЕРБ бива нападната от останалите. Той коментира и компроматът със спалнята като нарече снимките монтаж: "Слагат шкафче, което снимат, когато ме няма и след това са платили на някой да ме снима докато спя.", отсече Борисов.

Според него няма корупционна практика при строежа на автомагистралите. "Надявам се да оживеем до края на зимата." заяви Борисов и преброи огромният брой починали българи заради коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
9
 
12
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До АнонименРадев президент! Киро министър-председател! Рашков ГЛАВЕН ПРОКУРОР!Толупът взатвора! В килията на Бай Тошо! Е така виждам аз нещата след изборите!
305
13
 
7
 
! Отговори
M.P преди 2 години
Стига глупости ,гласуваите за ГЕРБ и всичко да приключва .и на 15/11/2021 всички на работа сакато,кьораво всички трябва да работим.ОК
304
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е на добрия премиер досега и в коалиция с Патриотите!Най доброто време за БГ,никой не го е стигнал и не може.От какъв зор негативни,злобни,черногледи и мапулативни хора като Радев,марионетни четци на листчета на задкулисие с нищо недопринесли за БГ,разединител и нарушител на Конституцията тоя глупав народ да избере отново.Оплетен в зависимости с червени масони фигурант.Та така,а Борисов задължително да обжалва изборите с/у тези нечестни меркантилни хуни,чрез разни схеми използват машинит
303
12
 
21
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Абе ей сикаджия ти не разбра ли, НЕ ТЕ ИСКАМЕ, нито тебе, нито партията ти, не го искат в селото, той за къщата на попа пита, ако трябва пак ще отидем на избори или се прегърнете с БСП и ДПС, формулата 3-5-8 е отработена, лапайте си на воля тогава, дано тогава този заспал народ се събуди и хване сопата, няма друго решение.
302
13
 
5
 
! Отговори
Марко преди 2 години
До 330 Венелин Блести,блести Бойко Борисов и то много блести пред всички джудженца мераклии за власт.С ума си всички ги слага в малкия си джоб и ги прави смешни и жалки.А те комплексирани щуреят и изтрищяват.Фигурата е никожен пред Борисов
301
3
 
10
 
! Отговори
Един от повечето преди 2 години
До 328. Видовден? Не, виденова зима иде. А за шкафчето. Борисов винаги го държи отворено. Така и докато спи държи съдържанието му под око.
300
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урока ви трябва да е, че трябва да се обединявате в името на благоденствието на страната, а не да бъдете егоистични и се разделяте! Проведете нормални избори, не ги фалшифицирайте с машини, нека всеки вземе толкова гласове, колкото са гласували за партията им, след това се разберете как ще съставите коалиция и парламент! Така е най-правилно, за да няма недоволни и кавги или ощетени партии!
299
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урока ви трябва да е, че трябва да се обединявате в името на благоденствието на страната, а не да бъдете егоистични и се разделяте! Проведете нормални избори, не ги фалшифицирайте с машини, нека всеки всеме толкова, колкото са гласували за партията им, след тива се разберете как ще съставите коалиция и парламент!
298
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете на мира партиите на Бойко(ГЕРБ) и особено ДПС, не ги закачайте, не се превръщайте в диктатура и тирания, простете им, аз простих , оставете ги колкото си спечелят от изборите, да си вземат гласовете и да си участват в парламента, не фалшифицирайте изборите, партиите ГЕРБ и ДПС и редовите хора от тези партии, нямат вина за абсолютно нищо, простете им, оставете ги на мира, моля! Не бъдете жестоки, простете, за да бъдете простени!
297
14
 
5
 
! Отговори
НЕ, ДРАГИ БОЙКО! преди 2 години
Не можеш да направиш правителство, защото всичките партии в парламента са путинистки. На руските шпиони не им трябва правителство. Фигурантът ще прави президентска република, референдум за излизане от НАТО и ЕС и влизане в Ислямска Евразия.Но това , което ти не можеш да го направиш, ще го направи Байдън, така че имаме надежда.
296
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След изборите ще се подпишат разни спогодби с които няма да се зачитат нашите закони които все още ни пазят.Ако ние не се обединим да изберем Възраждане това ще бъде краят ни психически,физически и всякак.Спрете телевизора и мислете с главата си.
295
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Доган ще се прави
294
10
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Вече ни предложи един водещ на чалга-шоу,който да изберем за премиер.Дано вторият му опит на Борисов е по-сериозен,макар че нещо различно от калинка едва ли ще ни п.рОбу.та.
293
4
 
5
 
! Отговори
Ицо хазартния преди 2 години
Имаш ли човек в... "Сиела Норма"..?!
292
1
 
0
 
! Отговори
И тази история: преди 2 години
Ще бъде много интересна - този съдия на Сакскобурга ще ти каже всъщност, че почти всичко под закон, но към закон правилник, наредби, допълнителни разпоредби не е проверяване за смислово противоречие с Конституцията!!!
291
1
 
0
 
! Отговори
Искаш ли да знаеш? преди 2 години
Къде е слабото място в Конституционния съд? Единия съдия на Сакскобурга, дето неговия уж приятел дето и той е на Сакскобурга всъщност му държи почти забит нож в гърба.... Ако успееш да разбереш кой от тях е ... Той може и да ти каже "Една невероятна история"
290
1
 
1
 
! Отговори
И метафора: преди 2 години
Игра на тронове - никой не мое падне от трона си в Конституционния съд защото държи мечове за всички останали ....
289
2
 
0
 
! Отговори
Още по-весело преди 2 години
Защо Сакскобурга има двама съдии в Конституционния съд. Единият държи на мушка другия плюс двама от другите - обаче единия може и да не го държи, а само да си мисли, че го държи .... Разбирате ли негово нищожество е безкрайно недоверчив дори към собствените си хора, а той се е погрижил двама други съдии да държат на мушка и първият и вторият му съдия ... В резултат на което държавата буквално няма Констититуция и няма съд, който да я съблюдава за противоречия, което е лобистки много удобно!
288
4
 
1
 
! Отговори
ПеКаГеНУ преди 2 години
от мазетата се подучива че с голямо единодушие компетентна комисия по Преименоване на офицялните згради състояща се от немалк брой активанти са дошли самостоятелно до мисълта СУ да преименова на ПКГНУ = Първо Килийно Гербално Начално Училище с разширено преподаване на Преписвачество.
287
7
 
9
 
! Отговори
ИзчезниМизернико преди 2 години
След изборите е редно с Каскета да посетите Бай Ставри,а Сийка и Севда - да ви идват на свиждане .