Борисов: След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от всички

Радев трябваше да поиска оставката на Рашков, коментира лидерът на ГЕРБ
Обновена: 11 ное 2021 18:07 | 11 ное 2021 18:07, Петя Славова
432
Борисов: След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от всички
Снимка: БГНЕС

Ако са такива резултатите, каквито ги дават агенциите, тогава ще сложа различен кандидат за премиер, отдалечен от ГЕРБ. Разликата е 8-9 % между ГЕРБ и втория, сочат агенциите, значи не трябва да чегърта нито Радев нас, нито ние него. Ще възложа на избрания от мен премиер да разговаря с другите партии, ако това са резултатите и да съставят отговорно правителство, което да се ползва с доверие. Ще задържим за една седмица мандата, ще водим разговори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

"След днешните изявления на ЦИК, да продължим да говорим за това, е непродуктивно. И малкото българи, които ходят да гласуваме, ще ги откажем. Всички политици сме в тази битка - изборите. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Дори в машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, то е абсурдно. Машините заминали за чужбина, ЦИК не знаят кои машини. Ошашавихме хората", коментира ситуацията преди изборите пред bTV.

"Миналата събота казахме за 228 машини. Радев е назначил Рашков по конституция. Единствената му роля е да има честни и прозрачни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за избори и той си назначава проверка на себе си и казва, че до довечера ще отговори", обясни Борисов.

Според Бойко Борисов, Радев вече е трябвало да му поиска оставката и да сложи някой честен човек на негово място. По думите му,и предишните избори са били фалшифицирани, но според него ГЕРБ няма вариант да не признае изборите.

"Радев наложи хаос в държавата. При такава ситуация, такава разделена държава не знам как ще се оправим." - обясни той и допълни, че това не са политически изказвания. "Преди година ви предупредих, защото този занаят го упражнявам 10-12 години. Балансираш между НАТО, Атлантицитите, ЕК, Балканите, сложна тема е", обясни Борисов.

По думите му, първата червена лампичка светнала, когато ЕК съобщи преди дни, че понижава прогнозата за икономическия растеж на България.А това било възможно въпреки кризата, защото останалите държави вече са излезли от COVID кризата. "Видяхте ли Радев да се ваксинира като всички президенти и с коя ваксина го направи. Видяхте ли му зеленият сертификат, това е личният пример?", попита той.

Според Борисов, моделът на ГЕРБ е10 годин цената на тока да е 70 - 80 лв, а моделът на Радев - 380 лв. Той изключи това да е заради световните цени.

Борисов коментира, че поскъпването на електроенергията и храните ще подкопае покупателната способност на домакинствата с ниски доходи". Според него, моделът Радев е довел до това.

"Добре, че построихме Балкански поток. С нея не дадохме да ни заобиколят Гърция, Турция и останахме на газовата карта.", добави той.

По думите му, ГЕРБ бива нападната от останалите. Той коментира и компроматът със спалнята като нарече снимките монтаж: "Слагат шкафче, което снимат, когато ме няма и след това са платили на някой да ме снима докато спя.", отсече Борисов.

Според него няма корупционна практика при строежа на автомагистралите. "Надявам се да оживеем до края на зимата." заяви Борисов и преброи огромният брой починали българи заради коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдееее понесе се та се не спре бе. Гурбетджиков Гурелчикчириов развей знамето на Партия Герб и поведи студентите да завземат Форт Банкя. Направи преврата до край а не само с такова едно аско поведение "ама ние таковата с Гейнерал Будишашвили..." абе ти раст ли или кво бе. тургай црвената перелина. фаташ един буздоган и на коне. да сринеш тази зган не тебе ред дойде. чуеш ли бе. Танасе бе?
285
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ти ще го предложиш,ще е отдалечен от всички,еле па от ГЕРБ! ха,ха,ха,вярвам ти.
284
1
 
0
 
! Отговори
И няма: преди 2 години
Абсолютно никакви научни доказателства, че трудът на хората по чл. 23,24 е по някакъв начин по-лесен или по-нетрудоемък от останалите или че е финансово неизгоден или че индустриите свързани с тях умират или са нерационални за обучение или неинтересни на младите имайки предвид, че приходите и печалбите от дигитални визуални изкуства само във Великобритания за 2016 - 2017 - 2018 възлизат на 650, 700, 750 милиона паунда ... Само в една страна?
283
6
 
1
 
! Отговори
ГУ=ГЕРБ Унивърсити преди 2 години
видехме го какво може. сега е ред да видиме какво не може. затова пак ще гласуваме за него та да му се назбере може-неможе-може-неможе . . неможе.Е,ако се изголямонужди Гердължиков ще е виновен защото непроведе докрай преврата вГЕРБ. Герджааа.Ти обеща да сринеш кльокавите и да туриш кочанести тикви за лидери.кво стана са ни се ректор,ни се презер,ни си син *** Мути,ниси таковата (срамна дума)на еднополовия преписвач от пладжитийския орден наМърсоноидна локва и остана да лизутиш Ректалите на ***
282
1
 
0
 
! Отговори
Сега защо: преди 2 години
Ми чл. 23 и 24 са нарушени от край време - Държавата създава условия за свободно развитие на науките и изкуствата - Е как точно ? Като налага робски труд на 15 000 учители дето са точно в науките и изкуствата. По 80 часа годишно на едните неплатени и по 140 часа на другите неплатени. И през последните 14 години са се натрупали толкова много неплатени часове. И знаеш ли защо е робски труд? Защото сферите по конституция са равнопоставени, по закона за научните титли, звания и т.н също и няма...
281
1
 
0
 
! Отговори
Малко истина: преди 2 години
На ниво Конституция всичко е горе долу точно с изключение на два члена - единия член прави статистическа заявка, че голяма част от населението е преобладаващо източноправославна и чл. 13 и чл. 23 . На ниво закон всичко е приблизително точно с изключение на финансиране и собственост. И слизаме по-долу в нормативната уредба и намираме нещо дето тоталнооооо прееееебавааааа всичко нагоре. Делегиран бюджет и норми - и двете неща са подсъдни по три члена, една декларация за правата на човека и по КРБ!
280
2
 
0
 
! Отговори
Сега ще ти кажа: преди 2 години
Тайното ми оръжие - много е гадно викат му дедукция ... и наблюдателност - значи в моята сфера знам за три акта, чиито подзаконови актове влизат в противоречие с чл. 1, чл.23, чл.13 и единствения логичен изход е за се елиминират невъзможните причини това да е така и репликата на един човек "Престани бе, никога няма да има закон в тая държава" А лицемера отгоре понеже го държат с нарушение на чл. 13 ми говори за Върховенство на закона. Мисля да поизчистим въздуха както се казва с истина.
279
1
 
5
 
! Отговори
И най-веселото преди 2 години
Всяко разплащане на държавата се подписва от финансовия министър. Следвай парите - който разписва парите знае много повече отколкото казва..... Включително добре обучения му университетски мозък знае колко липсват и при кого са и даже може да каже и за какво са похарчени (повечето)...
278
20
 
15
 
! Отговори
100% МАФИОТ преди 2 години
Баси мафиота престъпен и нагъл
277
6
 
1
 
! Отговори
Става още по-весело преди 2 години
Руснаците никога не са си тръгвали от тук и аз знам, че са тук! Цяла България знае, че са тук! То е публична тайна, че са тук и знаят всичко каквото става тук. Кажете здравей и на Конституционния съдия от Руската Федерация ....
276
1
 
4
 
! Отговори
Още по-голям майтап преди 2 години
Един от тримата финансови министри, ако не и тримата преди управлението на Борисов 3 знае повече отколкото казва: Николай Василев, Симеон Дянков, Милен Велчев и ако трябва да залагам кой от тримата ще пропее пръв: Залагам на Покерфейса без емоции и чиято даже усмивка е изкуствено пришита към лицето му, а очичките блестят на кока от време на време. И да не забравяме кой беше на една яхта в Монако! Такава безизразна физиономия е от дълготрайна употреба - сигурно ако му спрете коката за период!
275
5
 
10
 
! Отговори
Рали преди 2 години
Ще предложи извънземно за премиер. Мекотелите свършиха.
274
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Балансираш между НАТО, Атлантицитите, ЕК, Балканите, сложна тема е", обясни Борисов." -- а къде са тука българските интереси, негодна мижитурка. Какви са тези Атлантицити? Трябва да бъде изчегъртан, единственото което прави е произвежда корупция.
273
5
 
13
 
! Отговори
WidowMaker преди 2 години
Типични изказвания на един сорт ... ПОЖАРНИКАРа, който знае всичко за всичко, прави всичко по-добре от всеки друг, има най-обширен опит в бизнес, строителство, шоубизнес и пр., също е винаги на една дума разстояние от признанието, каквото направи Матео Салвини лидера на уж крайно дясната Лига, че е повече комунист от комунистите. Извадиха го от нищото - без университетско образование, бивш член на компартията (БКП, след 1990г. БСП), скалъпиха му иимидж, вкараха в играта и му гледайте сейра.
272
3
 
1
 
! Отговори
Всъщност: преди 2 години
Конституционния съд сега играе точно по буквата на закона, намерят ли пропуск удрят, забравяйки оръжията насочени помежду им .... Всъщност нито един от тях не си е свършил работата някъде ..... и другите знаят и той знае ... големият майтап е, че те не са си свършили работата защото някой им е "казал" да не си я свършат, защото за неизвестна страна по въпроса тяхното несвършване на работата им е много полезно!
271
2
 
2
 
! Отговори
Обаче: преди 2 години
Видиш ли как се сдушват всичките срещу нова и неизвестно за кой сила? Всъщност кланицата в Конституционния съд е сигурна ... защото ... просто защото .... и интересното е, че първо ще паднат съдиите на Сакскобурга, защото останалите трябва нещо да пожертват ...
270
6
 
15
 
! Отговори
иво преди 2 години
след изборите ти и другите герп-крадци-затвор бе тиня гадна
269
5
 
1
 
! Отговори
И всъщност: преди 2 години
Нито един конституционен съдия не може да направи никакъв ход освен да прецакат новите - защото за новите няма нито един конституционен съдия.
268
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най големите противници на Борисов бивши приближени на които нещо им е отказано мая,Слави ,Христо , Инджова и .... Списъка е дълъг и нагаждчите много
267
1
 
0
 
! Отговори
Не разбирате това: преди 2 години
Конституционния съд не е едно единомислие - всъщност всеки един от конституционните съдии е на някой ... и всеки един от тях се пази от останалите.... Поне двама съдии са на Сакскобурга, един е на БСП , поне един е на ГЕРБ ако не беше останалите да са ревнали по чл. 13 и всъщност всеки съдия е с два пистолета към двама свой колеги. И то това е от гледна точка на какво им се дава за проверка за противоречие ...