Шефовете на отбраната от Централна Европа са в София

Годишната конференция се провежда днес и утре
17 ное 2021 19:05, Анисия Иванова
47
Шефовете на отбраната от Централна Европа са в София
Снимка: МО

Годишната конференция на началниците на отбраната на държавите от Централна Европа се провежда в София днес и утре, съобщиха от Министерството на отбраната.

За участие в заседанието в България е пристигнал генерал Тод Уолтърс - командващ на Европейското командване на САЩ, което е съорганизатор на форума.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посреща своите колеги от Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия, както и генерал-адютантите от Националната гвардия на САЩ от щатите, които са техни партньори - Алабама, Илинойс, Индиана, Колорадо, Минесота, Небраска, Охайо, Тексас и Тенеси.

От българското военно ведомство информират, че форумът разглежда въпроси, свързани с основните предизвикателства в регионален мащаб в областта на сигурността и в контекста на последните промени в обстановката на сигурност в Европа, както и бъдещи възможности за предприемането на колективни усилия за тяхното преодоляване и за задълбочаване на конструктивното сътрудничество между армиите на посочените страни и САЩ.

В първия ден от конференцията се е състояла сесия с участието на главните сержанти на европейските държави участнички, на Европейското командване на САЩ и на партньорите от Националната гвардия на САЩ по Програмата за партньорство. Обсъдени са въпроси по подобряването на процесите за набиране и задържане на служба на военнослужещи, с акцент върху осигуряването на ясен модел и стимули за кариерно развитие.

Дискутирани са още отговорностите и ролята на сержантския състав като бъдещи лидери и съветници на командирите, като акцентът е бил поставен върху развитието на всеки войник чрез адекватна система за заплащане, еквивалентна на цялостен принос и отговорности.

Изграждането и поддържането на взаимно доверие и комуникация между сержанти на командни длъжности и командири също е било обект на обсъждане. Участниците във форума са се спрели и на темата за изграждането на професионална и базирана на доктринални документи образователна система, която да подготвя компетентни и способни войници.

Сесията е завършила с постигането на консенсус от участниците по конкретни предложения за подобряване на развитието на сержантския състав, които ще бъдат отправени към началниците на отбраната и генерал-адютантите за разглеждане в рамките на утрешното им съвместно заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мен по комунистическо време ме учеха, че България с намира в Източна Европа! И Румъния я брояха за източноевропейска. Какво, и географията ли сменихме? Сегашната по-демократична ли е?
33
0
 
0
 
! Отговори
32 до 34 преди 2 години
Смотльо полуграмотен, ти мен ли ще учиш на история! Защо ревете как злите болшевики разстреляли батюшката Николашка Второй и цялата му породица в мазето на Ипатиевския дом? Той изпрати страшната кавалерия "Дикая дивизия", съставена не от руси, а от кавказци, в Добруджа, където ги срещна и изсече очевидно най-добрата конница в света, водена от славния генерал Колев! Това ли наричаш, че сме воювали с Русия! Претенциите си насочи към двамата немци - Фердинанд и Николай II!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боцко до #34====Че ни готвят да мрем наместо тях, няма съмнение! Но са в дълбока заблуда, този път ще изпищят предимно те, жална им майчица на щатите с големите военноморски пристанища, ракетни силози и летища! Което не ме радва - имам мои хора в тази факана държава! Да се омитат тези оттук, да си пасат говедцата! А реално и постижимо е ние да се махнем от НАТО, ако ще Мони да се обеси!Да здравствует славная и непобедимая Российская армия, флот и ВКС - гарант мира на Земле!
31
1
 
3
 
! Отговори
Боцко до #34 преди 2 години
Не си измисляй, смотльо ! Тия ни подготвят за евентуална война с Русия.Ще *** изт. европейците (и българите), а обамомаймуните зад океана ще се кефят.
30
4
 
5
 
! Отговори
постоль преди 2 години
Генерал адютантите от националната гвардия на САЩ - запасняците. Докъде ще я докараме - сержантите да дават акъл на офицерите! В една скапана американска армия, която я бият където я хванат - може, но в Българската армия, въпреки плачевното и състояние НИКОГА!
29
5
 
1
 
! Отговори
Овенен преди 2 години
Аве, що го нема нашиьо президент на това сборище ? Нъл е глав. командуващ на Б(Н)А ? Тва некъф гаф ли е ?
28
3
 
2
 
! Отговори
Банкетаджиев преди 2 години
До Анонимен 34 --- Действително овенните банкети са най-великите банкети (партита) завършващи с выстрели, секс, щури пиянски оргии, кудоши и простотии от всякакъв вид.
27
4
 
3
 
! Отговори
Ядрен взрив преди 2 години
Явно ще има изненади в България и американските военни наторяват почвата за избуяване на хардварските плевели.
26
0
 
4
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Ако не ме лъже повърхностната ми политическа информираност, гостите от САЩ са от републикански щати. Интересно.
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32българите никога няма да воюват с Русия! А ние сега постиламе бохчи на разни питеци от Алабама,""Българите СА воювали с Русия ,през ПСВ.По въпроса с питеците ,те са на север ,доказаха го последните 100год.През ВСВ руските войски извършват изнасилвания и грабежи като престъпниците!
24
4
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АМЕРИКА ВИНАГИ СИ Е БИЛА КУ""ВА ---ПРИБРА ПЪРВЕНЦИТЕ НА ФЮРЕРА , ЗА РАКЕТНИТЕ СИ ПРОГРАМИ .....СЕГА ПРАВИ ПРЕВРАТИ С ПОМОЩА НА КОМУНИСТИ ОТ ДС/БКП И СОЦИАЛИСТИ У НАС....И ЦЕЛА ЕВРОПА!
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер, може да е най-големият престъпник на всички времена, ама разбра, че българите никога няма да воюват с Русия! А ние сега постиламе бохчи на разни питеци от Алабама, Илинойс, Небраска, Тенеси, Индиана, Минетсота, Охайо, Колорадо! Що я няма Аляска, Уисконсин, Монтана? Ех, гъззолизци родни, адмирали с генералите, една сопа за вас! Ще ни докарате голяма беля!
22
7
 
4
 
! Отговори
Джери Бадалуна преди 2 години
Тия както са се наредили, трябва ми само един калашник!?....
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 17 човека на снимката 9 са американци, да се чуди човек Централна Европа ли е това или Централна Колония.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви проблеми ще обсъждат? Аз проблеми в района не виждам, освен ако някой не ни ги привнесе. Добре се разбираме със всички съседи. Е, макетата се дърлят с нас, но това е защото ги подклаждат. Иначе са си типичното малко братче, което много те дразни като иска да ти гепи тениската с готиния надпис. С руснаците си се уважаваме, няма какво да делим, а и на една азбука пишем и сме православни. С гърците и турците си ходим на тиферич. Със сърбите си ядем кебапчета, а румънците са наши хора. Та?!
19
2
 
13
 
! Отговори
Лили Барута преди 2 години
Ако някой келнер гръмне бутилка шампанско, без да го видят натовците,ще си счупят краката да бягат....
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнаха Щаба! Годжи еНегър! Яко ще се гримирате!
17
5
 
8
 
! Отговори
полковник Петров преди 2 години
Потенциални военнопрестъпници!!!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,македонците ги няма на тази среща!Как можа НАТО така да се изложи,без македоните никакви правилни решения не може да се вземат.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали им е ясно ,че колкото и събирания да правят , стане ли патаклама с Русия - ние сме с руснаците. Може да си облизват и тoпките ако искат.