Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса

"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания"
23 ное 2021 17:00, Красимир Ангелов
373
Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента, когато успеем да овладеем пандемията на база ваксини и имунитет, ще форсираме отварянето на бизнеса. Това да е приоритет номер едно", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на дискусията на тема икономика по време на преговорите за съставяне на правителство.

Бившият икономически министър посочи, че смята лично да се заеме с отварянето на бизнеса.

Още по темата
"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания, което беше най-добрият начин, когато общият резултат е повече от индивидуалния", посочи още Петков за преговорите.

Той обясни, че консенсусните мерки по глава "Икономика" ще бъдат обобщени в кратки срокове и ще бъдат изпратени за съгласуване на политическите формации, участвали дискусията, след което на работна среща те ще бъдат окончателно оформени в документ по тази тема.

"Животът и здравето на българите е по-важен от оборотите на ресторантите и театрите. Да отпаднат всички мерки за ваксинирани, звучи добре, но не може да отпаднат всички мерки, заяви Румен Гечев от БСП по време на дискусията. И продължи:

"Натискът на фирмите е напълно основателен, хората са без работа, гледат деца, но животът е по-важен, ние не можем да правим компромиси с печалбата и рисковете за нацията".

Развитието на клъстерите е ключ към модернизацията."„Клъстерите не са само национални, всъщност трябва да ги развиваме в трансгранични региони", добави още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Обсъди се линия на привличане на експерти от чужбина чрез различни стимули, като синя карта, стартъп виза, като се постави за цел и връщане на българите в чужбина. Трябва да внимаваме през тази вратичка кой друг може да влезе“, каза Кирил Петков.

Мика Зайкова коментира, че трябва да се намери нова форма на финансиране, която да е съчетана с качеството на образованието и интересите на учениците. "Човешкият потенциал е изключително важен, а в България е проблем. Проблемът е в образователната система. Трябва да се преразгледат квотите на съответните специалности в университетите. Има специалности, които не вършат работа, а са много на брой. Трябва да се прецизира", каза още Мика Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
21
 
! Отговори
дежавю преди 2 години
Комунистите ни обещаваха светло бъдеще,но живееха в настоящето-предимство при приемане в институти и университети,пенсии за активни борци,предимство за приемане на работа,за апартаменти,коли,перални,цветни телевизори и места в гробищните паркове.Тези са същите.
240
1
 
39
 
! Отговори
. преди 2 години
Ето ги ваксинаторите. Да си дойдем на думата. На ресторантьорът може да му е по-важно да си нахрани семейството, но на Киро му е по-важно да ваксинира.
239
0
 
11
 
! Отговори
Само преди 2 години
Когато,ако,ще направим,може би!Кире стига с бъдещето време и условностите!
238
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще решим проблема с пандемията? От коя западна старна ще се поучим? Всички са в криза. Никой не е загърбил пандемията. Напротив, две години минаха и перспективата е да се живее така до безкрай. Надявам се да не повтаряме чужди грешки, а да намери собствен път.
237
2
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Петков......жандармерията,полицията и армията е ЗАД НАС!.Внимавайте какви ги върите,за да няма някой провиснал политик на някое дърво.Докато е скачал от високо и не му се е отворил парашута.
236
3
 
33
 
! Отговори
Кир преди 2 години
Разбирайте-когато ваксинираме цялото стадо.Още един разбирач на ваксини, ама не е познал.Каква е тази ваксина,дето трябва да я подновяваш на всеки шест месеца и каква е тази болест,дето можеш да я изкараш безсимптомно?И сертификат менте на всичкото отгоре.Айде нема нужда.
235
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксините всяко правителство иска да си реши проблема с епидемията за времето през, което ще управлява... Изобщо не ги интересува мнението на хората и, дали ще има последствия за здравето им в далечна перспектива...
234
4
 
37
 
! Отговори
Евгения преди 2 години
Скрий се бе , ваксинатор! Ти работиш против България! Затваряш тецовете, спираш Белене, приемаш Македонския езек, приемаш Истамбулската к0нвенция, купуваш още изтребители за мииарди, и ВЪВЕЖДАШ ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ! скривай се от където си дошел!
233
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм твърдял, че най-големия проблем на България, е че по всичко приличаме на бананова република, но нямаме климат за отглеждане на банани. А гласоподавателите ни са като тези от Освалдо и Есмералда.
232
3
 
35
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Само не въвеждай ваксинацията,че тогава ще си отидеш в Канада с болки в гъазъат.
231
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам що да отпадат мерките само за ваксите, като предимно те придобиват чувство за безсмъртие, не спазват дистанция, одат като цветарки навсекъде и заразяват хората, които се пазят.
230
2
 
39
 
! Отговори
до 248 преди 2 години
Грешиш, баща му Петко е бил служител на ДС, знаят го в Канада българите. Кирчо е продукт на модерното продуктово позициониране, а парите са на Сорос и Шалом. Вижте кой е съоснователя на ПП, за да ви стане ясно. Парите казват кой поръчва музиката
229
2
 
24
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 2 години
Новите анимационни герои от Мадагаскар :)
228
4
 
33
 
! Отговори
Обективно погледнато преди 2 години
Киро Конституцията спокойно може да бъде определен като "балконско дете". По думите на баща му, семейството е напуснало България през 1989 по маршрута ГДР-Куба и по-нататък (много направиха така тогава). Киро е бил тогава 9-10 годишен.Расъл, възпитаван, учил и шлайфан по друг тертип. Познава България от Нешънъл Джеографик. Отглеждан е като скрита ДС-лимонка. Сега е дошъл на мисия. Първият й етап му се брои успешен.С хилене, общи приказки и машинна помощ -спечели.Дали ще има втори - от нас зависи
227
2
 
12
 
! Отговори
САМО ЗАБЕЛЯЗВАМЕ: преди 2 години
--ТОВАРИШ *** , ТОВАРИЩ ВИГЕНИН , ТОВАРИЩ ПИРИНСКИ....ВСЕ ИДВАТ ОТ ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ОТ САЩ---ЗА ДА НИ УЧАТ НАС НА ..."СОЦ-ДЪРЖАВНИ УСТРОЙСТВА" И РУСКИ КОМУНИЗЪМ......А , ДАЛО ТОВА Е СЛУЧАЙНО ,БЕ....ХА,ХАХААААААААА...КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..........
226
4
 
23
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Кирца, неправилно анализираш ситуацията и победата си на изборите , Ти спечели защото игра във служ. кабинет против ГЕРБ -- хората наказаха герб със твоето избиране и се надяват да довършите работата до края !Рашков свърши много работа ,но е до средата ,а вие трябва да стигнете до края това ви е задачата ,първа и единствена задача , а вие спорите за изграждане на атомни централи --което е много далечно и другото е че се захващате със омразната тема за ваксинация и бъркаш НАШИТЕ приоритети !
225
1
 
23
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
не може да си оправи паспорта, нас ще ни оправи.Нали беше служебен- защо не ваксинира хората.Некадърни балалайки.
224
1
 
7
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Тези двамата и опашките от чакащите за подаяния нищо не могат да овладеят. А баш комитата да дежури на червения телефон и като вдигне слушалката, единствените неща, които му е позволено, е да козирува и да изговори: Заповядайте. Толкоз.
223
1
 
16
 
! Отговори
Кирчо Умното преди 2 години
"Смятам лично да се заема с тази тема", заяви той. И добави, че има представа кое спъва желанието на българите да се ваксинират: ниското доверие и притесненията им за съпътстващи заболявания. Петков обеща да събере експерти от всички области на медицината, които да консултират хората дали техните предишни и/или придружаващи заболявания позволяват"------Този от първия ден взе много да ме забавлява :) ваксинацията срещу коронавирус.
222
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на задния двор барабар с Кокорбаши Асан.