Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса

"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания"
23 ное 2021 17:00, Красимир Ангелов
373
Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента, когато успеем да овладеем пандемията на база ваксини и имунитет, ще форсираме отварянето на бизнеса. Това да е приоритет номер едно", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на дискусията на тема икономика по време на преговорите за съставяне на правителство.

Бившият икономически министър посочи, че смята лично да се заеме с отварянето на бизнеса.

Още по темата
"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания, което беше най-добрият начин, когато общият резултат е повече от индивидуалния", посочи още Петков за преговорите.

Той обясни, че консенсусните мерки по глава "Икономика" ще бъдат обобщени в кратки срокове и ще бъдат изпратени за съгласуване на политическите формации, участвали дискусията, след което на работна среща те ще бъдат окончателно оформени в документ по тази тема.

"Животът и здравето на българите е по-важен от оборотите на ресторантите и театрите. Да отпаднат всички мерки за ваксинирани, звучи добре, но не може да отпаднат всички мерки, заяви Румен Гечев от БСП по време на дискусията. И продължи:

"Натискът на фирмите е напълно основателен, хората са без работа, гледат деца, но животът е по-важен, ние не можем да правим компромиси с печалбата и рисковете за нацията".

Развитието на клъстерите е ключ към модернизацията."„Клъстерите не са само национални, всъщност трябва да ги развиваме в трансгранични региони", добави още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Обсъди се линия на привличане на експерти от чужбина чрез различни стимули, като синя карта, стартъп виза, като се постави за цел и връщане на българите в чужбина. Трябва да внимаваме през тази вратичка кой друг може да влезе“, каза Кирил Петков.

Мика Зайкова коментира, че трябва да се намери нова форма на финансиране, която да е съчетана с качеството на образованието и интересите на учениците. "Човешкият потенциал е изключително важен, а в България е проблем. Проблемът е в образователната система. Трябва да се преразгледат квотите на съответните специалности в университетите. Има специалности, които не вършат работа, а са много на брой. Трябва да се прецизира", каза още Мика Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
31
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Предположението ми е ,че няма да имат време за ваксинация след нова година защото най-вероятно хляба ще е 3лв, бензина и нафтата също , тока поне 0,30ст.а за другите цени господ знае колко ще са .
220
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С всеки изминал ден се убеждавам, че Кирето е много по-зле от Рапоня.
219
2
 
21
 
! Отговори
чици. преди 2 години
Давайте напред с ваксините и никога няма да овладеете пандемията. Овладяване на пандемия не е предвидено от световните сили. Никогаы Много е удобно това и никога няма да приключи, мишчицш
218
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо: Бих се радвал Гешев сам да си подаде оставката, за да не се занимаваме с него. Гешев: Бих се радвал Кирчо сам да си свали имунитета, за да не занимаваме парламента с него.
217
0
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ТОВАРИШ ПЕТКОВИЧ - РУСКИЯТ ИНФИЛТРАТ В САЩ!!!
216
10
 
23
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Гласувахте за Кирцата а получихте една голяма ваксина от САЩ ,Канада и ЕС ! Да живее Възраждане само те ще ги излекуват от тези резидентски номера !
215
0
 
27
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Като гледам как я овладявате пандемията, вкл. чрез ваксинацията от май месец насам, бизнесът ще трябва да почака до към 3000 г.
214
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мистър Петков, обърнете ли се срещу народа си с т ъ пит е ви ваксини ,много бързо ще слезнете от власт!
213
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчор можете да форсирате само бягството си от България заедно с Кокорчо, когато хората ви подгонят с камъни и дърве по улиците.
212
1
 
22
 
! Отговори
гУем смЕх с тоя преди 2 години
Кирчо!Първо в затвора,за попълване на невярно съдържание,бай Ставри да те инжектира ,па после ке го мислим народа.
211
1
 
20
 
! Отговори
Докато преди 2 години
"овладяват" пЛандемията в бъдеше необозримо, бизнесът ще е "загубил битката с ковид". Ако не му се помогне да си тръгне скоропостижно, тоя извр Атеняк, година-две само ще се упражнява и ще ни вади душите с рестрикции и експерименти.
210
2
 
21
 
! Отговори
затова ! преди 2 години
Подкрепих Възраждане на първия тур ,а на втория бях пас . Пас бях не защото съм искал Радев да загуби ,а защото знаех че Кирцата не може друго да измисли особено заедно със да България интересна ми е позицията на Слави . Но Кирцата ррябва да знае ,че Възраждане няма да го остави да си разигграва харвардската *** .Хората ги избраха за бързи действия срещу шкафа и каскета те тръгнаха веднага да се разправят със неваксинираните ,ама те са 75 % от българите и не искат Кирчо да се занимава със тя
209
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ли ще инжектира българите? Смях. Ами хайде да се започваме.
208
1
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Кирил Петков доказа, че не дипломата прави човека... и с диплома от най-престижния университет ако си глупав си оставаш глупав за цял живот..
207
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПУТИНСКИЯ ПАТОК
206
3
 
16
 
! Отговори
Георги преди 2 години
За тях гласуваха вишистите и интелигентните. Мисля че сарказма е ясен.
205
1
 
29
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Ако някой чете сайта Блиц в него има заглавие. " Кирил Петков подхваща ваксинацията изкъсо,прави я масова с тези нови мерки".Честито .
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пандемия, *** ти си слагай маската и се оправдавай с пандемии. Ей за тва нема футбол-пандемия пречка.
203
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех с този май Бойко Борисов ще ни залипсва.. Направо изтръпвам като си мисля как той ще управлява и ще решава за ваксинацията и т.н
202
1
 
27
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Успех на продавача на надежди,. Докато малката кибрито-продавачка запали последната клечка кибрит. Това ще е скоро! колко и кредити да изтеглят.