Ще има ли коалиция? Преговорите започнаха - гледайте на живо

Обновена: 23 ное 2021 11:12 | 23 ное 2021 10:50, Александър Попов
130
Ще има ли коалиция? Преговорите започнаха - гледайте на живо

"Продължаваме промяната", която спечели парламентарните избори, започна днес експертни разговори по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение за бъдещ кабинет. Те ще продължат до събота - 27 ноември.

На дискусиите ще присъстват по трима експерти само от четирите формации „Продължаваме Промяната“, БСП, ИТН и ДБ. Общо 18 са темите, които ще бъдат на масата на преговорите.

Първите две теми, по които дискусиите започнаха и се провеждат паралелно, са енергетика и икономика.

Огромна част от точките са общи и веднага могат да залегнат в общата програма, каза в дискусията по икономика съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Няма значение кой каквои места има в парламента, всички ще имаме едно и също време в дискусията, каза Петков. По думите му целта е създаване на работещо правителство, с което България да се гордее и в което да няма "наши и ваши хора".

Срещата на тема енергетика започна с минута в памет на жертвите в катастрофата на пътнически автобус с македонска регистрация, който се запали на автомагистрала "Струма" и 46 души загинаха.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" предложи да се чуят всички виждания на експертите в сектора.

"Целта е България да има максимално независима енергийна база - т.е. с български енергоизточници", изтъкна Василев. По думите му тази енергийна база трябва да бъде устойчива и да може да посрещне зимния пик. Третият принцип е тази енергийна база да дойде на възможно най-ниска цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа, напрежението ескалира :) Преговорите верно са забавни!
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОПАА, КОГО ВИЖДАМ ДА ПРЕГОВАРЯ С ПП- РУМЕН ГЕЧЕВ- ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯТ АВТОРИТЕТ ПО СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА- УСПЕХИТЕ МУ ОТ МИН НА ИКОН РАЗВИТИЕ 1995/1997Г 1ДЛ 3000ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 1.8ЛД, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3/5ДЛ, 15 ФАЛИРАНИ И ОБРАНИ БАНКИ ЧЕРЕПИТЕ ВЗЕЛИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ЗАЕМИ И НИКОГА НЕ ГИ ВЪРНАЛИ ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД БГ Е ОСЪДЕНА ОТ СЪДА ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ЗА 15 УМРЕЛИ ОТ ГЛАД ДЕЦА ПРЕЗ 1997Г В СОЦИАЛЕН ДОМ ЕТО ВИЖДАТЕ ЛИ ГИ ТОВА Е ГНУСНОТО ГРОЗНО ЛИЦЕ НА БГ ЧЕРВЕНА МАФИЯ ОТНОВО ЩЕ ОГРАБЯТ НАРОДА СИ
75
3
 
8
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Много трудно може да се водят изобщо някакви преговори с хора като от ДБ които са заинтересовани да няма ядрена енергетика за да могат техните хора притежаващи мощности произвеждащи добиващи зелена енергия да са спокойни че ще им се пълнят джобовите!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е енергийния експерт на ПП? Само г-н Василев ли разбира от темата?
73
0
 
7
 
! Отговори
Бай Петко преди 2 години
До73 Вие дори не може да си представите, че някои го правят безплатно. Злото което сме видяли от червените ни дава сили да се борим срещу Вас.
72
2
 
3
 
! Отговори
опааа преди 2 години
ква ядрена енергетика бе та българия е 6 милиона няма никакъв потенциал вие да не сте турция или някоя много милиона държава нямате никакъв потенциал смешни сте и жалки.
71
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, за какво още се плаща на тролетата ? Мандрата свърши, Гроб се самопогреба, власт никога няма да види повече, а опитите за промяна на общественото мнение с ченгеджийски методи не се получи. Та ми е чудно, за какъв дедов още Ви плащат ?
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е позор ! Кирил и Методий и групата безделници ,кариеристи около него ЩЕ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ !!! Това го няма и в Африка .Да отидат и да садят царевица ,тези нещастници ...
69
3
 
9
 
! Отговори
УжасТ преди 2 години
Като гледам кои са преговарящите, по-добре да не правят нищо.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо преговарящите нямат маски и някой дори кашля?!?
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театър... Все едно не може, после да се видят другаде и да се разберат съвсем друго...
66
8
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Връщане на ЧЛЕН ПЪРВИ и ДА ЖИВЕЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! Другарю Радев, умолявам Ви ничком, назначете за министър-председател ДРУГАРЯТ ТОДОР ИВАНОВ СЛАВКОВ ! Моля Ви от сърце! Това е най-сигурният гарант за така нужната ни промяна! Моля Ви ничком,Генерал Радев! Веселинъ Радославовъ Димитровъ ЕГН 7112136860,спящ по улиците в абсолютна мизерия.
65
24
 
13
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Гербавите, пляскат минуси, на всички които харесват този тип светли преговори.
64
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително интересно. Радвам се, че можем да наблюдаваме в реално време. Дори това е голямо постижение за една постсоциалистическа държава.За договора с Газпром- комбинация от спот цени и дългосрочна обвързаност.
63
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е постижение за България и за първи път виждам подобно нещо.Браво.Сега няма начин някой да излъже ,че е искал пак те не са му дали.Аз следващия път ше гласувам за ПП.Ако така продължават може да имаме светло бъдеше.
62
1
 
6
 
! Отговори
Тея които преди 2 години
не са гласували явно са си добре както са, тези които са искали да променят нещо в една или друга посока са отишли да гласуват това е.
61
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ако гласоподаватели не са гласували, това не променя резултата. Все едно да кажем, че Джокович не е спечелил Уимбълдън, защото аз не съм участвал.
60
2
 
2
 
! Отговори
ДО 59 преди 2 години
До до 50: Нещо не си прав. Гласувах към 17.30 ч. в 23 МИР, който е един от най-активно гласувалите. На разпечатката с имената от общо 30 реда бяха се подписали само четирима, аз бях пета.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, мдаа хората които не са гласували са следните групи: неграмотни, не им пука вече, платените гласове, мъртви душиОказва се че ако ставним с предишните избори неграмотните, контролирания вот и мъртвите души са около 25-30%. Останалите не им пука Толкова за гласуването и претенциите на статуквото
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59 Според теб, 70% от хората са гласували? ха-ха Аз пък ти казвам, че не гласуваха повече от 20%. Да, една шепа са.