Ще има ли коалиция? Преговорите започнаха - гледайте на живо

Обновена: 23 ное 2021 11:12 | 23 ное 2021 10:50, Александър Попов
130
Ще има ли коалиция? Преговорите започнаха - гледайте на живо

"Продължаваме промяната", която спечели парламентарните избори, започна днес експертни разговори по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение за бъдещ кабинет. Те ще продължат до събота - 27 ноември.

На дискусиите ще присъстват по трима експерти само от четирите формации „Продължаваме Промяната“, БСП, ИТН и ДБ. Общо 18 са темите, които ще бъдат на масата на преговорите.

Първите две теми, по които дискусиите започнаха и се провеждат паралелно, са енергетика и икономика.

Огромна част от точките са общи и веднага могат да залегнат в общата програма, каза в дискусията по икономика съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Няма значение кой каквои места има в парламента, всички ще имаме едно и също време в дискусията, каза Петков. По думите му целта е създаване на работещо правителство, с което България да се гордее и в което да няма "наши и ваши хора".

Срещата на тема енергетика започна с минута в памет на жертвите в катастрофата на пътнически автобус с македонска регистрация, който се запали на автомагистрала "Струма" и 46 души загинаха.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" предложи да се чуят всички виждания на експертите в сектора.

"Целта е България да има максимално независима енергийна база - т.е. с български енергоизточници", изтъкна Василев. По думите му тази енергийна база трябва да бъде устойчива и да може да посрещне зимния пик. Третият принцип е тази енергийна база да дойде на възможно най-ниска цена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
17
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
Каква шепа хора бе, умник? 2/3 от България гласува за тези партии. Това, че си си останал на топло у вас си е твой проблем.
56
8
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Дано да имат успех тези преговори, но поне начина на водене и провеждане, вече е малък успех за България.
55
2
 
17
 
! Отговори
Тия момченца преди 2 години
май са или много наивни и не са чували за Р.Овч. или са много хитри и са решили яко да крадат.
54
1
 
4
 
! Отговори
Четох някъде преди 2 години
за един кмет в някакво село във въгледобивен район. Обаче спрели мината и имало опасност селото да се обезлюди, защо хората останали без работа и доходи. Кмета се задействал и им направил програма, така че да могат да си закупят и монтират фотоволтаици върху покривите и да се присъединят към местия оператор. Сега вместо да купуват от свободния пазар и да се чудят как да се справят цялото село продава електроенергия и е осигурен доход на жителите.
53
2
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Krom Държавите с бъдеще ще се разберат след следващото преразпределение на света през декември, ние сме едната, другата е Бразилия. Обяснението за храненето на западнала Европа е лесно - къде отиват парите на народа от митниците, златото и туризма? Къде отиват народните пари от изкопаните германий и осмий. Кой е виновен за затварянето на блоковете на ядрената ни централа и за спряното Белене? Индустриалната революция приключи, технологичната революция ще унищожи варварите, те са излишни.
52
3
 
25
 
! Отговори
Люба преди 2 години
Промяната започна. Виждате как Р. Овч. прави промяната. Циркът е пълен!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От итн ,народ кой преговаря )
50
2
 
4
 
! Отговори
Направи на хората преди 2 години
програми да си сложат фотоволтаици по покривите и да пускат тока към мрежата и няма да имаш енергийно бедни, а енергийно богати хаха. Милиони производители на електроенергия.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко от преговарящите са завършили Харвард?
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шепа хора са гласували за тях,и те всички вместо да се оттеглят,водят преговори?!
47
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорилня!!! НИЩО друго! Дошли сме да направим едно шоу и да обещаем на всички всичко и да имаме някакво правителство, пЪ шЪ прайм квото искаме!
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се стремите към пестене на енергия, то трябва да го стимулирате при всички потребители. Понятието "енергийно бедни" или изобщо "бедни" е доста широко в държавата с най- ниски доходи и най-високи цени в ЕС. У нас по стар обичай работещите бедни ще плащат за безработните бедни и това е всичко, да?
45
2
 
11
 
! Отговори
Дискриминация преди 2 години
Това не е ли дискриминационно, част от цената на първите 300 киловата да се поема от държавата само за определена група хора! Или за всички или за никой!
44
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тука само мнения и предложения на БКП. Останалите попридрямват. Очевидно е че БКП ще ни променя. А техните промени сме ги изпитвали една зима.
43
4
 
3
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Леша - а кои са "държавите с бъдеще" според теб? Дай пример, моля! Освен това, не разбирам как точно "храним" Германия. Бъди така добър да поясниш?
42
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшиви политици, избрани с фалшиви избори, правят фалшиви преговори!
41
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия още не са се разбрали за властта, а катастрофите в България почнаха!
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете с това "случване"! В книжовния български език НЯМА "случване" на проекти, трансформация, обекти...казва се изпълнение, осъществяване, изграждане...
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до европеистанеца по доле. я питай ингилизите или дойчистанците какво мислят за твоето "европейство". 30 години ни геноцидират, крадат и тикав в тинята. до кога ще търпим. в ЕС никой българин не иска, иска да пътува свободно и да може децата му да избегат там от глада и мизерията и минцифайските режими които ни клатят в робската люлка от 1985 насам.
38
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има голяма вероятност да има правителство и коалиция... на мoшениците...