БСП: Бъдещият кабинет има шанс за пълен мандат

Няма да отстъпим за ИК и Северна Македония, каза Борислав Гуцанов
25 ное 2021 10:20, Анисия Иванова
95

"Върви се към съставяне на кабинет, защото всяка една от политическите партии, с които водим преговори, разбира ситуацията в страната и прави нужните компромиси. Обнадежден съм от това, което се вижда. Независимо, че сме различни политически формации и всеки има свои виждания, наясно сме какви компромиси трябва да бъдат направени, за да може страната да има редовно правителство", посочи Борислав Гуцанов от БСП в студиото на "България сутрин".

Според него бъдещият кабинет има всички шансове да издържи пълен мандат, тъй като преговорите, които се правят, са с дългосрочен хоризонт.

Още по темата
Социалистът отбеляза, че това, което е видял при преговорите в глава "Транспорт", е, че няма разделителни линии и има много добър диалог.

"Обсъдихме мерките, които трябва да се вземат. Има много слабости при изграждането на автомагистралите, пътищата, при обученията на шофьорите и вземането на шофьорска книжка. Стигна се дотам - във всеки един от областните центрове да има полигони със специални условия, при които да могат начинаещите шофьори да видят как да реагират в различни ситуации", уточни Гуцанов.

По думите му спорове при преговорите несъмнено има, но до този момент не е имало партия, поставяща линия, която да не иска да се преминава.

"Нашият подход е изцяло държавнически. Това го показахме и в предходните два парламента. Има някои неща, които трудно могат да бъдат прескочени. Говорим основно за джендърството. Истанбулската конвенция за нас е нещо, което трудно може да бъде прието. Също и въпросът със Северна Македония - тя трябва да стане пълноправен член на ЕС, но не и за сметка на наши отстъпвания", подчерта социалистът.

Гуцанов каза, че мнението на БСП, че трябва да има ядрени мощности, е категорично.

"Кризата с електричеството сега много ясно показа, че 2013 г., когато правихме референдум, не е било просто така, за да съберем едни подписи за новото строителство на "Белене". Между 5 и 6 пъти е разликата в енергията, която се придобива от атомната централа", заяви събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Опасностите от атомната централа във въглеродни емисии са минимални, почти нулеви, смята социалистът. Той допълни, че БСП ще бъде гарант за държавност, за това страната ни да се развива по един модерен път, както и всяко едно семейство да живее по-нормално и достойно.

Той коментира и изборните резултати.

"Тежка загуба за БСП. Никога не сме изпадали на четвърта позиция след ДПС, затова и председателят на партията пое своята отговорността, като каза, че оставката е акт на тези избори", изтъкна социалистът.

А лошите резултати от вота били следствие и на това, че в БСП имало много хора, които са работили срещу партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
Някой знае ли къде се приемат залози за това колко ще изкара следващият кабинет.Искам да заложа,че няма да докара до пролетта!Залагам 50 лева,щото не мога повече.
59
7
 
3
 
! Отговори
Борец преди 2 години
Боец с мафията и бой до дупка! Борисов го биха като мече дерек
58
0
 
8
 
! Отговори
до 59 преди 2 години
Следващият политик който се развее у нас може да ни каже,че в Кремиковци ще се строят ракетите на Илон Мъск,а в Катуница завод за Джони Уокър,или,че във Видин ще има космодрум!Е,какво пак ли ще му повярвате?Ами пошегувал се е човекът-ама вие и от майтап не разбирате.
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тва заглавие е най- добрият виц за днеска.... Хахаха
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 56бсп е мъртво месо
55
3
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Аз бих заложил на ИТН.За мен те са номер 1!БСП при Миков имаха по приличен вид ,но според мен са на 3 място,след ИТН и ИБГНИ!
54
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Промяната вече я усещам.Ако цените вървят така ще измрем зимата повече от глад,отколкото от ковид.Радевата зима май ще надмине Виденовата!Направо казвайте кога ще паркирате белият автобус пред НС,че да се подготвяме!По добре да загинем пред НС отколкото от глад и мизерия в домовете си!
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ПО-ГЛУПАВА ПАРТИЯ ОТ БСП
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След този мандат престъпната БСП ще ритне камбаната.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в България имаше действащо правосъдие, този индивид отдавна трябваше да лежи в затвора и то за дълъг период от време! Гадове и престъпници като него се докопаха до властта.
50
1
 
22
 
! Отговори
Голямата промяна преди 2 години
Искаш промяна получаваш БСП (те не са от статуквото).
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОКАЗА СЕ,ЧЕ ТЕМАТА МАКЕДОНИЯ И ЛГБТИ НЕ САМО НЕ ТИ НОСИ ГЛАСОВЕ ДОРИ НАПРОТИВ-ИЗХВЪРЛЯ ТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА...ВМРО,ВАЛЕРИ,ВЕСКО МАРЕШКИ,ВОЛЕН СИДЕРОВ И Т.Н.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този ли е от "почтените"?
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ НЕ ЗНАМ ОЩЕ КОЛКО ИЗБОРИ ТРЯБВА ДА ИМА,ЗА ДА РАЗБЕРАТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ,ЧЕ ТЕМАТА ЗА ДЖЕНДЪРСТВОТО,ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ,ЛГБТИ,МАКЕДОНИЯ НЕ НОСЯТ НОВИ ГЛАСОВЕ,ДОРИ НАПРОТИВ...НА КАКЪВ ЕЗИК ДА ИМ СЕ КАЖЕ,ЧЕ ХОРАТА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ И СЕ БОРЯТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ ХЛЯБА СИ.70 % НЕГЛАСУВАЛИ,ВИДЯХМЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ С ТЕИ,КОИТО ТЪРСЕХА ГЛАСОВЕ САМО НА БАЗА НА АНТИ ЛГБТИ И ТЕМАТА МАКЕДОНИЯ-ВСИЧКИ ЗАЕДНО ИМАТ 1 %-ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ,ВОЛЕН СИДЕРОВ,КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И МАРЕШКИ ЗАЕДНО,ПОВТАРЯМ ИМАТ 1 %.
46
2
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Като гледам как са се наточили от "БСП и СиЕ"АД и ми става и жално и смешно ... с финасови и енергийни съветници като Румен Овч. и Румен Гечев, новите управляващи ще ни върнат в ерата РСО или поне във времената на Прехода, който така и не се осъществи щом го докарахме до радевата Хунта и нейните отрочета ... !!!
45
13
 
5
 
! Отговори
Шонко Нъри преди 2 години
Боко усети ,че се задава кабинет. Не успя да инсталира и президент да командва служебното правителство. И затова избяга за Дубай. Там е от 4 дена.
44
2
 
16
 
! Отговори
тъжно преди 2 години
Румен Гечев и Р. Овч. ще ни оправят, те знаят как. Веднъж вече съсипаха една държава.
43
0
 
18
 
! Отговори
a преди 2 години
Този не трябваше ли да е в затвора?
42
4
 
14
 
! Отговори
ха да ги видим преди 2 години
Харвардците няма да могат да си разпределят плячката, ще се скарат и напролет- отново на избори. Даже не знам дали ще дочакат пролетта. Тези са мошеници, ще управляват България като фирма, ще гледат печелбата, а не хората и тяхното благосъстояние. Ще отиде парата в свирката. Жалко за нормалните българи, не за тези, които им дадоха властта.
41
2
 
8
 
! Отговори
(^_^) преди 2 години
А дано, ама надали ... !!!