БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка

Майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата
26 ное 2021 11:38, Красимир Ангелов
80
БСП настоява: По 120 лв. към пенсиите до края на извънредната обстановка
Снимка: БГНЕС

БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите до края на извънредната епидемична обстановка, а размерът на майчинството през втората година и през 2022 г. да бъде колкото минималната заплата, обяви Георги Гьоков от "левицата" по време на дискусиите по темата "Труд и социални грижи".

Още по темата
От думите на Гьоков стана ясно, че се обсъжда размер на минималната работна заплата от 710 лева за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, но това е записано само до края на годината.

Освен това от БСП настояват в бюджета да има конкретни мерки за спешна енергийна целева подкрепа за семействата с ниски доходи - месечна целева субсидия от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна бедност. Нито едно семейство с ниски доходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде възможност за разсрочено плащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, искат от партията.

От БСП предлагат още ограничаване на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на ДДС за храни и лекарства, безплатни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат вкъщи по време на пандемията с децата, са сред предложенията на партията.

БСП предлага еднократна помощ от 300 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, облекчаване на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители чрез въвеждане на 500 лв. необлагаем минимум за всяко дете.

Партията иска и увеличен размер на минималното обезщетение за безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пенсиите трябва да се преизчислят и пенсионерите да получат трайно увеличени пенсии,а не всеки месец да се чудят дали ще вземат нещо отгоре или не.
49
4
 
10
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Като гледам маркировката на "Струма" и си помислих. Бойко "крадеше" и строеше, тези не могат и боята за магистралите да осигурят. От това си правете извод за пари на социално слабите. Той нали тати ми обеща колело,но друг път.
48
2
 
14
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Този беден народ го излъгаха, че две комунистически чеда, завършили Харвард,мога да оправят България от измислена "криза" при Бойко и им гласуваха доверие. Народе, колко пъти беше лъган?
47
9
 
3
 
! Отговори
Ще вземем щом дават преди 2 години
Слава на другаря Радев. Вечна слава на героя
46
3
 
20
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Давайте, давайте братя. Слава на БСП. Румен Гечев министър на финансите. Кеф. Номера е сега да вземате кредити .И като стане долара 3000лв да ги върнете
45
3
 
13
 
! Отговори
факт преди 2 години
и без бсп да настоява тия пари никой няма да смее да ги спре , даже няма са смее да го предложи , щото клубчето директно си заминава , с него и фигуранта . това кака ви корни го знае и за това с това настояване се опитва да си купи избиратели .
44
6
 
6
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Тея ме прееваха, стар ми ти пергишин да се издънгалача едни червени мухоморки да ми го набият с 200. Требваше да дам по 150 кинта увеличение на пенсионерите, така по яко щях да ги набутам с бюджета тиял след мен и те нямаше да посмеят да ме надцакват.
43
3
 
3
 
! Отговори
Кака Курица преди 2 години
Всеки работи според способностите си, всеки получава според нуждите си. Сега да ви кажа къде е уловката на тоя комунистически постулат, но не казвайте на никой. Удобно прпускаме да кажем на матряла, че спосбностите са много различни между отдлните хора, а нуждите са много еднакви, ей затуй команизма немаа го бъде, ама пак ви моля недейте го разпространява да не останем без матрял.
42
2
 
16
 
! Отговори
комунист да дава преди 2 години
бсп се подготвя за нови избори напролет :)
41
5
 
15
 
! Отговори
другаре преди 2 години
е как така бе ше раздавате по 120лв. и некакви други ? когато лошия Бойко даваше по 50лв. опищехте България а сега настоявате . плюс това не са 120 а реално са 70 . та беше ли грешка че Бойко даваше ?
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Копейкин дава на всеки пенсионер по 100 рублей!.От джоба си!Сидеров-нищо.Скъпо му било олиото.Безработен бил.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам много неща ама няма.
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно след няколко месеца ще има избори и с това настояване си мислят, че ще привлекат избиратели и БСП ще спечели и ще управлява, даже и Корни може би се гласи за министър председател.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега за социалната политика се накиприла на софрата край харвардитеЕмилия Масларова, и тя "ново" лице на промяната.Не, не е *** виц. Същата Масларова, министърката от правителството наДимитър Попов! Да бе, говоря за 1991 г.После депутатка на Жан, после министърка в Тройната коалиция със Сергей и Местан.Съдиха я години наред, а доведеният й син Иво Масларов е издирван от Интерпол за убийството на брокерката Станка Марангозова.Не й пука обаче. И на сговарящите се в молчето не им пука.
36
2
 
17
 
! Отговори
Маручо преди 2 години
БСП защо не настоява депутатите да вземат най-много две МРЗта например?
35
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе дайте на хората по 50лв за нова година и всички ще са доволни и никои няма да ви търси никаква отгиворност за нищо
34
4
 
17
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Червените знаят само да харчат, но не знаят как да изкарват пари. Накрая пак ще стигнем до фалит.
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя сега Корни и по 500 лв за пенсионерите ще настоява, само и само да почнат пак да гласуват за БСП.
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тея 120лв. бе. Да ги дават на пенсионери с ниска пенсия - *** дойди,ама на тея с максимални пенсии.......Хората работят за по 500-600лв., те нямат ли нужда?Ай стига толкоз, изборите минаха.
31
19
 
6
 
! Отговори
До смахната... преди 2 години
ГЕРБ си отиде..връщане няма назад..