Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия ще нанесат доста поразии на България
233
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая ква-чка говори за специализирания съд да се закрие. Нека да отговори кой ще се бори с престъпността. Като е осакатен съда нека направят так че да не е осакатен, но искат да закрият съда защото искат тези новите да крадаааат. От тази четворна коалиция доста ще се краде според мен.
232
5
 
27
 
! Отговори
Проф Чуков преди 2 години
Стиденте, избърши млякото от зурлата и се осъзнай. Тези не можеш да ги чегърташ, те стояха гладни 12 години, сега никой не може да ги пипне.
231
2
 
2
 
! Отговори
УХАН преди 2 години
КЪДЕ СА ПАРИТЕ-https://youtube/watch?v=TjiwCBq3rSU&ab_channel=%D0%98%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2
230
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-279,интересно ,откъде знаеш,че дон тиква пресушава,само дамаджани с газирана вода.
229
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вярно е, дон Дамаджани е много голям специалист по пресушаване на дамаджани, Коминтернова е много добра в спирането на магистрали и оставянето на хората без прехрана, Кирчо е много добър в газенето на закони, Кокорчо е много добър мошеник, Минекоff е много добър в носенето на ковчези, Кацаров е много голям специалист по смъртност от COVID...въобще, то направо гъмжи от "специалисти" покрай тоя Радев!
228
16
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До НА БАТКО, ГЕНИИТЕ..по-добри са от гениите на тиквата.
227
18
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-256 ,защо си мислиш,че имотите на тиквата са по-малко от 19бр.
226
8
 
16
 
! Отговори
НА БАТКО, ГЕНИИТЕ.. преди 2 години
ТОВА ЛИ СА..??....... МАЙ СА ГЕНИ.ТАЛИИТЕ НА ПРОСТИ.ТУТКИТЕ.....ЧОРАПЕСТИЯ И ТОЙ
225
8
 
23
 
! Отговори
перко преди 2 години
ИСКАХТЕ ПРОМЯНА-ПОЛУЧАВАТЕ ПОДМЯНА. ПО ЯСНО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, НОТОВА НИ ОЧАКВА.
224
5
 
2
 
! Отговори
Батьо преди 2 години
Ти, който се "КЕФИШ", но другия "противник" на същия отбор, също се кефи. От един отбор сте, но се разполувявате само за играта. Номерата ви на игрите доброто и лошо ченге, на апаши и стражари, отдавана не минават. Отдавна сте нелигитимни. ФАКТ: Той процентът на гласувалите. За мене, гражданинът вие отдавна сте НЕЛЕГИТИМНИ. Сигинкана разбра ли гражданино другар, товарищ, гусин аркадаше и аркадаш гусинев.Понял. ОК. Със заедното вървене- до тук. Оправяй се да те видя как това ще стане. Антипланет
223
1
 
8
 
! Отговори
Цц преди 2 години
Белия= БеРия! Това и ще получите!
222
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ви се пада, нека ви управляват комунисти след като не ходите да гласувате, а си стоите вкъщи или ходите за гъби. 30% гласували, а другите 70% вълна ли чепкат? Поздрави от Нюрнберг
221
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се интересуват герберюгите толкова от новите министри? По-добре да започнат да спазват закони и морал, ако не искат да правят компания на бойко в затвора.
220
7
 
21
 
! Отговори
До 266 преди 2 години
Айде да видим дали сега ще е по- различно?! Наивник на средна възраст!
219
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагедия. Честит ви пожизнен зелен лист, честито ви бодене на деца от новородени. Честито ви доживотно подгъъзуване на който даде парата
218
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да понеже сте много "честни" да не вземете да махнете шефа на НАП Спецов.
217
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да станеш министър не е необходимо да си избран за депутат.
216
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ядем ЧЕРВЕН захарен памук, ще не бъркат в джоба и ще ОПОСКАТ бюджета!
215
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-глупавото решение е да оставят сегашните министри. Показва че Радев ги командва и са пълно безхаберие и бягане от всякаква отговорност.