Нинова предупреди: Не бива да допускаме и политическа криза

БСП ще работи за стабилно правителство
65
Нинова предупреди: Не бива да допускаме и политическа криза
Снимка: БГНЕС

БСП влиза в 47-ото НС с три приоритета, обяви червената шефка оставка Корнелия Нинова.

Първият е започване на истинската промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на принципа на разделение на властите.

Вторият е превеждане на държавата през кризите с грижа за хората.

Третият е активна проевропейска външна политики на равноправни партньори с останалите от ЕС за успешно приемане на Плана за възстановяване и устойчивост и придвижване на оперативните програми.

„Преди 5 години ние определихте управлението като паралелна държава и започнахме своята битка. Бяхме сами и не беше леко. Тогава посочихме и най- големите ни врагове, а те не бяха ГЕРБ, а апатията, страхът и отчаянието на хората, че нищо не може да се промени. Ни се стараехме да им дадем сили и кураж и преди една година хората излязоха на площадите и поискаха промяната“, припомни Нинова.

Още по темата
„И ние днес разбираме задачата си да направим тази промяна която се състои в прости неща - закони за хората, контрол върху прилагането им и справедливо правосъдие за този, който ги е нарушел“, каза още тя.

Соцлидерката предупреди, че се намираме в здравна и социална криза и не трябва да допуснем да влезем и в политическа криза.

„Най-важната задача сега е да помогнем на хората в зимните месеци, да стабилизираме икономиката и да се справим с пандемията. За нас най- големият проблем е ръстът на цените, обедняването и много бързо трябва да предприемем мерки за хората, които не могат да си плащат тока, да се увеличат доходите и пенсиите, да осигурим медикаменти и апаратура и за всичко това трябва да имаме работеща икономика и да положим усилия за оперативните програми и плана за възстановяване“, каза тя.

Нинова припомни, че БСП има програма за първите 100 дни управление, която е финансово разчетена.

Тя настоя, че БСП ще положи усилия да има стабилно мнозинство.

"Попадаме в безпрецедентна ситуация – служебен кабинет, който е направил бюджет, очертаващото се мнозинство, което има свой бюджет и невъзможност до края на годината да бъде приет нито един от двата. Искаме де се погрижим за хората“, отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Професионалната създателка на кризи, краварката Нинова, нагло се самоизтъква като новата спасителка на България ! Е, заслужихме си сами новата национална катастрофа !
36
3
 
14
 
! Отговори
Нинова каза преди 2 години
"Другаре, взехме властта, не бива да допускаме по никакъв начин да ни се изплъзне!"
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хинова се чуди кои друг техноимпекс да уткраде, крушовската ....
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа лъжа е най-голямата криза за България!
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задаващата се разруха на България може да бъде спряна само от г-жа Нинова. Тя може и трябва да сложи намордниците на канадските хрътки.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Варианти!. Ти тази госпожа с крокодили не можеш да я уплашиш.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато бяха в управлението бившите управляващи си повтаряха за плана за възстановяване и за здравна криза. Тези все контра. И какво стана сега? Пак сме там.
30
1
 
6
 
! Отговори
Варианти! преди 2 години
От развитието но световните събития става ясно, че това, което предстои специално за Нинова е не влизането в нова политическа криза, а влизането в Сливенския. Затова, никак не е лошо, ако иска да изпревари закона, трябва незабавно да започне да стяга куфарите си за Делтата на Амазония. Освен това, там също е необходимо голямо внимание, защото района е пълен с крокодили, а не дай си Боже да се появи и някой все още укриващ се, въоръжен до зъби, SS-вец и ако разбере, че е комунистка, сещате се...
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соцлидерката констатира, че България се намира в три дълбоки кризи - здравна, икономическа и социална и не трябва да допуснем да влезем и в четвърта, политическа криза. Най- големият проблем е ръстът на цените, обедняването е много бързо и трябва да предприемем спешни мерки за компенсиране на хората.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така наслаждавайте се на цирк Балкански за 47 път.
27
3
 
13
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
И какво стана накрая - гласувайте за Киро (промяната) за да получите Корнелия (статуквото)! Евала!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунисти вън от парламента, вие сте убийци
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синът и Рафаел живее с корейка в Калифорния, а тая се прави на социалистка. Издържа го от реализирани депутатски места
24
2
 
7
 
! Отговори
Марш преди 2 години
Ниново с нейните кирливи 20 депутата да се пръшдосва и да се показва по рядко, да не прави опити да засенчва депутатите на ПП и ИТН
23
1
 
7
 
! Отговори
Q преди 2 години
Ние ние кои сте вие крадци и мошеници
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова има снаха от северна Корея
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще възстановяваме на държавността и на принципа на разделение на властите, като нацвэкаме навсякъде свои марокански скакалци. Гениално.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие създавате кризи, не че не ги допускате. ЦарЮ 2 - всички помним тройната коалиция, сега обаче е четворна.
19
4
 
7
 
! Отговори
АнтиКомуняга 2 преди 2 години
Наистина е интересно как електората на БСП. Особено възрастните хора. Вярват и изобщо гласуват за Другарката Нинова. Как ВЯРВАТ на тази ... Фурнаджийска лопата??? От върла СЕДЕСАРКА и тяхна членка... Изведнъж... Хоп! ... Не само от БСП. Ами им стана и Ръководител на "Столетницата" ... Ха ха ха...... Щеше да е смешно , ако не беше - ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ!!!!!! ......
18
6
 
11
 
! Отговори
АнтиКомуняга преди 2 години
Другарко Нинова , само да попитам между другото... С КАКВИ ПАРИ ТОЧНО СТЕ ЗАКУПИЛА ПРОСТОРЕН МЕЗОНЕТ НА ДОСТА СКЪПО МЯСТО В ... НЮ ЙОРК ... На синчето си?!?! Защото е повече от ясно , че сумата за един такъв апартамент е повече от ... впечатляваща! КАК , И ОТ КАКВА ДЕЙНОСТ сте изкарали тези пари??? Дали ще може да отговорите или...?!?! Много ми е интересно също така - Как електората на БСП Ви вярва изобщо - точно на вас! След като бяхте ... ВЪРЛА "ФЕНКА" И "ЧЛЕНКА" на СДС преди години ?!?! ...