Звънецът удари, новите 240 депутати се заклеха

Заседанието е председателствано от Силви Кирилов
Обновена: 3 дек 2021 09:13 | 3 дек 2021 09:08, Камелия Цветанова
67
Звънецът удари, новите 240 депутати се заклеха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Точно в 9 ч. най-възрастният депутат Силви Кирилов от ИТН направи проверка на кворума, за да открие тържественото заседание на 47-ото НС.

В пленарната зала се оказа, че са 228 народни избраници.

Още по темата
На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

След полагането на клетвата народните представители подписват клетвени листове.

„Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост, бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници. Около 2 милиона българи са извън страната и повечето от тях са млади хора, студенти, специалисти в отделни области“, каза най-възрастният депутат в 47-ото НС Силви Кирилов от ИТН при откриването на тържественото заседание. .

„Дами и господа, много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на 47-ото НС. Аз вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нови идеи, много енергия, свои цели и очаквания. На тях искам да напомня думите на двама велики мислители и философи – свободата не е да правиш това, което искаш, а да правиш това, което не искаш. Време е да загърбим своите амбиции в името на очакванията и обществените интереси“, призова той.

На първото заседание народните представители положиха следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."

След полагането на клетвата народните представители подписват клетвени листове.

В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

На първото заседание на 47-ото Народно събрание присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев и членовете на служебното правителство. В залата са и представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парламентът е пренаселен.Има клиенти на правосъдието. Пак ще има разточителство на народни милиони. Броят на депутатите трябва да е 120.
48
0
 
1
 
! Отговори
Директор Треблинка преди 2 години
Такива дето се заклеваха по бързата процедура в последствие ми станаха клиенти в Треблинка..... Да, съжаляваха за стореното, но това вече нямаше значение по обясними причини.... Саппуна от тях се продаваше както саппуна от всички други, на килограм и без отстъпка :))))
47
1
 
0
 
! Отговори
Герберска клетва преди 2 години
Харем герб как са се заклели в конституцията на Република България като вече са се заклели във вечна вярност към Ердоган и знамето на Турция?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, повечето четат, толкова ли не могат да говорят свободно?!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо има празни места? От първият ден ли започнаха да отсъстват. Дали ще пропуснат обаче да се подпишат под справката за получаване на заплати и участие в комисии?
44
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 2 години
"Кукубенд парламент! Всички шутове и клоуни вече ви се правят на шефове! Слави Чалгара, Ицо Комара и Мишо Шамара ви управляват, не ви ли е срам, бе?" ------------------------- Поне са професионални клоуни. До сега само непрофесиолни такива ни управляваха. Поне професионално шоу да погледаме, стига изтъркани неграмотни номера!
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи може 240 нови хрантутника да се сберат заедно, а не може децата да ходят на училище вече втора година,без циркове с тестове и сертификати?! Що за държава? Що за юди сте вие, господа управници?!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Карадайъ не трябва да му бъде позволявано карай да йъ.
41
1
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
защо не казвате кои отсъстват и поради какви причини!??? това е най-важното за всикчи които гледат и следят
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам пак преобладаваща част от тях са без маски.Да не би да са отменили задължителното носене на маски в затворени помещения?Ако не са бързо служителите от първо районо да нахлуят в парламента и да ги оковат с белезници, както жената от метрото.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата носи и дамски превръзки,за да блокира по-силно мириса на пръднята.
38
2
 
4
 
! Отговори
3 от 3 преди 2 години
Така, до момента от 3-*** говорителя на партии, трима не говорят гладък, верен и чист български език. Да видим ИТН.
37
2
 
7
 
! Отговори
отврат преди 2 години
Деса, Дуловската метреса чете "умнотии",да дразни ушите.За това я бива,както и за гепенето.За друго не става.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукубенд парламент! Всички шутове и клоуни вече ви се правят на шефове! Слави Чалгара, Ицо Комара и Мишо Шамара ви управляват, не ви ли е срам, бе?
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо мен тето защо стои на първия ред без маска на закрито? Или той като наруши вече Конституцията и му се разимна,сега нарушава и заповедта на здравния министър?
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на ГЕРБ и ДПС не им се пуска кокала. Сладко им е да държат и крадат от всичко и сега всячески ще се опитват да захапят отново
33
4
 
7
 
! Отговори
абе къде е мая преди 2 години
майтапа е че тия дето свършиха черната работа на фигуранта на протестите , не можаха да се класират в НС , класираха се тия дето стояха от страни :)
32
4
 
12
 
! Отговори
перко преди 2 години
Кацаров спиш ли ? Гобявай тези дето са без маски или те са богоизбрани. Промяна ли? В някой друг живот!
31
3
 
9
 
! Отговори
Ще се преди 2 години
Закълнат да спазват конституцията!!!Киро ко речи,ко...
30
2
 
4
 
! Отговори
Здравни Мерки преди 2 години
Депутатите имат имунитет, точно за това имат право да ходят без маски. Те ще решат дали мерките са адекватни, имат право да се изразяват и да работят освободени от заплаха за санкции. За това има имунитет по принцип.