Радев провежда консултации с три парламентарни сили за кабинет

Президентът ще разговаря с ИТН, ДБ и „Възраждане“
7 дек 2021 07:47, Елка Василева
27
Радев провежда консултации с три парламентарни сили за кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев завършва днес консултациите с парламентарните сили в 47-ото Народно събрание, преди да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер, излъчен от най-голямата политическа сила в новия парламент - "Продължаваме промяната".

Държавният глава ще разговаря на "Дондуков"2 с представителите на парламентарните групи на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Възраждане".

Още по темата

Това са третите за годината консултации на президента в опит да бъде съставено редовно правителство - след парламентарните избори на 4 април и на 11 юли не се стигна до сформиране на редовен кабинет.

Вчера Румен Радев проведе последователно консултации с "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, ДПС и "БСП за България".

Президентът подчерта, че очакванията от новия парламент са за излъчване на стабилно правителство.

Като бъдещ мандатоносител от "Продължаваме промяната" отново потвърдиха, че са готови с коалиционното споразумение, което имат и четирите партии, с които се очаква да формират мнозинство.

Стана ясно, че новата структура на Министерския съвет включва две нови министерства – на икономиката и на иновациите и растежа. Разпределението в кабинета би трябвало да отрази представянето на партиите в Народното събрание.

На консултациите при президента БСП заявиха, че на пленум днес ще бъде обсъдено предложението за коалиционно споразумение, както и имената на бъдещите четирима министри от страна на левицата. Междувременно стана ясно, че пленумът се отлага поради продължаващите преговори.

ГЕРБ-СДС заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция и няма да подкрепят новото правителство, а ДПС не дадоха категоричен отговор, но - по думите на лидера Мустафа Карадайъ "това не противоречи на законите на физиката".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Бат Саали преди 2 години
"две нови министерства на икономиката и на иновациите и растежа" -- ЕЕ нали щахме да имаме и ние министерство по ромските въпроси, бе бате? Лъжете като дъррти роми!
16
0
 
3
 
! Отговори
Генерал Дани Ятом преди 2 години
Мундю;))) е моят подчинен в България. Аз съм генерал-майор от "МОсад", а Муню е просто една фърчилка, затва получава заповедите си от мен, чрез Мустафа. Дори Мустафа е на по-високо ниво от вашият Мунью
15
0
 
3
 
! Отговори
стойчо КАЦАРЕФ преди 2 години
ПИН..ОЧЕТ. СЕ ОС.РА .ТОТАЛНО ДА НИ СА ЧЕСТИТИ НОВИТЕ МЪЧЕНИЦИ !АААА?
14
0
 
5
 
! Отговори
Държавен служител преди 2 години
До 16. Нас не ни боли, молбата ми за напускане е написана. Но теб ще те заболи, като ти вдигнат цените с 40% и като ти направят метана за таксито 2 лв.
13
4
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Гледам коментарите и установих, че държавните хрантутници които ги чака съкращение по мерките на новото правителство натдава вой и пише здраво коментари. Как е плазмодии, боли ли като трябва да живеете като нормалните хора и няма да има вече ярма на готово на масата ви приготвена от вашия човекобог боко тиквата?
12
2
 
1
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Само да попитам, ония туркопитек Карадайъ научи ли се да говори правилно!?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте този военен диктатор и въведете пряка демокрация в България. Не ви трябват тези клоуни и чалгари в парламента, можете да се управлявате и без тях. Децентрализирайте властта и закрийте президентството и парламента.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е президентът, който принизи президентската институция. Той тръгна, заради накърнено его, на лична вендета с Борисов. Нарече ГЕРБ мутри, а мутрите бяха създадени през 90-те години от БСП, на които той дължи избирането си. Кукловодите на мутрите са в БСП, а един от тях е неговият приятел олигархът Гергов. Не симпатизирам на ГЕРБ, но хвърялянето на недоказани обвинения са като приказката за сестрата. Аз като гледам неговата избраница ми прилича на ромска к...ва. Значи ли, че е такава?
9
2
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами орисникът пак ще си привика калинките, за да им донамести чакрите и стегне обръчите ... !!!
8
5
 
1
 
! Отговори
оги преди 2 години
Най- после БСП на власт.САМО БСП
7
3
 
15
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Февруари - протест и предсрочни президнетски избори. Долу Фигуранта!
6
6
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Видях един коментар,който лиготи името на една ур успия ,какъвто е Борисов с това на Тодор Живков. Напомням,че абсурдът за започна с преврата срещу Тодор Живков. Бойко Борисов бе извергът,който го държеше под арест. Не контаминирайте истината!
5
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Видях един коментар,който логото името на една *** ,какъвто е Борисов с това на Тодор Живков. Напомням,че абсурдът за започна с преврата срещу Тодор Живков. Бойко Борисов бе извергът,който го държеше под арест. Не контаминирайте истината!
4
2
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
радеф е позор!!!
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебен кабинет!
2
4
 
19
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Консултации за какво? Губивреме. Той Радев т'ва го умее. Трети път с едни и същи участници... Една от дефинициите на гллупостта е да правиш едни и същи неща и да очакваш различен резултат...
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще преживее раздялата си с Копейкин, каква бурна връзка имаха, а сега всичко се обърна.