Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер

Заложен е 4-годишен мандат, категоричен бе готвеният за финансов министър
171
Асен Василев потвърди: Всяка партия ще има вицепремиер
Снимка: БГНЕС

Всеки участник в бъдещото коалиционно управление на страната ще има вицепремиер, потвърди съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Ще има и вицепремиер, който ще отговаря за ефективното управление, общо ще бъдат 5", подчерта готвеният за финансов министър, цитиран от БНР. Той даде да се разбере, че "Продължаваме промяната" ще имат общо двама вицепремиери, а останалите участници в бъдещата коалиция – по един.

Още по темата
"На финала се разбрахме всяка партия да има свой съветник в министерствата, за да не се получава този партиен феодализъм, за който вчера "Демократична България" предупредиха".

Василев уточни, че все още не е мислено как точно ще се случи подписването на споразумението, но това трябва да стане вероятно до края на седмицата.

"Заложен е 4-годишен мандат", каза още Асен Василев.

По-рано Калина Константинова потвърди, че е едната от номининациите за вицепремиер на "Продължаваме промяната". Става дума за вицепремиер на ефективното управление.

"Да, аз съм кандидатът на "Продължаваме промяната" за този пост. Но всичко това би било редно да получа покана след подписване на коалиционното споразумение от всички коалиционни партньори", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
18
 
! Отговори
до 111 преди 2 години
На Баце врата му е дебел щото сам си кара джипа
104
9
 
3
 
! Отговори
''честито преди 2 години
До Анонимен... Комунизмът си беше убаво нещо , не знам сега защо се оплаквате , шайката на герб НАДМИНА КОМУНИЗМЪТ !
103
2
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ей мухлявини.Не ме интересува кой какъв ще е.Искам минималната заплата да стане 1500 лв ,минималната пенсия-1000 лв и да МАХНЕТЕ ЗЕЛЕНИЯТ ДИСКРИМИНАТ!
102
8
 
1
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До СЪОТНОШЕНИЕ:Аве по-друго си е Баце , ''образован'' , ентелЕгент , много прочетени книги , няколко пъти е прочел ''Винету'' , ама не до края , оправи Балканите , Македония , Израел , Гърция ,... но не и България , която е последна по всички показатели в ЕС ...
101
1
 
8
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Орташката работа и кучетата не я ядат! Много м.му.нки станаха на клончето, а бананата малко! -)))
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
честито комунизъм !
99
0
 
7
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Браво, най накрая Импексовата БСПдирастия и присъдружните и комуфашистки партии, родени и водени под крилото на Кауна Крадеф, раздели порциите на баницата, кой колко и откъде ще краде... Уж щяха да съкращават, а те увеличиха министерствата, и партийните хранилки, за кафяво-червените крадливи калинки...
98
0
 
0
 
! Отговори
Само казвам: преди 2 години
Да си знаете:5 от 1500 са нещо различно , което е под един процент Денков. Останалото е доматена супа Кембъл! Може математически, езикови всякакви но като цяло са в една сфера вербално фонетична абстрактна - не материално действена. И даже и това не е проблема - коляма част от професиите на настоящето не изискват вече този тип интелигентност на тия 1495 училища! Нито такова развитие на мозъка. Това е статистиката, а аз мразя статистика особено тази!
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин ще го направят министър по рублите
96
0
 
14
 
! Отговори
Хо ХО преди 2 години
Еми за това ше намялят администрацията, да има за заплати на вицетата :) хахаххахахаШе махаме корупцията, ама пак хрантутници
95
1
 
0
 
! Отговори
СЪОТНОШЕНИЕ: преди 2 години
Тези десет са с база почти като на средно училище, а някой са точно на средно училище , други са и по-зле.Вдигнаха се стотици хотели за тия 30 години и не можахте да направихте десет бази или 28 за художествено образование и после 52 процента функционална неграмотност. Имам си работа със закоравяла държавен апарат без мисъл за бъдещето!
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А казаха ли кого ще станат заплатите германски щото цените са вече над германските ??? Ние за тва ли влязохме в ЕС то и затваряхме реактори ? За африкански заплати при германски цени ?
93
0
 
17
 
! Отговори
77 преди 2 години
Имам 3 въпроса, моля ако някой знае да ми отговори: 1. Колко е заплатата и допълнителните надбавки към нея на един вицепремиер? 2. Кой плаща тази заплата т.е от къде идват парите? 3. Как да стана вицепремиер?
92
0
 
0
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Ако съотношението беше колко области толкова училища - тоест 28 училища по изкуството за 28 области от 1500 щеше да се приеме, че го има това нещо ... Сега в момента има само две.... Къв художествен елит мое да има... Казвам ти че са две имайки предвид и третото по танцово изкуство ... А другите две ....
91
0
 
1
 
! Отговори
Ганьо и цивилизация? преди 2 години
Днешната демоглаДСия показва избора пореден...
90
0
 
0
 
! Отговори
СЪОТНОШЕНИЕ преди 2 години
Република България в момента разполага с около 1500 училища функционални - от тях само две са по Изкуствата - Национална гимназия по изящни изкуства Илия Петров - София , Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн Дечко Узунов - Казанлък. Има още две Трявна - което е по приложни изкуства и занаяти и Кунино - което е по каменообработване. 4 от 1500! Има още десетина уж профил и професия ама те са средни училища със затихващи функции поради липса на грижа от общините.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев вече е сложил ските с най-качествена смазка. Ще се спуска с гръб към наклона защото вече знае че е пътник, но така ще направи последно виртуозно спускане
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не са направили правителство и вече затънаха в схеми. Не е нужно да си ясновидец за да предвидиш катастрофата която ни чака
87
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще получим коледен подарък - правителство дуо аматьори. За Великден предсрочни избори, а за джулая морнинг импийчмънт
86
0
 
8
 
! Отговори
Златка преди 2 години
До ПророкСамо че Корнелията няма как да се скара с ПП, защото в фанала кокала здраво, на нея и трябва власт, а не нови избориами ако на новите избори е 5 или ако стане така , че е извън парламента? Тя го знае много добре това , а и получи това която иска - власт!