Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението

За Нинова НС трябва да се занимава с цената на тока и пенсиите
132
Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него има нанесени някои корекции от предишния. Тепърва след като приключи парламентарният ден, ще се запознаем с него, работните групи отново ще го прегледат по политики", лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

"Говорих с колегата Кирил Петков и се разбрахме, че след като го видим във варианта, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с г-н Василев, за да го обсъдим, така че нещата вървят по график", каза още тя.

Още по темата
По думите й предложенията за имена ще се разберат след като бъде финализиран писменият документ-споразумение.

"Винаги сме казвали едно и също – първо споразумението и политиките, черно на бяло, изчистено окончателно, след това постове и имена", обясни Нинова.

"Никога не е обсъждано Министерство на държавните предприятия, това беше някаква фалшива новина или интерпретация, винаги в обсъжданията по ресори е ставала въпрос за Министерство на икономиката", допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни, че до този момент е решено "Продължаваме промяната" да подписват споразумението отделно с всяка една от партиите в коалицията, но добави, че ако се стигне до общо подписване, то би било по-добре.

"Още от началото на воденето на разговорите ние заявихме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем едновременно да изясним спорните въпроси, а не просто да си препредаваме един на друг промени в споразумението. До този момент "Продължаваме промяната" не са ни поканили на такава обща среща", обясни Нинова.

Тя потвърди постигнатото съгласие по време на преговорите всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има съветник във всяко едно министерство.

"Искаме днес да проверим какво последно ни е изпратено, има в него някакви нови детайли и след като го видим, тогава ще свикаме Национален съвет. Ние искаме да се изправим пред него с абсолютно уточнени всички детайли в споразумението, тоест с окончателен за гласуване вариант. Загуба на време би било да свикваме Националния съвет, да приемем едно споразумение, което след това да се промени по искане на някоя от другите партии и ние отново да се събираме, за да коментираме техните искания", коментира Нинова.

Лидерът на БСП коментира и днешното заседание на парламента, на което беше изслушан министърът на културата Велислав Минев във връзка с казуса с в. "Труд".

"Струва ми се, че днес може би щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с тревогите на пенсионерите от 1 януари как ще им се преизчислят пенсиите, с тревогите на младите, дали ще им се повиши максималният осигурителен праг. Просто животът отвън отново продължава да си тече по друг начин от това, което се прави тук", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ преди 2 години
КИРЕТО ПРЕМИЕР НИНОВА И ДОГАН- ВИЦЕТА! ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ НОСЯТ БАГАЖА - ШЕРПИ.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган могат да го довършат с един изтрел, обаче е челяк на ДС, нема как да стане работата :)))
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
винаги съм вярвал че БСП (к) са генератори и носители на новото
36
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
И да направят правителство, няма да е за дълго. Христо Иванов и Корнелия ще направят всичко възможно да го провалят. Макар, че за Корнелия това е единствен шанс да остане в играта. Иначе си заминава като Мая. Ама Мая и Христо поне имат богати спонсори
35
2
 
3
 
! Отговори
ТОА ФИЛМ СМЕ ГЛЕДАЛИ преди 2 години
ДОГАН КОЛКО МИНИСТРИ ЩЕ ИМА? ВСИЧКИТЕ ИЛИ ПОЛОВИНАТА? ПЕЕВСКИ ШЕФ НА ДАНС!
34
2
 
5
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Видяхме и рабрахме че Нинова е много ''ценен'' кадър , подаряваме я на всички които я по-искат !
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП са умираща партия/най-накрая,Слава Богу/-какви министри, какво управление...Гонете ги тия като мръсни котараци...
32
0
 
0
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Значи от неговите брадви наречени "реформи" - хазната е изпразнена много, щетите по менталното развитие на три, четири поколения се изразяват в 52 процента функционална неграмотност, войната срещу изкуството е факт и осакатяването на гражданското общество и отговора, който може да получиш о колониалниииии вицекралю е този:https://youtu.be/th9sduUBmfs?t=15
31
3
 
5
 
! Отговори
ПП ДБ ИТН ХА ХА ХА преди 2 години
КАКВИ ПП, КАКВИ 5 ЛЕВА? ДПС И БСП ТОЗИ ПЪТ ОТ ТРОЙНА МИНАХА НА ПЕТОРНА КОАЛИЦИЯ!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко седесарко ти невиждашли Хамериканските вертолети над родината. Кой им е разрешил да летят над нашето пвъздушно пространство и да ставаме прицел на Руските ракети. Или ти не си от тука и си само за малко. Довечера ще си одиш на Крушовица да си яздиш катъро.
29
2
 
5
 
! Отговори
и те така преди 2 години
разбрахте ли защо импексова толко охотно си подаде оставката ? ше влиза в НС като министър или вице .
28
1
 
1
 
! Отговори
.... преди 2 години
До баба мара... оТ Ердоган !
27
3
 
2
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Много е просто , в този кабинет , и по принцип , Нинова няма думата и е кръгла ''0" , до като с герб и ДПС , може и да е Премиер ... Мястото на БСП , е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА , нИНОВА ДО ТАМ ГИ ДОКАРА , ... ОЩЕ СЕ ПИТАМ , ''КОЙ ПРЕДЛОЖИ НИНОВА ЗА ЛИДЕР НА БСП'' , СЛЕД КАТО ТЯ Е ОТ СДС !?
26
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
асена сербезова от кои инициативен комитет беше на радев или герджиков
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФЕСЪТ Е ВИНАГИ ЧЕРВЕН!
24
3
 
5
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ преди 2 години
ВСИЧКО СЪМ ИЗМИСЛИЛ, *** НИНОВА ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВА! ДРУГИТЕ СА ЗА ПАРАВАН.
23
3
 
7
 
! Отговори
Поживем увидим преди 2 години
Любопитно е каква ще я забърка новоизлюпената комунистическа сбиpщина.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей много детайли, много баби ... та, поговорката си я знаеме.
21
2
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
импексова , ако вие от бсп да не бяхте фалирали няколко пъти България и приватизирали всичко което ви харесва , сега пенсионерите и младите нямаше да са притеснени . стига с тия лозунги за загриженост !
20
4
 
2
 
! Отговори
4 БРОЯ ... преди 2 години
Орел , рак , щука , И Нинова !Няма отърваване от тая колибарка , надмина вожда на герб , държи кокалЯ до дуБкЪ !Би трябвало нови избори , за да се отсее и БСП , като герб и ДПС !