Д-р Симидчиев: Да не приемем "зеления сертификат" в НС би било тежка липса на морал

България няма нужда от страхливи управници, казва той
10 дек 2021 10:20, Нели Христова
59
Д-р Симидчиев: Да не приемем "зеления сертификат" в НС би било тежка липса на морал
Снимка: БГНЕС

"В една война печели този, който предвижда врага. Ваксините ни помагат да предвиждаме врага. Ваксинирането снижава с 70% постъпването в болница и с 90% смъртните случаи", заяви д-р Александър Симидчиев, депутат от "Демократична България", цитиран от БГНЕС.

Д-р Симидчиев подчерта, че COVID-сертификатът ефективно помага срещу разпространението на инфекцията и защитава правото на здраве, доколкото е възможно.

"COVID-сертификатът трябва да важи за всички народни представители, както за всеки наш избирател. Да не приемем този сертификат би било тежка липса на морал. Тук идват и граждани, и журналисти, и други лица. Наш дълг е да служим на българските граждани, но и да поемаме отговорност. Продължаващото институционално бавене води до здравни неблагополучия", каза той.

Според него когато говорим за дискриминация, трябва да отбележим, че най-висшето право в българската конституция е правото на живот. Не се допуска злоупотреба с права.

"Ролята на Зеления сертификат е една единствена – да предпазва от потенциален риск и съответно управление на риска. Европейският парламент изисква COVID-сертификат. За съжаление, от много време се занимаваме с политически дискусии, вместо да упражняваме лидерство", каза още от трибуната на Народното събрание депутатът от ДБ.

Той призова своите колеги да покажат висок морал, който подобава на народния представител.

"България няма нужда от страхливи управници, а от хора, които защитават националния интерес. Управленският разум трябва да възтържествува над политическите особености", добави д-р Александър Симидчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
17
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
Олеле! Тоя и депутат станал! Защо ДБ се излага с такива?
10
1
 
12
 
! Отговори
Тия депутати преди 2 години
...явно не ходят на театър, кино, галерии и големи молове, щом нямат зелен хайвер!
9
2
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ПРАНИЛНО, СИМИДЧИЕВ!!! ТЕЖКА ЛИПСА НА МОРАЛ! ПРАВИЛНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ!!!
8
5
 
16
 
! Отговори
Це преди 2 години
ооф пак тоя паникьор
7
4
 
27
 
! Отговори
Съвест преди 2 години
Този ли говори за морал? Акционера от Глаксо Смит Клайн?
6
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симидчиев на кого обясняваша това, на дървените глави като Костадинов и Тошко ли, които всячески ще спъват всичко де що могат.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя чичак е получил бонус от Биг Фарма
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом депутатите нямат зелен сертификат, значи нито спортуват, нито посещават културни мероприятия/ кино,театър,галерия/. Това би означавало,че те остаряват физически,умствено и интелектуално. Как такива хора, ще ни водят напред?! Страхотен пример дават ,няма що. Изходите са два: или си вадят сертификати, или ги махат за всички. И тъй като знаем, че сертификатите могат да са фалшиви, остава вторият вариант- махането им.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е за пари в тая ковид истерия ... 30 мрлд евро за БГ за "възстановяване", които ще се гушнат от народните ни представители
1
2
 
21
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Зеленият сертификат единствено усложнява епидемиологичната обстановка. Дава лъжливо усещане на сигурност у притежателите му и способства разпространението на вируса от заразени ваксинирани. Единственото работещо решение са мерките дистанция, лична хигиена и лични предпазни средства. Както и чувството за съпричастност, което по природа е обратното на егоизма, който пък е присъщ на болшинството в съвременното общество. И те така.