Д-р Симидчиев: Да не приемем "зеления сертификат" в НС би било тежка липса на морал

България няма нужда от страхливи управници, казва той
10 дек 2021 10:20, Нели Христова
59
Д-р Симидчиев: Да не приемем "зеления сертификат" в НС би било тежка липса на морал
Снимка: БГНЕС

"В една война печели този, който предвижда врага. Ваксините ни помагат да предвиждаме врага. Ваксинирането снижава с 70% постъпването в болница и с 90% смъртните случаи", заяви д-р Александър Симидчиев, депутат от "Демократична България", цитиран от БГНЕС.

Д-р Симидчиев подчерта, че COVID-сертификатът ефективно помага срещу разпространението на инфекцията и защитава правото на здраве, доколкото е възможно.

"COVID-сертификатът трябва да важи за всички народни представители, както за всеки наш избирател. Да не приемем този сертификат би било тежка липса на морал. Тук идват и граждани, и журналисти, и други лица. Наш дълг е да служим на българските граждани, но и да поемаме отговорност. Продължаващото институционално бавене води до здравни неблагополучия", каза той.

Според него когато говорим за дискриминация, трябва да отбележим, че най-висшето право в българската конституция е правото на живот. Не се допуска злоупотреба с права.

"Ролята на Зеления сертификат е една единствена – да предпазва от потенциален риск и съответно управление на риска. Европейският парламент изисква COVID-сертификат. За съжаление, от много време се занимаваме с политически дискусии, вместо да упражняваме лидерство", каза още от трибуната на Народното събрание депутатът от ДБ.

Той призова своите колеги да покажат висок морал, който подобава на народния представител.

"България няма нужда от страхливи управници, а от хора, които защитават националния интерес. Управленският разум трябва да възтържествува над политическите особености", добави д-р Александър Симидчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
20
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
чета коментарите и за пореден път се убеждавам в безграничната простотия българска! ударихме дъното....неграмотност, оскотяване, простащина - ще ни изключат отвсякъде, ще станем катуна на Европа
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е от ДБ.Те са проводници на Американската политика в Бг.Няма да чуете никой от тях да каже нещо против ваксините,защото ще бъде напляскан от господарите.Много искам някой от тях да ме опровергае,но едва ли
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се вижда "морала" им... Едно говорят, а съвсем друго правят... Лъжци и лицемери.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност липсата на морал и законност е наличието на сертификата за навсякъде другаде. Особено в училищата.
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 ами не казват защото това е политически вирус. Защо например ваксините априори са замислени така че да не се продават в аптеката, както например противогрипните ваксини. Факта че ковид ваксините са по няколко дози на едно значи че те са със специално замислен план за контролирано ваксиниране. Зеления ковид сертификат е част от плана за затваряне, проследяване и контролиране на хората от правителствата по света.
26
2
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Не му ли е сьвестно за колегата - кунчев
25
3
 
13
 
! Отговори
ВАКСИНДЖИЕВ преди 2 години
Я кажи Кунчев дойде ли на работа. Това какъв морал е, два месеца отсъства без причина.
24
2
 
25
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Стоп на злоупотребата със зеления сертификат! Европейският съюз го създаде за да се пътува по-лесно между държавите членки, а фармамафията и нейните платени емисари във властта започнаха да го въвеждат по масонска линия навсякъде в ежедневния живот!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези другия път ще са под чертата.
22
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
КОЙТО АГИТИРА, НОСИ ОТГОВОРНОСТ И ФИНАНСОВА СЪЩО. АКО ИМА НЕПРИЯТНИ СЛУЧАИ, ХОРАТА ДА ПОДАВАТ МОЛБИ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И МЕДИЦИНКА ПОМОЩ ,КЪМ ТЕЗИ, КОЙТО АГИТИРАТ. Т.Е. КЪМ РАДИАТА, ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ХОРАТА С ИНТЕРВЮТА
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България се проявиха за пръв път като троянски кон на ГЕРБ. Да не забравяме че Христо кратунката беше министър в Борисов 2 и редово получаваше на МС пошляпване зад вратлето от Мутрата. С тази ваксърска политика изобщо не се вписват в коалицията.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак е пиян - как е зачервил нослето мале
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв морал, това си е чиста диктатура на пролетариата начело с диктатора Радев, вярното му куче Рашков и клоуна Минеков.
18
7
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
Какъв морал, какви 5 лева? Резидент, канддат министър-председател, депутаи. Срам и позор.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно изказването на този депутат е тежка липса на елементарен морал.
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Д-р Симидчиев подчерта, че COVID-сертификатът ефективно помага срещу разпространението на инфекцията.." такова твърдение казано от доктор също е тежка липса на морал - При положение ,че ваксиниран пак може да се зарази и да предава вируса ,при това да ходи където си иска само показвайки сертификат .
15
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Възможен е АДЕ ефект от ваксината!
14
3
 
24
 
! Отговори
И защо преди 2 години
ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ НИКЪДЕ КАКВО Е ЛЕЧЕНИЕТО ЗА КОВИД, ИЛИ ПОНЕ С КОИ СРЕДСТВА БЕЗ РЕЦЕПТА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЛЕКУВА КОВИД, ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА И ПОНЕ 95% ОТ ХОРАТА СЕ ИЗЛЕКУВАТ И БЕЗ ВАКСИНАТА!!! НЯКОИ ДЖИПИТА, НО НЕ ВСИЧКИ, ГО ЗНАЯТ И ЛЕКУВАТ УСПЕШНО!!!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ролята на Зеления сертификат е една единствена да предпазва от потенциален риск."Ролята на шофьорската книжка е една единствена да предпазва от катастрофи/потенциален риск..И ефекта е същия....
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто се увеличиха ваксинираните, се увеличиха и смъртните случаи.Дали е случайно?