Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат

Ръководството на "Лозенец" нямало аргументи против сливането
Обновена: 10 дек 2021 17:24 | 10 дек 2021 17:15, Камелия Цветанова
96
Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат
Снимка: БГНЕС

Не виждам никакъв основателен аргумент на ръководството на болница "Лозенец" срещу сливането й с Детска болница. Това коментира в парламента здравният министър Стойчо Кацаров след участието си в редовния парламентарен контрол, съобщи БТА. Министър Кацаров коментира протеста на медици от болница "Лозенец".

Още по темата

"Имам кристални основания за това сливане, за да осигуря добри условия за лечение на болните деца. Правителството няма нужда от правителствена болница. Депутатите и министрите могат да се лекуват във всяко едно лечебно заведение и в крайна сметка тази тема, която се търкаля от 20 години, има своето решение", коментира министърът.

Министър Кацаров бе категоричен, че за него на първо място е интересът на болните деца, които от години наред се лекували в лоши условия и в болници, в които дори няма апарати за образна диагностика. Кацаров посочи, че това, което са предприели, дава възможност за развитие на болница "Лозенец".

По думите му Правителствена болница била в много тежко финансово състояние. "Сега излизат ръководителите на болницата и предявяват някакви претенции. Първо, това не е тяхна болница - те са наемни работници там. Второ, те така са я управлявали досега, че почти са я докарали до фалит. Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв., към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лева", заяви Кацаров.

Министър Кацаров обясни, че няма абсолютно никакви притеснения по отношение на проверката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за бързите ковид тестове.

"Направено е по възможно най-добрият и прозрачен начин", каза Кацаров.

Той посочи, че МЗ е закупило 4,7 млн. теста като цената на договорените била три пъти по-ниска. "Народното събрание трябва да реши само за себе си този въпрос и по този начин да даде пример на целия български народ с една ясна и отговорна позиция по отношение на зелените сертификати", заяви Кацаров по повод дебата "за" или "против" зеленият сертификат на входа на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да има болница за децата, отколкото за народни изедници. Миналия месец попитах тези от бърза помощ не могат ли да закарат болния в правителствена, а от телефона някой ехидно се изсмя и каза, че ако искам и на луната мога да го закарам. Значи там става само за отбрани.
36
5
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Браво на министъра! Само най доброто за децата! В страната има десетки болници в които липсват лекари.......ако някой софиянец остане без работа....
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30....."да се иска единствено тотално належащата оставка на президента."Ей мухли, ние току-що си го преизбрахме, ти използваш всяка пролука, да провреш мишата си муцунка и да писнеш познатия рефрен! Няма да стане! Казвам ти го, пинюго нещастна, "палачи, дете, башата ти е невинен!". Но мафиота ще го набутаме в панделата, ако не успее да избяга при приятеля си Ердо...
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 700 души ше останат без работа след това сливане. На практика ще напусне целият персонал на болницата, а ще се назначат близки и роднини на сега управляващите на тяхно място и това без конкурс и без критерии.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Студентите медици от СУ ще се прехвърлят в ***, никой няма да им пречи да учат. Но ще им е трудно, доста трудно. Известно е още от възстановяването на МФ на СУ, че там учат онези, които не успяваха на конкурса в ***. Знаем и колко лекари в Правителствената станаха асистенти ,доценти и дори професори без да са минали по нормалния път на научно израстване. Лъчо Мозъка е христоматиен пример - плагиат, политически чадър и хоп доцент в МФ на СУ! Позор много по-срамен на онзи на Пешо Плагиата от ЮФ.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно се готвят да окрадат парите за строеж на нива детска болница, при положение че имаше готов проект за преустройство на вече построената до Майчин дом. Просто от бетона и желязото се краде повече от довършителните работи. Затова Кацаров бърза сега да подпише договора.
31
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ти каза, че са некачествени тези лотове, Радев който и един метър не построи от тях?
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като държавата ни има милиони за некачествени лотове от магистрали, нека намери пари за съвсем нова, проектирана специално за нуждите на педиатрична клиника сграда! Да поканим китайците да ни я направят ако не за един, за два месеца! Много лесно е да се наместиш в готова сграда, в която се работи, която функционира отдавна и има своите правила! Да, правителството и прочие големци нямат по-големи нужди от обикновените граждани, но тази болница отдавна обслужва и "простосмъртните"! Не пипайте
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Ако направя сръвнение между Радев и Ердоган, нашия е по добре :)) Просто Герб му спретнаха вендета, а това по нашите ширини не се приема добре :))) Нали знаеш, който гроб копае на другиму, сам си копае гроба :)
28
9
 
11
 
! Отговори
Докъде я докарахме преди 2 години
Харманлийски селянин - Президент ! Човек с отнети лекарски права - здравен министър !Човек хвърлящ яйца по сгради на културата - културен министър !
27
0
 
8
 
! Отговори
kk преди 2 години
До АнонименВ Университетските болници навсякъде по света, студентите и специализантите се учат при болните пациенти - и възрастни и деца. Така е било винаги и така ще бъде.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо медиците искат оставката на Стойчо Кацаров. Господин Кацаров е кукла на президента Радев и е маша изпълняваща неговите прищевки. Така че протестите трябва да бъдат пред президентството и да се иска единствено тотално належащата оставка на президента.
25
6
 
15
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Болница Лозенец не е правителствена болница. Министърът живее в някакви минали времена. Кога ли ще се събуди?!
24
4
 
7
 
! Отговори
кк преди 2 години
Обучението по медицина в СУ е под морското ниво!
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази болница имаше търговия с органи и престъпни трансплантации.Това е правителствена болница ,а ние сме държава от ЕС.Това даже и в Русия и Турция не може да се случи.
22
13
 
6
 
! Отговори
Протест преди 2 години
Веднага Кацаров да си ходи! Хора осъзнайте се навреме! Комунизма не си е отишъл!Отново саморазправа !
21
12
 
8
 
! Отговори
Голям лъжец ! преди 2 години
Болница Лозенец отдавна не е правителствена болница, а база за обучение на 1000 бъдещи медици от СУ Климент Охридски и целта е да нямат къде да се обучават и така харманлийското селянче Радев да отмъсти на Герджиков ! Толкова е отмъстителен !
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм против болница за правителствени шмекери. Да ходят там където лекуват и нас. Но хора, ако студентите ще се обучават в новата обща болница, това означава че ще се учат върху децата. Не мисля, че е редно деца да са обучителен материал. Това е нещото, което ме притеснява, а не че дърпат шалтера на Правителствена болница.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да мълчи ,а трябва да казва истината.Кой ще върне 39 милиона евро.Така е почти всяка болница управлявана от ГЕРБ В София има около 50 болници.Всяка ако дължи по 40 милиона това са 2 милярда лева.Това е Бюджета на София за година,а болниците имат толкова дългове.И вие казвате,че трябва да си мълчи.Освен това правителствена болница в демократична държава е абсурд.Всеки трябва да се лекува на равни права и според осигуровките.Депутатите нищо не са дали за тази болница
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров като толкова агитира за ваксата, да вземе и дупетатите да ги накара да носят зелен сертификат, не само да облъчва простолюдието :))) За едни така, за други онака, то в крайна сметка стават смешни с това нещо :))