Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат

Ръководството на "Лозенец" нямало аргументи против сливането
Обновена: 10 дек 2021 17:24 | 10 дек 2021 17:15, Камелия Цветанова
96
Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат
Снимка: БГНЕС

Не виждам никакъв основателен аргумент на ръководството на болница "Лозенец" срещу сливането й с Детска болница. Това коментира в парламента здравният министър Стойчо Кацаров след участието си в редовния парламентарен контрол, съобщи БТА. Министър Кацаров коментира протеста на медици от болница "Лозенец".

Още по темата

"Имам кристални основания за това сливане, за да осигуря добри условия за лечение на болните деца. Правителството няма нужда от правителствена болница. Депутатите и министрите могат да се лекуват във всяко едно лечебно заведение и в крайна сметка тази тема, която се търкаля от 20 години, има своето решение", коментира министърът.

Министър Кацаров бе категоричен, че за него на първо място е интересът на болните деца, които от години наред се лекували в лоши условия и в болници, в които дори няма апарати за образна диагностика. Кацаров посочи, че това, което са предприели, дава възможност за развитие на болница "Лозенец".

По думите му Правителствена болница била в много тежко финансово състояние. "Сега излизат ръководителите на болницата и предявяват някакви претенции. Първо, това не е тяхна болница - те са наемни работници там. Второ, те така са я управлявали досега, че почти са я докарали до фалит. Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв., към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лева", заяви Кацаров.

Министър Кацаров обясни, че няма абсолютно никакви притеснения по отношение на проверката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за бързите ковид тестове.

"Направено е по възможно най-добрият и прозрачен начин", каза Кацаров.

Той посочи, че МЗ е закупило 4,7 млн. теста като цената на договорените била три пъти по-ниска. "Народното събрание трябва да реши само за себе си този въпрос и по този начин да даде пример на целия български народ с една ясна и отговорна позиция по отношение на зелените сертификати", заяви Кацаров по повод дебата "за" или "против" зеленият сертификат на входа на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за последно - защитаваш депутатите и си се лекувал в "правителствена" колко пък, да си обикновен гражданин? Пълно с лъжци, майно льо.НЕ САМО, ЧЕ СЪМ ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН, НО СЪМ И ПЕНСИОНЕР!!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам въпрос. Като обединяват студентската болница с тая за децата, това означава ли че студентите ще се обучават върху децата?
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не предупреждение подписал е процедура за сливане. Ама тук само умници събрани.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно цинично е да има болница за привилегированите управници наречена "правителствена", която се оказва с милиони дългове. Дали трябва да се слива или не е друг въпрос
13
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То на българите, болници и лекари не им трябват според Кацаров. Ако не му харесва някоя болница я съсипва. Много дребнав и злобен човек.
12
1
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Това е предложение. Ама явно нямаш ресурс да го проумееш. А километрите навъртяни от базираните в София началници показват, че болен управник може да се закара до родното село.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е да закрият и Медицинския факултет към СУ, измислен от Биолчев навремето за да се съобразява с някакви средновековните норми?!!! Други си направиха университети с точно два факултета. Щом този факултет бе воден два мандата от декана професор Спасов, доказан архикрадец, трафикант на органи и покровител на криминални трансплантации, значи този факултет няма право на съществуване. "уУкрашение" на този факултет е и доцент Лъчо Мозъка, личният гинеколог на банкянската сикаджийска мутра.
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куцаров си отива, Каруцаров идва с метастатичен растеж и новообразувания.
9
4
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Кой ти каза, че депутатите се лекуват в избирателния си район? Това е лъжа. Отделен въпрос е, че 90% от депутатите живеят в София, ползват служебно жилище, служебен автомобил, шофьор и секретарка. Или според теб, като се разболее депутата, пътува 300 км до избирателния си район? На кого ги разправяш тия врели-некипели? И за последно - защитаваш депутатите и си се лекувал в "правителствена" колко пък, да си обикновен гражданин? Пълно с лъжци, майно льо.
8
0
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Избор на екип му викат. И се доплаща.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На милиционерите не им пука за децата. Това го знаем всички. Милиционерите искат правителствена болница, където да се лекуват на спокойствие - за какво са им някакви деца, само да им пречат?
6
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Редно е същата операция да може да се извършва във всяка област.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депутатите и семействата им да се лекуват само в избирателните им райони. Изпълнителната и съдебната власт - по ЕГН.>>>>>>ТОВА, че се води от "правителствена" не значи, че там се лекуват само депутати. Аз си правех операция там и съм обикновен гражданин.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
3
1
 
10
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Депутатите и семействата им да се лекуват само в избирателните им райони. Изпълнителната и съдебната власт - по ЕГН.
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и правителството няма нужда от шушмигата Кацаров.
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз нема ли да млъкне най-накрая, само с него ни занимавате :)))