Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат

Ръководството на "Лозенец" нямало аргументи против сливането
Обновена: 10 дек 2021 17:24 | 10 дек 2021 17:15, Камелия Цветанова
96
Кацаров отчете: МС няма нужда от правителствена болница, а децата имат
Снимка: БГНЕС

Не виждам никакъв основателен аргумент на ръководството на болница "Лозенец" срещу сливането й с Детска болница. Това коментира в парламента здравният министър Стойчо Кацаров след участието си в редовния парламентарен контрол, съобщи БТА. Министър Кацаров коментира протеста на медици от болница "Лозенец".

Още по темата

"Имам кристални основания за това сливане, за да осигуря добри условия за лечение на болните деца. Правителството няма нужда от правителствена болница. Депутатите и министрите могат да се лекуват във всяко едно лечебно заведение и в крайна сметка тази тема, която се търкаля от 20 години, има своето решение", коментира министърът.

Министър Кацаров бе категоричен, че за него на първо място е интересът на болните деца, които от години наред се лекували в лоши условия и в болници, в които дори няма апарати за образна диагностика. Кацаров посочи, че това, което са предприели, дава възможност за развитие на болница "Лозенец".

По думите му Правителствена болница била в много тежко финансово състояние. "Сега излизат ръководителите на болницата и предявяват някакви претенции. Първо, това не е тяхна болница - те са наемни работници там. Второ, те така са я управлявали досега, че почти са я докарали до фалит. Болницата е завършила миналата година с 21 млн. лв. дългове. От началото на годината е натрупала още 18 млн. лв., към 30 септември - финансови резултати от минус 39 млн. лева", заяви Кацаров.

Министър Кацаров обясни, че няма абсолютно никакви притеснения по отношение на проверката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за бързите ковид тестове.

"Направено е по възможно най-добрият и прозрачен начин", каза Кацаров.

Той посочи, че МЗ е закупило 4,7 млн. теста като цената на договорените била три пъти по-ниска. "Народното събрание трябва да реши само за себе си този въпрос и по този начин да даде пример на целия български народ с една ясна и отговорна позиция по отношение на зелените сертификати", заяви Кацаров по повод дебата "за" или "против" зеленият сертификат на входа на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58 Няма нужда да казвам, къде да отидат. Какво като са лекари. Пускат си сивито в другите болници и където има нужда ще ги поканят да работят там. Нали има голям глад за лекари. Ако не могат сами да се справят да отидат в борсата по труда. Там ще им кажат, къде се търсят лекари и ще отидат. Какъв е проблема не мога да разбера.
56
8
 
13
 
! Отговори
: преди 2 години
Много сте ми смешни и интересни тези дето говорите за реваншизъм, отмъщение , сякаш 12 години не ни управлява мутра , агент на ДС и охранител на комунист номер 1 , хора които превърнаха корупцията в начин на живот , а все едно са ни управлявали някакви светици и сега видиш ли някой им отмъщава, че са много читави били ... абе тоя народ или е свикнал на далавера и така обича или съвсем не си знае интереса ...
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо досега не си пътувал по магистралите построени от Румен Радев и неговата лелка Комитова?Да ти кажа ли защо, червена мухоморко, защото просто такива няма!Защо да го оставим на мира след като той назначи Комитова, която спря всички възможни строежи.
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
махайте всички държавни болници, нали има часни, ще ми ходят на безплатно да им мерят кръвното, а моля моля, марш да си плащате
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо президент!
52
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната болницата фалирана закрита, за да се заметат следите от Румен Радев и неговите пионки от служебното правителство.
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заслужаваме си и президенто и министрите и четворните спасители и сметките за ток, вода, парно, газ, бензин и всякакви други стоки!! дерзай народе!
50
3
 
6
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Правителствена болница беше нещо когато всичко беше държавно и "безплатно" с идеята на богоизбраните от върхушката да им се предостави по-добро качество с ограничение на достъпа на обикновените хора, понеже нямаше как да се плаща. Сега вече по-добро качество на лечение е възможно САМО И ЕДИНСТВЕНО АКО ИМАШ МНОГО ПАРИ ДА СИ ПЛАТИШ В ЧАСТНА БОЛНИЦА! Така, че депутати и властимащи не им трябва ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА А ПАРИ ЗА КАЧЕСТВЕНО ЛЕЧЕНИЕ И ТЕ ГО ЗНАЯТ!
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хората които завзеха властта са отмъстителни и с голямо его, а това за околните никога не е добре
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Голям лъжец !.....Хкрементче, цапни два лексотана и се успокой! Ти от Пикадили съркъс или от Шан'з'Елизе ли си? Простащината с произхода можеше да я продължиш с "кърджалийското" *** Герджиков! Влез в Ютуб и потърси да видиш как лети Радев! Тогава може да ти светне защо и като управленец е смел и точен! Ама понеже такива досега не сте виждали, съвсем обезумяхте и освен тъъпотии, друго не можете да дрищите!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
направо да изберем стойчо за президент, най накрая някой който да ни оправи
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а защо не го поканиха тоя стойчо в новото правителство, толкова е успешен!
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата работа е, че персонала трябва да се смени. Тези лекари, които работят там в момента, трябва да отидат в други болници, а там да се назначат педиатри за работа с деца. Но никой не ще да си разбутва рахатлъка и да ходи на мизерията. За ръководство да не говорим. Другите болници си имат ръководства и надали ще им трябват други ръководители. Затова е целия този рев в момента. Всеки гледа себе си и никой не го интересува за никакви си деца. Това е истината.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само не разбирам защо служебния министър трябва да взема такива решения, нали другата седмица ще има редовно правителство, което ще носи политическа отговорност, тоя сега само пред господ ще се отчита
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лозенец не е правителствена от 2 години, тоя не знае ли , казват че иска да съсипе държавните болници за да могат да процъфтят часните, нали и той е часник и всъщност не е работил като лекар никога , В като Вендета е положението
42
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Да, така е, и всеки, който казва, че МС има нужда от специална правителствена болница, а не детска, обрича на още по-голямо разделение политиците и обикновените хора.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 37.....Аз ти го казвам, мухли! Имам очи, имам мозък, с който да преценя видяното, достатъчно е да пътуваш веднъж по тези "магистрали"! За разлика от теб, съм пътувал и по хайуей, и по фриуей, и по европейски пътища! И оставете на мира Радев! Той има друга работа, която изпълнява перфектно, а не като онзи с тлъстия дирник, който си караше 'жипа да си събира дневната берия от ортаците!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те всичките са зависими от службите, да не мислите, че са некакви свободни хора :))) Радев направи компромис с Нинчето, щото е жена, но ако тя прекали, очаквам да е отсвири :)
39
5
 
3
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Искам да съм на хранилка в партия БСП ! Може ли ?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, а докато се чака 10 години за това премествсне, не е ли удачно да се осигури финансиране за образна диагностика в педиатрията?!? Това са някакви базови нужди вече, не стига, че в провинцията нямат и болници и който оцелее пътува до София, ами и тук болниците са тука има тука нема. Не винаги болният е в състояние да се поразходи леко из града с тролей и да пита къде има рентген/скснер и къде не