Кои са министрите в кабинета "Петков"?

Новото правителство ще бъде гласувано в понеделник
11 дек 2021 13:17, Красимир Ангелов
199

Министър-председател – Кирил Петков. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет през 2001 г. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за McCain Foods, 6-милиардна канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си Петко Петков организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства. Бил е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Сега – лидер на партия „Продължаваме промяната” заедно с Асен Василев.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков обяви официално имената на министрите в кабинета, който трябва да бъде гласуван в понеделник в Народното събрание.

Още по темата
Повечето от имената станаха ясни в последните дни, но след подписването на коалиционното споразумение в петък вечер те станаха окончателно ясни и бяха представени преди минути.

Очакванията са още в понеделник кабинетът "Петков" да бъде гласуван в пленарна зала на извънредно заседание. От ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят.

В бъдещия Министерски съвет всеки коалиционен партньор има вицепремиер. От партията мандатоносител те са двама. 

Вижте кои са министрите в кабинета "Петков" в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро вкара БСП с вице и три министъра при положение, че имат някакви мижави проценти. Това ако не е подмяна, здраве му кажи. Поради тази причина, ДБ, ПП и ИТН на следващите избори ще са още по-долу понеже отвратиха хората гласували за тях.
20
2
 
24
 
! Отговори
Ала Бала преди 2 години
Така де. Експертен кабинет. Корнелия експерт по какво точно? И никои други лица експерти ?Само питам ?
19
4
 
33
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Боже пази България! Най накрая Радев си избра кабинет който е в угода на олигарсите и в пълно противоречие на ценности и политика! Кабинет от хора без опит , реваншиски настроен спрямо предходния, с лица уволнени за корупция и за съжаление наново министри , с хора извоювали поста с дарения , с неуспели адвокати и многоимотни постигнали всичко с една заплата , хора не признаващ Конституцията и не правещи нищо основно освен сваляне на Гешев и Цацаров!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да ги разкараме? Граждански преврат? Нещо подобно? Чакам предложения.
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми то само като четеш тази статия и хвалбите за Кирчо, както и фирмата за замразени храни, почваш да се питаш какво прави в БГ толкова "успешен" челяк в БГ :)))
16
4
 
18
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Рашков спомена, че ще има промени в парламентарните групи... Да ни е честита промяната!
15
3
 
17
 
! Отговори
Киру Глъвътъ преди 2 години
Клета ***,доказан престъпник да я управлява....
14
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка! Не съм гласувал за тях, това е диктатура! Не им трябват маски, да носят каски е най- добре. Има доста павета за използване.
13
5
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Тези ги интересува единствено ДНК-то на нацията и задължителното инжектиране.
12
6
 
20
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Най-голямата гротеска е че много антиваксъри гласуваха за ПП, а до дни ще трябва да ходят на работа със зелен сертификат.
11
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че генерал Радев изчегъртва тумора ГЕРБ навсякъде и по всяко време,най големия ни президент досега!!
10
7
 
22
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Кокорчо къса. Чист психопат.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корни - мазното петно върху кабинета Петков
8
5
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Държавни служители на България всъшност са казвали на руски държавни служители че аз съм УЖ болен, за да не се занимават с мен и да нямам успехи в живота, да нямам приятелка и да нямам като цяло хубав жовот ! Тези хора са отлични измамници , щом като са подвели руснаците, значи са такива !
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За министър на правосъдието отново Калинка парашутист . Човек без биография. Липсва и професионална биография. следователно няма опит и не е ясно какво ще сътвори камо ли да стигне до истинска ПОЛЕЗНА реформа промяна. От представяването и не става ясно в какво е специалист с професионален опит. Това, че е от Разград и че завършила висше юридическо и ходила на курс по английско търговско право с нищо не тежи за бъдещата й работа като Български министър.
6
4
 
33
 
! Отговори
Елеонора Ст. преди 2 години
Асена Сербезова е марионетка на фармамафията. Ще превърне в ад живота на неваксинираните и нежелаещите бустерни дози до безкрай!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е Надежда Йорданова?
Освен, че е близка до сърцето на Христо Иванов, което е вече обществена тайна, с какво друго е известна тази дама?
Доколко човек, който не е ясно какъв е досега му със съдебната система, я познава и съответно може да я реформира. Ясно е , че е сламен човек.
ДБ колкото и да реват за тази съдебна реформа, в крайна сметка имат доста лоши юристи и си остават само с желанието за такава.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три кила пироксилин му е майката.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сербезова ще въвежда нови мерки по друг начин- насила. Не я искам. Някой пита ли ви дали сте съгласни?
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
честита задължителна ваксинация!