Кои са министрите в кабинета "Петков"?

Новото правителство ще бъде гласувано в понеделник
11 дек 2021 13:17, Красимир Ангелов
199

Министър-председател – Кирил Петков. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет през 2001 г. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за McCain Foods, 6-милиардна канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си Петко Петков организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства. Бил е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Сега – лидер на партия „Продължаваме промяната” заедно с Асен Василев.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков обяви официално имената на министрите в кабинета, който трябва да бъде гласуван в понеделник в Народното събрание.

Още по темата
Повечето от имената станаха ясни в последните дни, но след подписването на коалиционното споразумение в петък вечер те станаха окончателно ясни и бяха представени преди минути.

Очакванията са още в понеделник кабинетът "Петков" да бъде гласуван в пленарна зала на извънредно заседание. От ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят.

В бъдещия Министерски съвет всеки коалиционен партньор има вицепремиер. От партията мандатоносител те са двама. 

Вижте кои са министрите в кабинета "Петков" в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
26
 
13
 
! Отговори
Тъй де! преди 2 години
Киро премиер, Бойко пенсионер!