Кирил Петков: След 4 години България ще е едно различно място

Първата му заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат
Обновена: 13 дек 2021 13:54 | 13 дек 2021 13:50, Камелия Цветанова
419

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки в МС трябва да има зелен сертификат, а това ще бъде първата заповед на новия премиер Кирил Петков.

Според него днес е важен ден, защото трябва да променим мисленето и управлението.

"Първата ни задача е, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. С коалиционните ни партньори направихме споразумение за политиките, които са нужни тази промяна да се осъществи", каза той.

"Аз вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", призна новият премиер. Петков призова опозицията да следи действията на управляващите и да бъде конструктивна.

Петков представи приоритетите на новото правителство по сектори.

В областта на енергетиката трябва да се избегне скока на цената на тока за битовите потребители и да се намали цената за бизнеса.

В здравеопазването приоритет е борбата с пандемията.

"Имаме два варианта – единият е да кажем махаме зелените сертификати, затваряме си очите през науката, другият е да се каже трябва да се ваксинираме доброволно. Първата ми заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат, защото не може малката сладкарница да го изисква, а в МС да се влиза без такъв", каза Петков.  

Следващата стъпка и мотото на МС ще е нулева толерантност към корупцията

"Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво на йерархията", закани се той.  

"В управляващата коалиция се обединихме около мнението, че Иван Гешев не е постигнал задачите, които трябва да постигне един главен прокурор", каза още Петков. Той даде заявка, че реформата в прокуратурата трябва да стане факт един път и завинаги.

В областта на икономиката Петков отсече, че България трябва да настигне европейските си партньор и растежът на БВП трябва да е над 5%.

"Всички знаем от малки, че България има една от най-плодородните почви в света и сме били едни от най-големите износители на плодове и зеленчуци и е време да си върнем този статут,  да управляваме добре горите си", посочи още бъдещият премиер.

"Крайно време е да свържем Северна и Южна България и митичният тунел под "Шипка" трябва да стане реалност. Трябва да построим магистрала „Хемус“ законно, да изградим нови мостове над Дунав", каза Петков.

Той се обяви и за напредък в отношенията с РСМ, което трябва да е огромен ангажимент на дипломацията ни.

"Не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската политиката е един от най-големите ни проблеми", посочи още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
5
 
22
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено. Дупе да ви е яко през следващите 4 години. Българинът е късопаметен и това е по дифолт. Е, не всички българи, но червената изкукуригала клика от от този сорт "извънземни". След четири години надали ще има България.
229
5
 
30
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
откъде ли ми е познат този патос,а да, сетих се ,от тези които ни обещаваха светлото бъдеще.за няколко месеца ни разкатаха,и продължават да обещават.ТЕЗ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ ГИ ВОДИ,И ТАКА ДО СЛЕДВАЩАТА КАТАСТРОФА,ЗА КОЯТО НИНОВА Е ГАРАНТ
228
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, нали обеща да не ни ваксинираш насила. Защо забрави?
227
2
 
25
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
На малко пра се и млада булка не се захваля ,защото не се знае каква сви я ще излезе/
226
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току-що видях в Афера, че БСП вече не е червено-бяла, а е жълто-оранжева с черно, с две думи - се е превърнала в партия на Прокопиев, това което ми показаха е, че по-късно тази партия иска да се обедини с либералите на Киро и да изгонят останалите партии, включително и ГЕРБ, процеса ще започне след Нова година, затова мислете, дайте шанс на ДПС да управлява, те също са либерали и точно те ще спасят страната, ще спасят и останалите партии да не бъдат смазани.
225
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, г-н Киро Келепиро, няма. Адекватните хора знаем какво точно се опитвате да постигнете и няма да ви позволим.
224
5
 
30
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Канадския комунист няма изкара дълго. Да благодарение на вас може и да няма България. Имстамбулска конвенция, феминазита, еко-талибани и задължително ваксиниране. Сигурно ще се договори и да докарат и афроканадци ,че тук нямаме. Не благодаря.
223
13
 
11
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Крайно време е да забраняват ДПС , като етническа партия чиято регистрация противоречи на българската Конституция !! Веднъж и завинаги забрана, лустрация на кадрите и остава в историята този извор на корупция !!
222
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, веднага включете ДПС в управлението, веднага, веднага, веднага, докато не е късно, чистката вече започна, нека ДПС управлява и участва в управлението, иначе България е загубена, а всички партии, хора, опозиция, политици, ще бъдат смазани тотално и завинаги!
221
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се ,че ще е различно - с приета Истамбулска конвенция ,узаконени еднополови бракове ,нова база ,ппризнати претенции на Скопие ,задължителна ваксинация ,с евро и всички заповеди ще бъдат изпълнени !
220
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо си сложи розовите очила.
219
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се съмнявам, сигурно, няма да имаме конституция и институцията- главен прокурор. Вече ги погазихте и оплюхте.
218
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой? Кой *** ка ? Хора без работа. Или там дето от четирима работи само климатика. Бхъхъ . Другите са държавни служители. Страх че друго не могат да работят. Мен не ме мислете . Аз съм първа смяна.
217
1
 
16
 
! Отговори
Марси преди 2 години
Имахме Премиер преди 20-на години ,който щеше да ни оправи за 800 дни,а този пък казва,че Бг ще бъде различно място....?Умно изказване,нищо да не направи пак ще е различно място ,чрез фактора време! Щом зеления сертификат му е първата работа нещо не ми изглежда надежден! Нещо тези харвардски възпитаници са ми доста странни...?! Желая им успех в управлението!
216
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро включете ДПС в управлението на всяка цена, след Нова година се готвят за чистка, хората на Прокопиев ще прочистват страната,хората и партиите, а без ДПС, страната е загубена.
215
4
 
9
 
! Отговори
Ягодоберач преди 2 години
Аз съм с вишу убразувание омръзнало ми е да бера ягоди и всякакви плодове и зеленчуци в Испания. Най после дойде и моя час да съм шеф в България.
214
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия съсипаха България за 6 месеца, не ми се мисли кво ше е след 4 години.
213
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не може да свали новото комунистическо правителство. Рашков ако трябва ще викне танковете.
212
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А-хахха ха...кирчо, кирчоо, киренце...дорогой кирчоу ди харвард...ние напускаме, вие си се чегъртайте.
211
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента слушам Асан Педалов, известен крадец на интелектуална собственост, как разказва, че не е Педалов, и няма вече да краде...Чудя се да се смея ли, или да плача. Горко на България и българите!