Нинова гарантира: Мораториум върху цените на ток и парно ще има

Няма да има скок в цените в следващите 3 месеца, посочи вицепремиерът
15 дек 2021 19:08, Красимир Ангелов
156
Нинова гарантира: Мораториум върху цените на ток и парно ще има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Мораториум върху цените на ток и парно за битовите потребители ще има. Няма как да наложиш мораториум със задна дата. Ние сме за мораториум от 16 декември", обяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по bTV.

Още по темата
Тя гарантира, че в следващите 3 месеца няма да има увеличение на цената на тока и парното.

Нинова подчерта, че редица европейски държави налагат подобно замразяване на цените, за да предпазят гражданите си.

Това вече е европейска практика, таван на цените наложиха в Румъния, наложиха в Унгария, посочи Нинова. Тя бе категорична, че на първо място се поставя грижата за хората.

Временната комисия в парламента ще даде предложения за решения. Затова и аз днес отидох в парламента, каза още Нинова в отговор на критиките, че днешното ѝ появяване в парламента е било, за да окаже натиск.

Както е известно, временно ограничаване на правомощията на КЕВР да актуализира цените с цел да не се повишат от 1 януари, е сред вариантите, които се обсъждат за справяне с енергийната криза.

Срокът на това ограничение е три месеца, за да се проведат качествени експертни обсъждания, обясни Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Другият вариант е предприемане на промени в Закона за енергетиката за по-добър контрол и прозрачност върху ценовата криза и политика на държавата, запазвайки независимостта на контролния орган.

Тези варианти следва да бъдат обсъдени от новосъздадената комисия в парламента, съобщи Бориславова в Министерския съвет след разговори по темата между коалиционните партньори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я бегай в оставка *** гробокопач си ти
109
0
 
0
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Либеризирайте изграждането на нови мощности за домакинствата да се видите в ток. Ама нали трябва само едни да смучат.
108
1
 
0
 
! Отговори
айсиктир преди 2 години
отписвайте се от канала на киро брейка
107
0
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Нинова не може да гарантира 5 стотинки, разбира се. Провалената й партия иска да я изрита... Тя подаде оставка, но водеше "преговорите" за правителство. И какво стана накрая? Заеба си партията, но си извоюва премиерско местенце, където да крадне на изпроводяк. Само като й видите щастливата физиономия от оня ден как пак се е намърдала във властта, няма как да не ви се догади. Тази *** сега ще гарантира всичко, защото въобще не й пука какво ще се случи с този кабинет.
106
0
 
2
 
! Отговори
Десен Зелен и Прос преди 2 години
Десните и Либералните партии винаги са крайно вредни!! Разцъфват или върху колониални блага или върхо предходните блага от левите! За съжаление БСП отива все по надясно и все по в тръните :(
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бойко и олигарсите дават 2 милиарда евро за главите на Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Дестабилизация на новото управление, разнобой в коалицията, налагане на опорката, че президентът командва задкулисно и е новият диктатор. Това е краткосрочната програма на бившите властимащи. Целта е да се стигне до импийчмънт на държавния глава и провал на кабинета Петков.Това е война. Пред публиката се декларира някаква приемлива опозиционна политика, но зад кадър се водят истински сражения.Бори
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо са избили животните на хората от Ямболско и Странджа-Сакар и домашни и диви прасетата из България, нямали са спирачки пред нищо: "Удар на Narod.bg: Десислава Танева и баща й въртели бизнес с милионера на Баце Иван Пилето (ето я МАФИЯТА на ГЕРБ) При това задкулисието в земеделието са правили пачки заедно не в каква да е фирма, а екарисаж Екарисаж-Тенево ЕАД.От скрийншота от търговския регистър става ясно, че дружеството е вписано в Ямболския окръжен съд.Проверката на Narod.bg показа какв
103
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо са избили животните на хората от ямбоско и Странджа -Сакар и домашни и диви прасетата , нямали са спирачки пред нищо: "Удар на Narod.bg: Десислава Танева и баща й въртели бизнес с милионера на Баце Иван Пилето (ето я МАФИЯТА на ГЕРБ) При това задкулисието в земеделието са правили пачки заедно не в каква да е фирма, а екарисаж Екарисаж-Тенево ЕАД.От скрийншота от търговския регистър става ясно, че дружеството е вписано в Ямболския окръжен съд.Проверката на Narod.bg показа каква
102
1
 
2
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
ЗАБРАНЕТЕ ИЗНОСА НА ЕВТИН КОЗЛОДУЙСКИ ТОК, ИНАЧЕ СТЕ АУТ ПО- СКОРО ОТКОЛКОТО СИ МИСЛИТЕ!
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ви казах, че ЕНП убива България, само се менкат едните с другите партии на ЕНП, междувременно левите убиват десни и десните убиват леви, но това са български граждани, а на тях нищо им няма, щото те управляват! Без ДПС сте загубени, а и БСП вече е почти смазана и преформатирана от ЕНП.
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо смазахте БСП и ДПС? Хора, играят ви театър, пак Боковите са на власт, пазете президента Радев!
99
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
EVN като не и изнася да си продава бизнеса.
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По какво можете да познаете кога другарката лъже? Ами като я видите да си отваря устата...
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А след 3 месеца какво ? :))) Нинче, мило Нинче, изобщо не те виждам като министър на икономиката, но с забавяне не се решават проблемите, те ще си пораснат цените още след това :))) Ако искаш ниската цена да остане, тогава требва да решиш проблема за дълго време, не за 3 месеца :)))
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с какво по-точно гарантира кака Корни- со паре или со дупе?
95
1
 
7
 
! Отговори
От Енергото преди 2 години
Нема проблем, ако иска другарката кака Курица, не само няма да вдигаме ами и още ще намалим цените. Е тогава тока ше го има по два часа на ден само, ама пък цената ше е народна. Ще се пести два пъти - единпът че е евтионо и вотри път че го няма.
94
4
 
3
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Аз бях ви уредил евтин ток от централата на Доган, ама кат не *** щете дръжте се за палците на краката сега.
93
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, г-жо Нинова! Но, доколкото разбрах, предложението е било на ГЕРБ.
92
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Новото немско правителство вдигна устойчиво цената на газа на над 110 евро за мегават. Ние сме доволни, че се чувстваме като богатите европейци.
91
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Комунистите лъжат/98"Когато комунистите говорят те лъжат,"... а евроатлантикът Рюте заяви: "Лъжата в политиката не е грях" - какво се пениш или не разбираш евроатлантическите ценности?