Няма да се образува досъдебно производство за гражданството на Кирил Петков

Сигналите постъпиха в края на август
16 дек 2021 11:51, Нели Христова
146
Няма да се образува досъдебно производство за гражданството на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

В края на август в образувана преписка за двойното гражданство на Кирил Петков. На 13 декември е получен отказ от образуване на досъдебно производство и с оглед липсата и разсейването на каквото и да е съмнение за безпристрастност, преписката е изпратен на СРП. Стриктно е спазен законът, обясни Валентина Маджарова, ръководител на СП, цитирана от БГНЕС.

Сигналите относно Кирил Петков могат да бъдат разпределени в три групи, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Те са твърдения за двойно гражданство; твърдения за служебни престъпления, касаещи действия по повод състава и избора на Надзорния и Управителния съвет на ББР; деклариране на неверни обстоятелства във връзка с участието на Кирил Петков в търговски дружества.

На 15 септември е извършена проверка по Закона за съдебната власт. Тя е завършила вчера с отказа за образуване на досъдебно производство от прокурора.

Действително, в декларацията е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер, тя няма доказателствена стойност, обясни ръководителят на СРП Невена Зартова.

Отказите могат да бъдат протестирани от засегнатите страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Мене преди 2 години
Пишеше "предвиждат"
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така декларацията има уведомителен характер ? Под всяка декларация пише, че при попълване на неверни данни носиш наказателна отговорност т.е. глоба или лишаване от свобода. За Кирил Петков измислиха, че това било само уведомление. Пак двоен аршин и липса на справедливост.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, колкото и да се мазниш, знаеш какво стана с главните прокурори на Албания и Словения. И те правиха същите номера като теб, сдадеш ли поста, ще те спукат от дела, тогава ще видиме какъв юрист си и каква ти е дипломата. Ще търкаш наровете и ще се молиш ония от ОАЕ да не е много отмъстителен.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма има, Гешев е пътник, заедно с Цацаров и Борисов. Няма да се учудя, ако някой от тримата няма да търка наровете в Софийския.
94
2
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Айдее почна се с гуцането на прокуратурата!Конституционния съд се гуца 6 месеца докато смете някаква сентенция относно случая?Делото за смъртта на Милен Цветков го гуцат вече 3та година ище завърши с оправдание на миилионерския син?!Е какво да кажа за паляците на чело с най големия Бойкикев дето целта им беше да направят и от главния прокурор ФИГУРАНТ?!Черепа ехидно се хили от 101ия етаж на Бурж ал Араб!Остава да свали и Грипена да се върне от Дубай и да го изберът за президент им,бецилитеот ИТН
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако няма какво да крие следва лично да поиска цялостно разследване или по лесно сам да си покаже документите за гражданство, пък после ако го е страх някой да не злоупотреби с тях да ги преиздаде.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почтеност, нова при това? Правова държава - дъра-бъра, дрън-дрън. Приобщаване на мерзавците, индулгенция... - всичка порочно и неправово, всичко перверзно и болно се е вкоренило в тази територия и само дълбоко изгаряне или някакъв свръхкатаклизъм ще я обновят ...Зачената в грях, славата на кирчо бързо ще изтлее.
91
1
 
2
 
! Отговори
ВЪТЮ преди 2 години
ОБЯСНЕНИЕТО Е ЧИСТО ЮРИДИЧЕСКО И НИЩО ДРУГО.ДА СИ ПОПЪЛНЯТ НОРМАТИВНАТА БАЗА СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ И ТЯ ДА Е В СИНХРОН С НК-ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ НАПРЕД ВЪВ ВРЕМЕТО,ЗА ДА НЯМА ТАКИВА ИЗЛАГАЦИИ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!
90
3
 
9
 
! Отговори
Кънчев преди 2 години
Нямало било промяна,а ?! Ами ето я промяната- богопомазаните министри начело с лъже вода и тия от президентството са ... неприкосновени !!! За тях Конституцията на РЕПУБЛИ КА БЪЛГАРИЯ е листи с ... празно съдържание ?! Е,откъде да дойде правосъдието тогава ?!Срам,срам сте всички вие,които защитавате такива мастити нарушители,докато нас,дребни те хорица със замах сте готови да ни пратите по... дяволите! Пфу!!!
89
5
 
3
 
! Отговори
вътю преди 2 години
ЗАЩО ХАРАКТЕРЪТ Е"ЗАЯВИТЕЛСКИ" И "УВЕДОМИТЕЛЕН",А???НА ТОЗИ ВЪПРОС НЯМА ОТГОВОР В ИНТЕРВЮТО,А ТОЙ Е,ЧЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ ЩЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, АКО ПО СИЛАТА НА ЗАКОН,УКАЗ ИЛИ ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА МС ДЕКЛАРАТОРЪТ Е ДЛЪЖЕН ДА Я ПОДАДЕ.НЯМА ТАКИВА ЗАКОН,УКАЗ ИЛИ ПОСТАНОВЛЕНИЕ,ПО СИЛАТА НА КОИТО К.ПЕТКОВ ДА Е ДЛЪЖЕН ДА ПОДАДЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА.ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ АКО ВСЕ ПАК Я Е ПОДАЛ,КАКТО Е НАПРАВИЛ,ЗА НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ В НЕЯ НЯМА ДА Е НАКАЗАТЕЛНО ОТГОВОРЕН.СТАВА ДУМА ЗА ПРАЗНОТА В ПРАВОТО.
88
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен....... Герберчете ревете ли......... Целият български народ трябва да реве, 0тпадък радевистки! Утре теб, че се водиш без маска ще те защият с 300 лева, но за Кирето е позволено да мине метър!
87
1
 
8
 
! Отговори
гарван на гарвана преди 2 години
- око ни вади! Пак ни измамиха!
86
1
 
10
 
! Отговори
Киро-Измамата преди 2 години
НеВинен - ДА! Купете си от ПроБиотика му, Харвардска разработка - гарант за вашето добро здраве!!
85
1
 
26
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
значи вече официално е разрешено, да попълваме декларации с невярно съдържание,те имат само уведомителен характер ,ей това са закони ,евала на Конституцията,после се чудете защо ,никой не зачита държавата!!!
84
3
 
5
 
! Отговори
бай Тодор преди 2 години
Взеха да дават на зад нещо.
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ Е НЕЗАВИСИМА ОТ НЕЯ НИЩО НЕ ЗАВИСИ КИРЕ КИРЕЕ И ТИ СИ СЪЩОТО КВА ПРОМЯНА
82
2
 
10
 
! Отговори
подмяната преди 2 години
ТОВА НЕ Е ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ КИРЕТО Е ПОРЕДНИЯ "СПАСИТЕЛ" ОТ НЕЧИЙ СПИСЪК ПРАТЕН ДА ЗАМАЖЕ ВСИЧКИ БЕЗОБРАЗИЯ? СЛЕД КАТО ГЕШЕВТУРАТА ГО БРАНИ? И ЗАЩО НИКОЙ НЕ РАЗНИЩИ ТВЪРДЕНИЕТО НА МЕТОДИ АНДРЕЕВ, ЧЕ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА Е ВИЖДАЛ СПИСЪК С ИМЕНА НА БИВШИ, А МОЖЕ БИ И СЕГАШНИ КАНДИДАТИ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ? МАЙ НАИСТИНА ИМА ПЛАН, ПО КОЙТО СИ НИ ЛЪЖАТ 30 ГОДИНИ?
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно големият брат действа по това което са проектирали
80
1
 
16
 
! Отговори
то по тая логика преди 2 години
всички ДЕКЛАРАЦИИ имат заявителски и уведомителен характер и не бива да се ползват като доказателствени средства пред съдилищата в България!!! Нещо ми намирисва на ДВОЕН СТАНДАРТ!!! За едни брадва ,а за други сватба...
79
2
 
16
 
! Отговори
ралист преди 2 години
За милиони няма закони, за кокошка няма прошка! Конституционият съд се произнесе, че нарушил конституциятта, но за тези хубавци невярната декларация имала само уведомителен характер. По тъпо обяснение не съм чувал! Ликувай народе!!! От утре ще попълваме деклрации с невяро съдържание.