Няма да се образува досъдебно производство за гражданството на Кирил Петков

Сигналите постъпиха в края на август
16 дек 2021 11:51, Нели Христова
146
Няма да се образува досъдебно производство за гражданството на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

В края на август в образувана преписка за двойното гражданство на Кирил Петков. На 13 декември е получен отказ от образуване на досъдебно производство и с оглед липсата и разсейването на каквото и да е съмнение за безпристрастност, преписката е изпратен на СРП. Стриктно е спазен законът, обясни Валентина Маджарова, ръководител на СП, цитирана от БГНЕС.

Сигналите относно Кирил Петков могат да бъдат разпределени в три групи, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Те са твърдения за двойно гражданство; твърдения за служебни престъпления, касаещи действия по повод състава и избора на Надзорния и Управителния съвет на ББР; деклариране на неверни обстоятелства във връзка с участието на Кирил Петков в търговски дружества.

На 15 септември е извършена проверка по Закона за съдебната власт. Тя е завършила вчера с отказа за образуване на досъдебно производство от прокурора.

Действително, в декларацията е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер, тя няма доказателствена стойност, обясни ръководителят на СРП Невена Зартова.

Отказите могат да бъдат протестирани от засегнатите страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
12
 
! Отговори
Това е заповед преди 2 години
Не бързайте да обвинявате Гешев. Хера му е наредила от Козяк.
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв в случая се явява Софийски градски съд! Никой! Тука работата опира до КС,до тълкуване,а се изказва тоя който не му е това задължението! Няма да мине това замитане!
56
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата ни каза, че тези обвинения са само твърдения за нещо, което след проверка се е оказало невярно -- т. е. лъжите на герб излязоха наяве. Сега митов лъжецът може да си направи харакири, ако му стиска.
55
3
 
8
 
! Отговори
Защо наистина преди 2 години
До Г"След като не разследват вашият любомец Боко с къщата в Барселона, кражбите на милиарди и чекмеджетата с пари, кюлчета и пистолети и няма проблем, защо с Кировото положение да има проблем и да трябва да се разследва?"=/=/ Защото Киро лъжливия дойде с обещание ПП - продължаваме ПРОМЯНАТА.Ти под "промяна" какво разбираш, да прави същото като Борисов ли.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По закона за ДС освен гражданството се изисква лицето да няма фирми и да не е осъждано. Така по памет ви казвам че пише в декларацията.
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички от заверата на Радев,барабар с партиите помагачи мългат като патки по случая!
52
1
 
14
 
! Отговори
Хъ преди 2 години
И защо така бързо-бързо свалихте статията от първа страница. Да не се га.зира народа ли.
51
0
 
15
 
! Отговори
Всички са равни преди 2 години
Но. Някои са по равни от другите !
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички които са кандидатствали за държавен служител са виждали и попълвали декларацията тя е стандартна. Попълва се предварително и без нея не те допускат до конкурса камоли до поста. Така е по закон. Има и изискване лицето да не е търговец най общо казано да няма фирми и дялове.Точно по тази причина дори мисля в настоящата година бяха отнети кметски права и имаше нови избори в един областен град.
49
1
 
17
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Значи Канадеца и Каскета са си стиснали ръцете и само за пред хората ще правят шоу как уж не се харесват - но нито Киро ще мръдне от поста си, нито Гешев :):):)
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пръв трябва да се извини и сам да признае лъжата си! После съд! Ама това е България,затова се връщат,щото на Запад за такива работи и в кауша ги държат! А тука я камилата,я камиларя!
47
13
 
4
 
! Отговори
Г преди 2 години
След като не разследват вашият любомец Боко с къщата в Барселона, кражбите на милиарди и чекмеджетата с пари, кюлчета и пистолети и няма проблем, защо с Кировото положение да има проблем и да трябва да се разследва?
46
2
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
"Гешев се изтъргува."=/=/ За пореден път.
45
2
 
16
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Толкова за независимостта на съдебната власт.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За новия премиер клетва,декларация,гражданство нямат значение! Никой не го е попитал досега какво му е вероизповеданието и има ли въобще такова! Вчера се е клел под канадското знаме,днес под българското!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Труд ви предупреди но не четете.
42
4
 
7
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Нагаждачи, не прокурори. Ама видяха, че гешефта се мазни, та решиха и те. Няма ли един свестен в цялата им гилдия да похване каскета?
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме съд,няма право!
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На обикновен човек ще му скъсат *** и джоба за такова нещо!
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ та ГЕРБ. Нали новите са по-добри, почтенни и честни? Защо се сравняват с ГЕРБ тогава. Ако се сравняват значи са си същите негодници само че с още по-големи калинки. Някои и еврейски. Видя се и вчера онова момче, което не може даже и да говори. Него като какъв експерт са го викнали. Икономист на 29 години какво и къде е работил не пише никъде. Един ей такъв като го хванат в Брюксел и ще гълта и ще *** пък макар и да не е гей.