Няма да се образува досъдебно производство за гражданството на Кирил Петков

Сигналите постъпиха в края на август
16 дек 2021 11:51, Нели Христова
146
Няма да се образува досъдебно производство за гражданството на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

В края на август в образувана преписка за двойното гражданство на Кирил Петков. На 13 декември е получен отказ от образуване на досъдебно производство и с оглед липсата и разсейването на каквото и да е съмнение за безпристрастност, преписката е изпратен на СРП. Стриктно е спазен законът, обясни Валентина Маджарова, ръководител на СП, цитирана от БГНЕС.

Сигналите относно Кирил Петков могат да бъдат разпределени в три групи, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Те са твърдения за двойно гражданство; твърдения за служебни престъпления, касаещи действия по повод състава и избора на Надзорния и Управителния съвет на ББР; деклариране на неверни обстоятелства във връзка с участието на Кирил Петков в търговски дружества.

На 15 септември е извършена проверка по Закона за съдебната власт. Тя е завършила вчера с отказа за образуване на досъдебно производство от прокурора.

Действително, в декларацията е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер, тя няма доказателствена стойност, обясни ръководителят на СРП Невена Зартова.

Отказите могат да бъдат протестирани от засегнатите страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамота! Рибата замирисва от главата!
37
3
 
23
 
! Отговори
До КРАЙ преди 2 години
"Всеки човек може да си нарушава конституцията и това да остане безнаказано"=/=/Ааа, не всеки, само американски харненици като Киро Лъжливото. Опитай се ти да нарушиш и ще видиш дали е безнаказано.
36
4
 
3
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Край... Интересното е че : Какво още би трябвало да направи Петков / за мен е човекът ''Х'' / , след като в закона НЕ Е ПОКАЗАНО ТОЧНО ТЪЛКУВАНЕ , И КОНКРЕТНИ НЕЩА КОИТО ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ ПО КАЗУСА ... КАВА Е ВИНАТА НА ЛИЦЕТО ''ХИКС''/ ''Х''/ , Вие какво предлагате ОЩЕ!?
35
5
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ ЧЛЕНИЦИ преди 2 години
РАДЕВ Е ЗЕЛЕН ЧОРАП ШОФЬОР НА САМОЛЕТ ФИГОРАНТ РУНДЬО ПРЕВРАТАДЖИЯ НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ СЛУГА НА НИНОВА ДЪЛГАТА РЪКА НА ПУТИН
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път чувам за такова тълкуване на декларации! Ами на всяка крачка ни карат да попълваме декларации! В банки също! Ако такова е тълкуването,то обезмисля подаването на декларации изобщо!
33
5
 
18
 
! Отговори
Ха честито преди 2 години
Ето ви я Промяната. Новата законност а ла Киро Канадчето - престъпване на основния закон, Конституцията, има, но престъпление няма. Ако знам разбера, че някой от познатите ми е гласувал за тези ще му забия лично един в мутрата.Пишат тука разни, Кириле, съжалявам,ч е гласувах за теб.Съжалявал бил той.Подир дъжд качулка.Натресохте ни тези измамници, сега всички ще страдаме заради вашето пли.тко.умие.
32
6
 
7
 
! Отговори
Веселина Томова преди 2 години
Радев е льотчик, аз го измислих. Господин Борисов връщайте се на власт колкото се може по-скоро. Свърши ми водката и затова не съм пияна.
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберчете ревете ли
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава работа,ама българска! Пак ли Гешев е виновен?
29
4
 
19
 
! Отговори
Това решение преди 2 години
е още едно доказателство за новия морал в държавата - ЗА ЕДНИ МОЖЕ ЗА ДРУГИ НЕ МОЖЕ. За богоизбраните депутати и министри може без зелен сертификат, може получаване на заплати и пари в плик и под масата, може лъжливи декларации, може ДДС измами и далавери - за простия народ обаче - само задължения и неокастрена гьостерица.
28
5
 
3
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
До куку....За 32г., някой спазвал ли е Конституцията бе Брато ???Ама нали няма с какво друго да съботирате !
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е подмяната,пардон промяната!
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмяната е факт, от трън та глог. Много ме радваха тези, дето имаха някаква вяра преди изборите, много сте ми сладички, като дечица сте, наивни с едни големи млажни очи, изпълнени с надежда
25
13
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Та такива ми ти работи , Диано !Баце нали се скъСА да спазва Конституцията , най-малко пък от герб имат правото да говорят , единствено от герб-аджиите е да ръсят пР-У-стУ -тии , с научени фрази от примитивният им вожд!!
24
2
 
24
 
! Отговори
Край преди 2 години
"в декларацията е отразена невярна информация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер, тя няма доказателствена стойност" къде сте ги учили тези права. В кой университет. Кой ви е преподавал. Държавни изпити как сте взимали.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но защо това решение се взема едва сега, защо не беше взето преди изборите, ами че то въпроса е поставен още лятото.
22
2
 
17
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Хахаха :) Що за глупост? Прокуратурата иска да каже, че подвеждането на Президента и на цяла България, нарушаването на конституцията и заемането на висш държавен пост като резултат е нещо си с заявителски и уведомителен характер и няма доказателствена стойност? Гешев, така ли смяташ да се сдобриш с новата власт? Нулева толерантност към корупцията :)
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никаква изненада. КС, по-точно братиньо, свърши предизборна услуга на баце. Но да се защити тезата пред обикновен съд, където Кирил Петков ще има право на защита, а съдията може да бъде честен, е кауза пердута - само ще изложат братиньото :) Още повече, че изборите минаха и се оказа, че тази кална бомба нищо не порази :)
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се палите толкова, прокуратурата масово отказва да образува производства по въпроси, които не са в неин интерес. Е, онзи с 50те милиона защо не искат да го притиснат както трябва, за да им посочи хората нагоре? Какво пазят ... обществения интерес на онези 9% фенове дето имат ... дообре.Така че, просто са преценили, че нямат интерес да го правят.
19
2
 
20
 
! Отговори
Така де :) преди 2 години
Нашата конституция седи по-ниско от поръчката на Мустафа, надраскана набърже на хвърчаща бележка до близката дюнерджийница зад краварското посолство. Защо сте толкова изненадани всички?