Петков: По-високи цени, след като е направено всичко за намаляване на разходите

Премиерът и министри отиват на първо посещение в Брюксел
Обновена: 16 дек 2021 12:14 | 16 дек 2021 12:00, Елка Василева
53
Петков: По-високи цени, след като е направено всичко за намаляване на разходите
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Кирил Петков заяви, че оттук нататък ще има увеличаване на цените на тока и парното, след като е направено всичко възможно за намаляване на разходите.

Още по темата
В началото на днешното първо правителствено заседание Петков постави акцент върху темата енергетика, която продължава да бъде на дневен ред заради високите цени на тока, парното и водата.

"Оттук нататък, преди да има сериозен анализ в енергийната система и в системата на "Топлофикация", не може просто да даваме допълнителните разходи към крайните потребители. Това ще става само след осъществен пълен анализ, когато сме видели, че всичко възможно е направено за намаляване на разходите. Тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход оттук нататък, не просто всяка неефикасност да резултира в по-високи цени", коментира Петков.

Премиерът и министри от кабинета ще пътуват до Брюксел в петък, 17 декември, за да участват в срещи на високо равнище, съобщи още министър-председателят Кирил Петков. Заедно с него за Брюксел ще отпътуват вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на външните работи Теодора Генчовска. По думите на премиера така новото правителство ще покаже своите първи стратегии на европейските ни партньори.

Петков припомни още, че очаква детайлен доклад за нанесените щети вследствие на наводненията от областните управители на Смолянска, Кърджалийска и Благоевградска област. "Знаем, че в миналото е имало такава практика да се дават бързо пари без най-внимателно обследване на разходите. Това ще бъде прекратено като практика", каза още министър-председателят, цитиран от БТА.

В началото на заседанието той подчерта, че сред приоритетите в работата на правителството ще бъдат инвестициите в училища и детски градини.

Кирил Петков отправи своите поздрави и за новината, че ЮНЕСКО призна високото пеене в селата Долен и Сатовча като част от световното нематериално културно наследство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще накарате ВИК да направи всичко, за да намали разходите, като не подменя водопроводната мрежа и има загуби на места до 80% ? Празни приказки. Сега ще кажат, че нямат пари. 30 г. симулираха дейност.
33
2
 
3
 
! Отговори
Чилов преди 2 години
Абе,още не си седнал на стола и почваш с " по високи цени " ?! Дотегна ни от тия цени ! Докога ще ни баламосвате ?! Накъдето и да се обърнеш - все скъпотия ?! А тия изобщо не мислят,че има хора с много по-ниски заплати от техните ?! Затова ли гласувахме за вас ?! Да имаме ядрена централа и да плащаме едва ли не най-скъпия ток ?!
32
0
 
12
 
! Отговори
а гетата преди 2 години
ДОКАТО В ГЕТАТА ТЕЧЕ ДЕНОНОЩНО ПО НЕЗАКОННИ ВКЛЮЧВАНИЯ ВОДА И ВОДОМЕРИТЕ СА НЕПОЗНАТО ЯВЛЕНИЕ, НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ !!! ПЪРВО ДА СИ СПРАТ "ЗАГУБИТЕ", КОИТО СА ТОЧНО ТАЗИ ОТКРАДНАТА ВОДА В ГЕТАТА!
31
1
 
7
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
Радев получи подкрепата на изборите от ония милиарди дето сега ги връщаме ние с четворните цени на тока. Няма безплатен обяд - както казва дядо Доганчо.
30
0
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПРОЦЕНТИТЕ ЗА ОДОБРЕНИЕ И НЕОДОБРЕНИЕ , СЛЕД ИЗБОРИТЕ , НЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ !!!
29
2
 
2
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
МИСЛИ НА ГЕРБЕРУХИ : С КАКВО ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ЗАСЛУЖИ 70 % ПОДКРЕПА , А СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ 90 % ОМРАЗА !!!
28
3
 
5
 
! Отговори
Милия Кирчо преди 2 години
толкова е сладък с тези презентации, като от ученическата скамейка. А междувременно е декември, зимата пее свойта зла песен и се задава арктически фронт и - 15 градуса температури. А той тепърва ще цъка и ще се чуди... Някой каза, че при това поредно редовно-служебно радево правителство България ще има съдбата на Вера Су - май-прав ще да излезе.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До коментар 30,В Канада живеят българските ескимоси а в България неадентарлците....
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятен коментар от 30 за Канада...Вие не се притеснявайте за една от най добрите държави за живеене,всичко е много добре балансирано там....
25
3
 
6
 
! Отговори
Пред Киро преди 2 години
стои въпроса с приоритетите - от какво ще измре народа по-бързо - от студ, глад или от ковид 19.
24
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 28: преди 2 години
"...Не съм специалист по темата , но това ми се вижда лесно решение....." - Убиваш :))). Комай в БГ никой не е специалист по нищо, но винаги има "лесно" и "бързо" "решение" за всичко. Мислиш че в правителството няма също такива "специалисти" като теб с "готови лесни решения ? Само гледай .
23
1
 
3
 
! Отговори
Добре го е преди 2 години
измисли Кирето - да си намалим разхода на ток посред зима. Синоптиците обаче дават да стане -15 градуса. Ама те в Канада сигурно и с по-ниски температури са свикнали - там живеят българските ескимоси - всеки ги познава щот са боси, както се пееше в една песничка - Ох Канада, Ох Канада ...
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами решението на проблема с цените на тока е супер елементарно - променете състава на е енергийния микс. Намалете дела на скъпия ток в него, а увеличете дела на евтиния ток от АЕЦ, който се изнася и някой реализира огромни печалби. Така всичко ще е 6. Не съм специалист по темата , но това ми се вижда лесно решение. Друг е въпроса дали има желание да се направи.
21
3
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕНО , А БЕЗУМИЕТО НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ И ДЕСА СПРЕТНАХА В ПАРЛАМЕНТА БЕЗ МОЗЪЧЕН , ЧИСТО ГЕРБЕРСКИ , МОРАТОРИУМ , ЕСТЕСТВЕНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играем си на развален телефон тука, другия път просто попитайте Мустафа
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство е от месеца и сега тези същите се правят на изненадани от цените. Странна работа.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направихме всичко възможно,но цените трябва да се повишат.АМ Хемус не е нужна,МРЗ не стои на дневен ред ,важно е,че свалихме Борисов.Трябва да се радвате ! Сега атакуваме Гешев ! Доволни сте ,нали ?!
17
9
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
МАЛКО ФАКТИ : ЮНИ 2012 СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ВДИГНА ЦЕНИТЕ НА ТОКА С 18 % !!! НАРОДА ЗАПОЧНА ДА ПОЛУЧАВА ГОЛЕМИ СМЕТКИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ И С КАМЪНИ ГО ИЗГОНИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ !!! ТОГАВА БЕШЕ ТИКВЕНАТА ЗИМА !!! СЕГА НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ ГЕРБЕРУХИ !!!
16
2
 
14
 
! Отговори
Популизъм преди 2 години
Няма как цените за промишлеността да скачат, а за населението - не, просто пазарната икономика работи така. Задъжането на цените си е чиста проба популизъм и отлагане на проблема във времето...Просто сега ще си проличи, че т.н. Харвардски чета са нищо повече от едни образовани крадци. Нова версия на Милен Велчев и Ники Въсилев.. Пък вие чакайте да се оправите. Седем месеца са на власт и аз лично не видях нещо да са свършили, освен да "разкриват схеми".
15
13
 
8
 
! Отговори
Руми преди 2 години
По-леко се диша без ГЕРБЕРИТЕ.