Петков: По-високи цени, след като е направено всичко за намаляване на разходите

Премиерът и министри отиват на първо посещение в Брюксел
Обновена: 16 дек 2021 12:14 | 16 дек 2021 12:00, Елка Василева
53
Петков: По-високи цени, след като е направено всичко за намаляване на разходите
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Кирил Петков заяви, че оттук нататък ще има увеличаване на цените на тока и парното, след като е направено всичко възможно за намаляване на разходите.

Още по темата
В началото на днешното първо правителствено заседание Петков постави акцент върху темата енергетика, която продължава да бъде на дневен ред заради високите цени на тока, парното и водата.

"Оттук нататък, преди да има сериозен анализ в енергийната система и в системата на "Топлофикация", не може просто да даваме допълнителните разходи към крайните потребители. Това ще става само след осъществен пълен анализ, когато сме видели, че всичко възможно е направено за намаляване на разходите. Тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход оттук нататък, не просто всяка неефикасност да резултира в по-високи цени", коментира Петков.

Премиерът и министри от кабинета ще пътуват до Брюксел в петък, 17 декември, за да участват в срещи на високо равнище, съобщи още министър-председателят Кирил Петков. Заедно с него за Брюксел ще отпътуват вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на външните работи Теодора Генчовска. По думите на премиера така новото правителство ще покаже своите първи стратегии на европейските ни партньори.

Петков припомни още, че очаква детайлен доклад за нанесените щети вследствие на наводненията от областните управители на Смолянска, Кърджалийска и Благоевградска област. "Знаем, че в миналото е имало такава практика да се дават бързо пари без най-внимателно обследване на разходите. Това ще бъде прекратено като практика", каза още министър-председателят, цитиран от БТА.

В началото на заседанието той подчерта, че сред приоритетите в работата на правителството ще бъдат инвестициите в училища и детски градини.

Кирил Петков отправи своите поздрави и за новината, че ЮНЕСКО призна високото пеене в селата Долен и Сатовча като част от световното нематериално културно наследство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да ядете, да се къпете, носете си старите дрехи, не пътувайте, боцкайте се на три месеца и бъдете щастливи. Честито ново правителство!
13
28
 
14
 
! Отговори
- преди 2 години
Кире, не се притеснявайте от нищо особено първите 6 месеца! На хората им е ЯСНО, че сега идва сметката от 12 годишното робство! Използвайте момента и всички горчиви хапове да ги преглътнем СЕГА докато имате доверието на хората! След 6 месеца вече ще очакваме първите резултати от вашето управление. Така че -смело с реформите - знаем кой ще ви подлива вода и ще ви маскари, но няма да му се получи - вие си работете!!!
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 - Пари има в излипък, бре! Именно защото Бойко и Бойковистите вече НЕ ги крадат. Ще се нагпасят нещата, ай стига мър-мори
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак популизъм !!!
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават подмяната!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха,ясно.Значи малко ще се забави новината,за да има технологично време да кажат: направено е всичко възможно,но не става,трябва да има увеличение 15%. Добре де,къде са милиардите ,къде Борисов крадеше? С тях няма ли как да оптимизирате нещата.Или да подпомогнете в зимните месеци хората с доходи под 1500лв.Нали ГЕРБ ако не бяха крадяли тук щяло да е малката Швейцария.Кво стана? Година от както го няма Борисов всичко е зле и по-зле става.Превратаджии долни ! Радев,къде си бе клепоух *** ?!
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена му на Киро пече сладкиши. При задаващия се режим на тока, на нея генератор ли ще й осигурява в сладкарницата?
7
8
 
5
 
! Отговори
Искра преди 2 години
Новото правителство изглеждат толкова нормални, че не мога да повярвам. Како ще свършат ще разберем в бъдеще, за сега оценка на работата не мога да дам.
6
5
 
17
 
! Отговори
За бога братя, преди 2 години
спрете си тока! - призова Кирчо.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И март месец всички цени удвоени!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
б.лгаристан наи бедната наи нещастна наи болна страна в цяла европа а цени като в богатите страни смятаите мафията до къде стигна събуди са българино теб те убиват бавно и мъчително
3
4
 
16
 
! Отговори
12 преди 2 години
Урааааааааааааааааааааааа! Да живее БКП. Следва режим на тока 23 часа няма, 1 час ще има, между 3-4 ч. сутринта.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ще поскъпва ли или няма ?
1
3
 
22
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Демек няма да се увеличат от Януари с 11%, а от Февруари с 22% хахахаххаха. Кире остави цените - ако увеличите доходите цените няма да ни притесняват толкова