Транспортното министерство маха пенсионерите

На тях ще бъдат изплатени обезщетения в зависимост от натрупания стаж
22 дек 2021 15:44, Красимир Ангелов
68
Транспортното министерство маха пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Министерството на транспорта и съобщенията прекратява договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към Министерството, стана ясно след взето решение на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към 1 декември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но до момента продължават да работят.

При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МТС. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МТС за 2021 г. в размер на 1 241 806 лв.

Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2021 г.

След прекратяване на правоотношенията със служителите ще бъдат предприети действия по оптимизиране на структурите и състава на Министерството, уточняват от правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ПО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ИМАШЕ ЗАКОН- КОЙТО ПЕНСИОНЕР ОСТАВА ДА РАБОТИ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА А ПЕНСИЯТА МУ СЕ УДЪРЖА ОТ ЗАПЛАТАТА И СЕ ВРЪЩА В НОИ.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По Живково време хората се пенсионираха на 55 год. трета категория труд, а първа и втора категория на 45 и 50 год. беше така, ако пенсионер иска да работи остава само на заплата без пенсия. А сега взимат и пенсия и заплата и ще стоят до като не умрат.
51
0
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
ПЕНСИЯТА Е ОТЛОЖЕНО ПЛАЩАНЕ ЗА ПАРИТЕ, КОИТО СИ ДАВАЛ В ОСИГУРЯВАНЕТО ДОКАТО СИ РАБОТИЛ.
50
2
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА НАПУСНАТ ДЪРЖАВНАТА РАБОТА! АКО ИСКАТ - ДА РАБОТЯТ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР!!! ТОВА Е ВЪПРОС ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И ЩО ГОДЕ НОРМАЛНО БЪДЕЩЕ!!!
49
1
 
2
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Пенсията, драги, се дава заради това, че не си трудоспособна физически и умствено, а не защото си л,е,ж,к,у,н,и,л на някоя сладка ''работа'' еди колко си години.
48
0
 
3
 
! Отговори
Sk преди 2 години
В МВР кога?
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ защо точно да не си получава пенсията човек който е работил 40 години държавна работа и е получил 400 лв пенсия затова. Принуден е да продължи да работи и получава заплата, която заработва в момента и плаща данъци и осигуровки. Къде е противоречието?
46
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Най после Стига вечеКогато почне да се посира ще се пенсионира
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаете какво правите!!!! Младите хора не издържат и по 1 месец да работят в няколко програми едновременно при адски стрес и извънреден труд за 1000лв заплата. Бягат веднага щом видят за какво става дума в администрацията. Добре че са пенсионерите. Учат програмите за 1 час и са готови. Само опита им спасява нуждите на хората и държавата.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не потърсите първо младите инженери които ще заместят пенсионерите. Защото ще разберете с изненада, че няма кой да работи. Някои инженерни специалности са закрити защото няма кандидати.
43
1
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
И тези "управляващи" не са чели приказката за царя, дето наредил да избият всички стари хора. В България пенсионерите са около 2000000, така че на следващите избори ще са аут. А може и пак да са предсрочни.
42
1
 
6
 
! Отговори
A преди 2 години
А в общинските кога?
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46Я па ти! И какво произвеждат в министерствата? Тези съкращения на бюрокрацията трябваше да се случат преди около 30г
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България от поне 12 години се крепи на труда на пенсионерите. Не е ясно защо уволняват знаещите и можещите. Младите даже амбиция нямат. Да гониш хора при тази демографска катастрофа в България е безумно. На мястото не десет българи излизащи от работоспособна възраст, идва само един млад българин.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да видим дали това ще оправи държавата. Най-лесно е да съкращаваш и да уволняваш. А после? Кога ще произвеждаме? Кога ще има реални мерки за развитие на икономиката?
38
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..ВСЕКИ е имал такива лектори!..Но тук става въпрос НЕ за НАУЧНИ дисциплини,а за обикновени СЛУЖИТЕЛИ !..Надявам се да схванеш разликата ..
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е и военното да направи същото.
36
1
 
4
 
! Отговори
Sk преди 2 години
И,з,к,у,ф,е,н,и,т,е на Герб и ИТН
35
4
 
12
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Хубаво решение, което трябва да се приложи и в другите министерства. Писна ми да гледам из_ купените на Герб и на ИТН на **работа **по на 90_ 100 години.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионерите са само началото.