Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!

Според министъра над милиард лева отиват към бизнеса
Обновена: 23 дек 2021 14:12 | 23 дек 2021 14:08, Петя Славова
324
Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!
Снимка: БГНЕС

Новото правителство вече е на власт и трябва да се справя с високите цени на енергетиката, със здравната криза и съдебната реформа. Според министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, в България пари има.

"Ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи Лорер пред Нова тв.

"Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат", посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо".

"Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно", коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. "Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени".

"Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех", категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. "Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне".

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. "Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАЙДЕ КЛОШАРИТЕ, ША ХОДИМ НА МОЛА ДА ВЗЕМЕМ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ!!!...
273
0
 
3
 
! Отговори
РОЗОВИТЕ ОЧИЛА преди 2 години
БНР РОЗОВИТЕ ОЧИЛА "Всеки българин щял да похарчи за коледа 1000 лв." ДА НЕ СА ОБЪРКАЛИ БЪЛГАРИЯ СЪС БЪФАЛОУ И СКРОМНОТО ЛЕВЧЕ С ДОЛАРА НА ЧИЧО САМ. ДОПУСКАМЕ БЪЛГАРИТЕ = 5 МЛН*1000лв = 5% ОТ ГОДИШНИЯТ БРУТЕН ПРОДУКТ (ДОХОД). ТОВА ПРАВИ ГОДИШНИ НЕТНИ (след платени данъци и осигуровки)ДОХОДИ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН = МИНИМУМ 20 000 лв ИЛИ 16667 лв/месец. КАТО ГЛЕДАМ ТЪЛПИТЕ ЩУРМУВАЩИ МАГАЗИНИ И МОЛОВЕ Е ТОЧНО ТАКА!!!...
272
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
В богатата дьржава заплата - 700 лвРомите на социал - взимат повече даже в гьрция
271
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително
270
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С основание инвеститорите питат кой ще работи, бая народ се изнесе, защото иска да живее в нормална държава, а сега и Германия като вдигне минималната на 2к евро, това ще окаже влияние на заплатите в цяла Европа и естествено и тук ще го усетим. Тия пенсионери от администрацията няма да вършат работа, защото така са свикнали, а младите роми са така образовани, че не стават за работа. 20 години без нито една реформа, лека полека затриват държавата.
269
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сме богати кьде отиват парите, че теглят заеми вече колко милиарди,. Защо се затварят бизнеси които изнемогват без държавата да им помага, защо хората си плащат тестовете за ковид за да отидат на работа, и ОЩЕ,ОЩЕ. СРАМ НЯМАТЕ ФА ГОВОРИТЕ НЕВЕРНИ НЕЩА.
268
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са думи на крадец, който е влязъл в чужд дом и се радва на какво е попаднал. ДС се готви да ви ДЕРЕ, ама ЯКО да ви дере.
267
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има някакъв носенс в думите много крадени, а неочаквано богати. С тези думи хем хвали хем обвинява управлението на Борисов. Аз лично се надявам след време следващите след тези да кажат поне същото и дано станем по-богати стига да не се краде и много зависи колко. Защото държавата ще затъне в пари за харчене 50-60 милиарда от еврофондове, още 50-60 милиарда освободени, ако приемем еврото
266
0
 
16
 
! Отговори
Прост преди 2 години
Евреин и това доживяхме да видим
265
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един евреин - магазин, двама - корпорация, трима банка.
264
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей заради такива копая крипто. То не че и там няма като тоя с дълбоки джобове да изкупуват копачки и видеокарти, но поне не ги печатат на клавиатура.
263
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, - правилно! Матрялът е длъжен да работи за кастата на Луканов, Паси, Станищев, Лорер....
262
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изненада! Май повечето не го усещат.... пък и нека не забравяме...уж промяна трябваше да има, а пък то какво стана все същите хора във властта,че даже и с министерски постове...работата стана ,, със стари к.....,нов...б.....к,, но и раздаването на пари, и вземането на нови заеми.... е някак нелогично и ненормално.
261
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вас със сигурност има, а за нас бедните и болните ще има ли? Щото сме плащали данъци цял живот а накрая нищо.
260
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви измамници!?! Не е истина!!!
259
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога да му осигуря екзорсист . Има много фирми . Има и ватикански екзорсисти
258
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добре, значи няма да взимаме заеми, нъл така..?
257
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е с Корнелия и БКП в управлението България е вече е с много много много богати комунисти!!!
256
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия с изкривените усмивки подигравателно ще съсипят България, а дано е по-скоро и да свърши агонията!!!
255
8
 
9
 
! Отговори
А1 срещу България преди 2 години
А1 обяви война на българския народ и на новото правителство на промяната. Докога ще седим и ще гледаме тези грабители и корупционери от А1????