Кабинетът назначи 9 нови областни управители, другите - по-късно

От ДБ обявиха своите губернатори, те поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин
Обновена: 5 яну 2022 14:48 | 5 яну 2022 14:00, Красимир Ангелов
80
Кабинетът назначи 9 нови областни управители, другите - по-късно
Снимка: БГНЕС

Нови областни управители имат от днес 9 области в страната. Това стана факт на днешното правителствено заседание, като всички новоназначени са от квотите на БСП и "Демократична България", съобщи пред журналисти в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Става дума за Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори от другите две политически сили в коалицията – "Продължаваме промяната" и ИТН.

От Демократична България вече обявиха имената на своите губернатори. Те ще поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин.
 
За областен управител на Пловдив област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие” от 2018 г. Експертизата, свързана с развитието на регионите в България, е и политическа, и част от професионалния път на Йордан Иванов като юрист, консултант, адвокат в сферата на корпоративното право, отчитат от ДБ.
 
Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в местния парламент на Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и постта -  заместник-председател на Общинския съвет в Железничарския град.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от  2015 г. е общински съветник в местния парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под Промяна и съкращение на администрация, разбирам и съкращаване на области и общини.Поне 7-8области трябва да бъдат премахнати, както и общини поне20% от тях. В момента има общини с по 1000 човека и области с по 70-80 хил., поне на хартия са толкова!Е, да ама като се премахнат, къде ще се назначават Нашите хора? Областните Администрации саДържавни служби без никаква отговорност( обикновено, я прехвърлят на Общините) но затова пък с добри заплати!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75Стефан Янев ги смени преди 5-6месеца, сега пак смяна! И Боко ги сменяваше, но не толкова често!
63
3
 
1
 
! Отговори
от дядо Йоцо, преди 2 години
Само така,смяна на всички нива!....За да има промяна!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До края на януари ще се смени навсякъде целия личен състав включително и чистачките.
61
1
 
4
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Ще имя Пълна Промяна на Наемателите на Тоа.летната в НС И МС!! БРАВОС!
60
3
 
1
 
! Отговори
Чекмеджан Боко преди 2 години
Кирчо направи ме областен управител на Банкя и повече няма да те плюя.
59
6
 
17
 
! Отговори
Нов морал преди 2 години
Продължаваме разрухата - подмяната. Важното е че всичко друго оправихме в България, останаха само областните управители да сменим.....и всичко е ок !
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Областните управители се назначават от Министерски съвет и са политически лица. Зам.Областните се назначават от Министър-Председателя. Да започват с метлата в администрациите, че там е пълно с калинки и мири зли вки, с неизвестно образование. Яко се краде там от безмислени разходи и заплати за наши хора.
57
2
 
9
 
! Отговори
Obi-wan kenobi преди 2 години
Някой знае ли тези типове какво работят?Сиреч за каква работа им плащаме... не малко.
56
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партия Продължаваме Поскъпването разсипва България!
55
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назначават се на ключови постове основно хора от бившите комунистически тайни служби или техните деца, какъвто е случаят с Лена Бориславова.
54
2
 
18
 
! Отговори
БРАВО , БРАВО.... преди 2 години
...БЕЗМИСЛИЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ----ЗНАЧИ КРАЯТ ЩЕ ДОЙДЕ БЪРЗО....
53
4
 
19
 
! Отговори
Попов преди 2 години
Погледнете ги само - празен ход след празен ход ! Сменят едни правоимащи с други - и какво от това ?! Погледнал се Илия - пак в тия !!! Щом тия в залата мислят,че това е НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос на момента ,значи не са в ... час ?! Но така е,когато се действа по запо вед на т.н. президент !
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За областните ще има ли служебни лимузини и пари в плик за съветници?
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на социализма, когато бяхме около 9 милиона, у нас е имало около 54 000 чиновника. Хем бяхме повече хора за административно обслужване, при това нямаше и съвременната техника - компютри, комуникации и всяка административна дейност се осъществяваше ръчно, а документите се пишеха на пишещи машини без възможност за Copy - Paste.И сега ние в 5.36 милионна България, се пръкваме с около 9 пъти повече чиновници... Накъде отиваме и ко прайм там?
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли редно и областните управители да се избират а не назначават? В момента се получава, че партия, като Дай България едва събрала 6% на изборите получава контрол върху 4 големи области с почти 2 2 милиона население.
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце Слави си води шоуто и балета все едно няма нищо общо с политиката ей това не го разбирам
48
1
 
6
 
! Отговори
ПодУправител преди 2 години
Днес в Търново беше 18 градуса. Но няма да е все така :-(
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търновец Забрави, че ДБ беше в коалиция с ГЕРП и ДПС. Те са демократични турци.
46
5
 
18
 
! Отговори
Наши ваши преди 2 години
Уж немаше да има наши и ваши пък сега ще си нагласят техни хора. Всички явно са един дол дренки