Кабинетът назначи 9 нови областни управители, другите - по-късно

От ДБ обявиха своите губернатори, те поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин
Обновена: 5 яну 2022 14:48 | 5 яну 2022 14:00, Красимир Ангелов
80
Кабинетът назначи 9 нови областни управители, другите - по-късно
Снимка: БГНЕС

Нови областни управители имат от днес 9 области в страната. Това стана факт на днешното правителствено заседание, като всички новоназначени са от квотите на БСП и "Демократична България", съобщи пред журналисти в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Става дума за Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори от другите две политически сили в коалицията – "Продължаваме промяната" и ИТН.

От Демократична България вече обявиха имената на своите губернатори. Те ще поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин.
 
За областен управител на Пловдив област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие” от 2018 г. Експертизата, свързана с развитието на регионите в България, е и политическа, и част от професионалния път на Йордан Иванов като юрист, консултант, адвокат в сферата на корпоративното право, отчитат от ДБ.
 
Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в местния парламент на Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и постта -  заместник-председател на Общинския съвет в Железничарския град.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от  2015 г. е общински съветник в местния парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Търновец, ,не си познал,заради победата за РОСЕНЕЦ,на христо му дадоха В.Търново,ве4е може да се каже,4е ристо е дипломиран питриот,защото,другия дипломиран питриот балевски си подаде оставката ,даже го хвана и възродителния процес,и партийката му ,ве4е не се казва нфсб за освобождение на бойко.
44
3
 
15
 
! Отговори
Търновец преди 2 години
Демократична България взема Търново, сигурно заради голямата победа на Ицето над Дебелия на парламентарните избори!?
43
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Не драги ми ментори,от ДНЕС БГ,какво лошо има в думата каратист,4е ми изтрихте коментара.
42
11
 
12
 
! Отговори
Васко преди 2 години
И господ да назначите все тая. Скоро сами ще се изнесете щото издишате!
41
8
 
9
 
! Отговори
555 преди 2 години
След 5 години България ще е едно много по-добро място за живот. Шефчета на строителни фирми с 8ми клас, няма да има, къщи за тъщи, тераси, кражба на бизнеси. Надявам се и да няма учителки по руски, кметици на двумилионни градове, които не успяха да защитят увеличение от 60% на градския транспорт. Никога не е имало такова увеличение, винаги е било макс. 15%. Ама 2016 бяха набрали скорост, после и Иванчева сготвиха. Архитектът на София е за уволнение също.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката е някой по-голям интернет клуб с повече компютри.
39
6
 
5
 
! Отговори
Про.ст Бойко преди 2 години
А аз мога само карти да лупам с Пилето,щото на шах съм много слаб.
38
7
 
9
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
ОСТАВКА, нелегитимнико! Освен да вдигате шум, нещо друго можете ли? Намалете децибелите бе, нали бяхте много умни. Бе то бетер от Станишев го направихте, кой ви даде това право, с 5 процента от електората. Хората не гласуваха, казаха не искаме никого, трай си сега.
37
9
 
12
 
! Отговори
ПРОСТО КИРО преди 2 години
ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ ИГРАЯ ШАХ С ДЕСЕТМЕСЕЧНО БЕБЕ, ЩОТО СЪМ МОДЕРЕН И ИНОВАТИВЕН!
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ги назначават обаче. Конкурси ако има са измислени и нагласени колко да сложат партиен приятел или някоя калинка на ГЕРП или ДПС ,който е натрупал 10 години стаж при ГЕРП и 20 години стаж при ДПС и затова не са го уволнили с чадър. Останалите ги режат че нямат стаж.
35
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй,тия гербавите наяждаме нямат.12 години пълниха гушите и реват за още.Да,ама НЕ!Свърши се!Баста!
34
7
 
12
 
! Отговори
АСЕНЧО КОКОРЕВ преди 2 години
ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ГИ НАПРАНИХ БОГАТИ - ВЕЧЕ СА НАД ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ, АКО НЕ СИ ПЛАТЯТ ТОКА, ПАРНОТО, ОЛИОТО, СИРЕНЕТО, ХЛЯБА И АКО СИ УДАРЯТ ТРЕТА ИГЛА ЗА 75 ЛВ!
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
първа задача- вдигаме си заплатите от няколко хиляди на много хиляди. втора задача сменяме ваште с наште. трета задача - време е за заслужена почивка.промяната приключи.
32
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на тези момчета!Само така!Досега никой не смееше да се изправи срещу мафията и нейния главатар.Днес се диша по-свободно и има светлина в тунела.
31
8
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Сутринта вика край с политическите назначения, следобяд 9 нови областни управители по партийни квоти?!? Киро - ментето.... Ама тези дето го избраха още не осъзнават какъв *** ги чака другия месец :)))))))))))))))))))))))))))))))))
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газът от 26 лева януари 2021 сега е 133 лева. Мерки за подпомагане на хората все още няма. Иначе областните управители си назначават.
29
8
 
20
 
! Отговори
ПППП преди 2 години
КОРАБА ПОТЪВА ПО ГРАФИК, КАПИТАНА- ИЧ ГА НЕМА? НО, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА И ПОД ВОДА, ДОКАТО НИ СТИГНЕ ВЪЗДУХА! ИТН РАЗПОЛАГАТ С ШНОРХЕЛ, ДБ С ЛОДКА, БСП С грЕБЦИ!
28
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелки ГЕРБ пак са яхнали метлата.Защо не вървите в Банкя да точите лиги за вожда,а олигавихте целия форум?
27
7
 
21
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Нема да се напрегате много! Още 250-300 партийни назначения и машината ще се завърти и ще заработи на пълни обороти и тогава ще видите какво могат кире Лъжеца и асан Крадеца! А след тях и потоп! Последния да гаси ламбата!
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмяната продължава. Да хванат да свършат някаква работа, после ще подменят целия състав.