Кабинетът назначи 9 нови областни управители, другите - по-късно

От ДБ обявиха своите губернатори, те поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин
Обновена: 5 яну 2022 14:48 | 5 яну 2022 14:00, Красимир Ангелов
80
Кабинетът назначи 9 нови областни управители, другите - по-късно
Снимка: БГНЕС

Нови областни управители имат от днес 9 области в страната. Това стана факт на днешното правителствено заседание, като всички новоназначени са от квотите на БСП и "Демократична България", съобщи пред журналисти в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Става дума за Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково. През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори от другите две политически сили в коалицията – "Продължаваме промяната" и ИТН.

От Демократична България вече обявиха имената на своите губернатори. Те ще поемат Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин.
 
За областен управител на Пловдив област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. В рамките на коалицията “Демократична България” ръководи екипа за политики в ресор “Децентрализация и регионално развитие” от 2018 г. Експертизата, свързана с развитието на регионите в България, е и политическа, и част от професионалния път на Йордан Иванов като юрист, консултант, адвокат в сферата на корпоративното право, отчитат от ДБ.
 
Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в местния парламент на Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и постта -  заместник-председател на Общинския съвет в Железничарския град.

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от  2015 г. е общински съветник в местния парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
19
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
от медиите : " Пламен Георгиев си отива по лично разпореждане на диктатора Радев, тъй като КПКОНПИ с председател Пламен Георгиев стартира проверката за конфликт на интереси на президента, който назначи любовницата си Десислава Генчева на два трудови договора във ВВСНа някого да не е ясно? " ....
24
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Кирил! Всичко трябва да се изчегърта, от най-ниските до най-високите етажи на държавната администрация всичко трябва да се уволни и да се назначата нови хора лоялни на промяната и на западните партньори, млади хора с езици и западно мислене!
23
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се сменят всички мафиотски гербави структури няма да се оправим.Тия са се оплели като свински черва, докато ги разплетем бая зор ще видим.
22
5
 
23
 
! Отговори
това ли е промяната преди 2 години
9 МИЛИАРДА похарчени за Декември 2021г.!!!!! .........КЪДЕ СА ПАРИТЕ?????
21
4
 
6
 
! Отговори
L. преди 2 години
Другите защо по-късно? Даже вече трябваше да е сторено!
20
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчегъртването на ГЕРБ продължава,а живота на Боце извън власта става все по непоносим..
19
8
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Ке праят,ке праят,бе маке.Друг начин няма.Само чегъртане му е майката.
18
4
 
17
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Нарочно ли дават области на партии, които не са получили гласове от съответните областни градове? Това ми прилича на типично комунистическо мероприятие тип "Сега ще ви покажем колко е безсмислено да се борите с нас..." "Не гласувахте за нас и все пак ще ви управляваме..."
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на новите мултимилионери. Държавата се парцелира и разграбва до последно! Вече са окрадени 9 милиарда. Хемус е изоставен строеж. Поне корупцията вече е нулева :)
16
3
 
19
 
! Отговори
От хунтата преди 2 години
А Пл. Узунов с торбичките за какъв ще го назначите. И той е от почтенните за промяната
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не правят. Цените растат, инфлацията расте, доходите падат, българите обедняват от ден на ден не от месец на месец, а наш Кирчо взел да сменя областни управители. АЛООООУУ уланкулу кога ще замразиш покачването на цените? Смъкни ДДС на стоките от първа необходимост, дай старт на БЕЛЕНЕ, предоговори цената на газа с Азерите или Руснаците. Една среща не си направил за газа или тока с нито един от шефовете на енергийните холдинги! НЕЩО НАПРАВИ ТА поне малко въздух да си поеме обикновения човек!
14
3
 
20
 
! Отговори
КИРЕ ЯЗОВИРО преди 2 години
..И НИКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ...ПРИ ЧЕРЕПИТЕ Е ТАКА...
13
5
 
24
 
! Отговори
селянин преди 2 години
Тея нещо друго освен рокади ке праят ли
12
1
 
16
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 2 години
Чагърт, чагърт, чагъртамеСега ще подгоним и македонския космонавт.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе много ме интересува. Тва са си проблеми на партиите и на администрацията. Искаме реални икономически и финансови мерки за преодоляване на кризата с цените и доставките. Всеки нов безработен или обеднял е потенциален избирател на копейката и потенциален протестър. Направете най-сетне нещо за хората, бе дя.вол ви взел. некадърна работа.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкикев им е най-добрият адвокат, мога да си представя другите какви са
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинета управлява на час по лъжичка. Не се знае кой, къде, какво трябва да върши. Кирчо оня ден обяснява, че се надява да бъде избран някой добър човек с опит за шеф на КЕВР, щото от него нищо не зависи, то това става от парламента, а той там не е като да води коалиция с мнозинство и няма какво да стори човека. Отделно не може да очакваме правителството да направи нещо, то от хората зависи да се свърши работа. "Ако искаме чисто по пътищата да излезем да чистим". Това не е сериозно просто!
8
4
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундювците накрая така ще се оакат, че 20 години няма да се оправим.
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме нови избори
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън оставка нищо не правятОставка