Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани

Едва 35% от българите са имунизирани към момента
927
Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков съобщи, че евентуално зеленият сертификат може да отпадне, когато се достигне ниво на ваксиниране от 70%.

Той увери, че правителството е готово на тази мярка, когато има високо ниво на защита.

„Искаме да премахнем зелените сертификати, но това да се случи, когато нивата на защита на населението са толкова високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в болниците и че не се запълват интензивните легла. Тогава всички вярваме, че трябва да живеем с отворена възможност бизнесите да си вършат работата, училищата да обучават, но това не трябва да бъде с цена на човешки животи. Единственият начин да го постигнем е да стигнем нива на ваксинация от поне 70%“, коментира той.

Още по темата
Въпреки че се похвали, че след въведените от държавата стимули за ваксинация, все повече хора се имунизират, Петков призна, че в момента нивото на ваксинация е 35%.

„Нашата задача трябва да бъде над 50%, ако искаме да имаме някакво ниво на защита. Много бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв начин тези нива няма да са през задължителна ваксинация. Докато съм премиер, няма да има такава“, категоричен беше той.

„Хората трябва да бъдат добре информирани и да знаят, че ако имат други заболявания, като диабет, те трябва да са приоритетно ваксинирани, а не обратното. Връзката между други заболявания и ваксинация трябва да бъде ясно изчистена и личните лекари да могат да дават най-добрите съвети на своите пациенти“, добави Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


927
Още по темата: ваксиниКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
752
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагла лъжа.
751
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Глух Пор 828- Сигурен съм че поне 1/3та са с фалшиви сертификати, а от другите половината са били принудени за работа или пътуване, но дори те всичките няма да излязат на протести ако се стигне за до задължителна "ваксинация". И това не е характерно само при нас.
750
4
 
31
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани", --- Пада ама таратанци. Този процент им е наложен от Брюксел да го достигнат, за да могат да наложат тогава задължителното ваксане. Номера е че при макък процент ваксани ще хвърчат глави ако се пробват. А при мнозинство вакасани, ваксаните че си траят щото не ги засяга. Особено ако са със сертификати и богуизбрани! Дори ще гласуват за насилствено ваксане, за да не са само те баламите! Тоя номер го приложиха в много държави! И проработи!
749
1
 
25
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
Нaшитe упрaвници изoбщo нямaт рoля c думи в тaзи cвeтoвнa тeaтрaлнa пocтaнoвкa - втoрo хрacтчe или трeтo бoрчe oт дeкoрa! В нaй-дoбрия cлучaй ca шутa, кoткaтa/кучeтo или джуджeтo в мacoвитe cцeни! Aкo нe cлушкaт режисьорите ги oшaмaрвaт! И ceгa дa cи припoмним oтнoвo нaчaлoтo нa прeдcтaвлeниeтo. Мeceц мaрт 2020г., прeд кaмeритe ce нaрeждaт вeтeринaр, шeфът нa пoжaрнaтa, пoлицaй, мaтeмaтик и кoрeмeн хирург зa дa ни cпacявaт oт "вируc". В държaвaтa нямa рeгиcтрирaн "cлучaй", нo грaдoвeтe ca зaтвoрeни c КПП-тa, a външнитe грaници - oтвoрeни. Cцeнaрия ли ви ce cтрувa кaлпaв или aктьoритe ca нeкaдъ
748
3
 
30
 
! Отговори
не казва истината преди 2 години
говори лъжи, не вярвайте, целта да стигне над 50% е после останалите насилствено да бъдат набоцкани, не се подлъгвайте
747
0
 
21
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
В 30 годишната история на "ДЕМОКРАТИЧНАТА ПРОМЯНА" -не е било действащ политик да си изпълни обещанията които е дал в полза на народа!! Изпълняват се само обещанията дадени към едрият и чуждестранен бизнес! За всички политици народе е С_Т_А_Д_О!!!
746
3
 
41
 
! Отговори
кристина преди 2 години
хора не се подлъгвайте, в страни като Франция, Италия, Германия, Испания ваксинираните са повече от 85%, и са във фашистки режим, до магазина не може да идеш дори и да си се набоцкал..искат тест.. подадете ли пръст, изядоха ви ръката :( отстоявайте премахването на зеленото недоразумение
745
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя с ваксините да спре , тока , водата , газта какво ще правиме
744
1
 
24
 
! Отговори
oz преди 2 години
сега ми писа една позната, ваксинирана с 3 дози..............в Швейцария............била с короната, ама само хрема имала.................и ми вика следното:"Ти щом не слагаш ваксина, явно си ***!!" Явно разбрала, че е прецакана............иска и други хора да се прецакат като нея..........мил й е живота, аз й казах:"И 10 дози да си сложиш , пак ще умреш някой ден!"
743
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам.............ще се ваксинирам само с пистолет на челото....................много лъжи, ей, не се спряхте!!
742
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксата им прави рекордно заразени, не новите щамове, от вакса за ковид са починали повече от която и да е война
741
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най страдат ваксинираните, често болни, често заразени, и под команда в строй за бустери тровещи ги до ента степен
740
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа е. Хора, мислете и не вярвайте.
739
0
 
30
 
! Отговори
До Доктор преди 2 години
И как точно сертификата спира заразата? Ще ти кажа - точно никак.
738
7
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
До до Доктор - това къде го прочете? Някъде в нета ли? Или го измисли?Аман от пищещи ***...
737
0
 
15
 
! Отговори
До Доктор преди 2 години
Докторе, можеш ли да четеш? Защо да се ваксинират? Ясно е, че ваксините не предпазват.
736
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната им лъжа, както ограничават и свободното пътуване, за да пътуваш трябва да си платиш със здравето и евентуален летален от иглите им, двоен стандарт, за тях не важи за народа важи, фашизъм и дискриминация
735
2
 
20
 
! Отговори
до Доктор преди 2 години
Ваксината заразява ваксинираните, те заразяват другите ваксинирани и неваксинирани. Какво прави любимия ти Тео в болница на 3тия ден след бустер? Помагат му по-леко да възприеме бустера ли, защо не го правят за останалите бустерирани?
734
13
 
1
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
До реалист - кои са другите хора, дето ги заразяват? Тези които не са васинирани. Ми да са се ваксинирали. Това е все едно да обвиняваш някой, че си слага предпазния колан в колата и като се удари му няма нищо. А този до него не го е сложил и си счупил главата.
733
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо въведоха тъпия сертификат, за да се ограничи предвижването между държавите. Хайде сега премахнете, ако обичате, за страната, не сме ***!