Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани

Едва 35% от българите са имунизирани към момента
927
Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков съобщи, че евентуално зеленият сертификат може да отпадне, когато се достигне ниво на ваксиниране от 70%.

Той увери, че правителството е готово на тази мярка, когато има високо ниво на защита.

„Искаме да премахнем зелените сертификати, но това да се случи, когато нивата на защита на населението са толкова високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в болниците и че не се запълват интензивните легла. Тогава всички вярваме, че трябва да живеем с отворена възможност бизнесите да си вършат работата, училищата да обучават, но това не трябва да бъде с цена на човешки животи. Единственият начин да го постигнем е да стигнем нива на ваксинация от поне 70%“, коментира той.

Още по темата
Въпреки че се похвали, че след въведените от държавата стимули за ваксинация, все повече хора се имунизират, Петков призна, че в момента нивото на ваксинация е 35%.

„Нашата задача трябва да бъде над 50%, ако искаме да имаме някакво ниво на защита. Много бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв начин тези нива няма да са през задължителна ваксинация. Докато съм премиер, няма да има такава“, категоричен беше той.

„Хората трябва да бъдат добре информирани и да знаят, че ако имат други заболявания, като диабет, те трябва да са приоритетно ваксинирани, а не обратното. Връзката между други заболявания и ваксинация трябва да бъде ясно изчистена и личните лекари да могат да дават най-добрите съвети на своите пациенти“, добави Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


927
Още по темата: ваксиниКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
712
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Траволта, никой не ти вярва! А на 12-ти в 12:00 ще те поздравим пред парламента!
711
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излезе проучване, че две от ваксините имат 0% защита срещу Омикрон.Така, че сертификата пази, ама дръжки. Сертификата след 1г. е с изтекъл срок.Или смятат още 10 дози да пуснат през 2022? Няма как да се постигнат 70% ваксинирани с това темпо.Днес пред Метро в Пловдив в 10ч отвориха.Две пенсионерки работят в пункта. Компютъра не можеше да вади сертификати.Извикаха техник.Гледаха компютъра като танк.Отказаха се няколко човека от опашката понеже на 30 минути един минаваше за ваксина.Некадърници.
710
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да излъже хората. По груби сметки без кръчмар не може да излезнат сметките понеже ваксините или сертификата са валидни за даден период от време. След това документа е невалиден или с други думи докато едни се ваксинират, други вече ще са без зелен сертификат. На всичко отгоре за капак на сертификата за Бустерна доза пише, че документа не е валиден за пътуване. Който иска ще се ваксинира, а другите хора не може да ги задължават през три месеца да чакат 3 часа опашка за ваксина.Киро лъже.
709
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи точно никога.
708
21
 
4
 
! Отговори
 следя преди 2 години
гледам статистиките за няколко държави, над 93-4% от тези които умират от ковид са неваксинирани, средно в БГ умират по 100 на ден значи ако бяха се ваксинирали щяха да умират средно по 6-7 на ден. остналаите 94 щяха да са живи. правя си изводи, антиваксерството е изключително убийственна, фашистка идеология, и нейните разпространители и защитници са просто едни УБИЙЦИ
707
2
 
15
 
! Отговори
Кожухарова преди 2 години
Кирчо от Канада пада след 12 януари!
706
3
 
17
 
! Отговори
НЕ преди 2 години
Няма да стане! Който го е страх да не се разболее - да се ваксинира и няма да се разболява. Аз лично няма да се ваксинирм.Зеления ви сертификат ще започва да пада от 12.01.
705
2
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Какво съвпадение. СЗО също съобщи че имат план да ваксинират 70% от населението на всяка държава... Изглежда момченцето чиракува на СЗО и ще го уволним на бързо... Глас народен глас Божий!
704
0
 
4
 
! Отговори
Имунология 101 преди 2 години
До Антиваксър И аз съм "антиваксър", но знам защо - ваксиналният имунитет произвежда антитела, които циркулират в кръвта и няма как да стигнат до мукозата върху лигавицата на горните дихателни пътища и да неутрализират вируса там, където ще попадне. За разлика от преболедуване, което тренира имунитета на правилното място. Защо произвеждат назални ваксини? Точно по тази причина, а не защото хората ги е страх от инжекции.
703
0
 
13
 
! Отговори
преди 2 години
Още малко да полазиш по нервите на народа и ти ще паднеш... Няма да си първия...
702
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е примамка за да подмами хората да се набодат и евентуално ако се достигне целта ще се променят условията като изкарат нов вариант. Тази игра вече я играхме. В другите държави първо промениха на трета доза, сега вече някои държави започват да искат четвърта. Препаратите са безполезни, вируса е слаб. Препаратите имат за цел да изпробват безплатно по населението какъв е ефекта от тях, това е един ужасяващ експеримент и много хора си плащат със здравето и живота за това.
701
1
 
29
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Не му вярвайте!!! Пълна лъжа е..... Те много добре знаят, че процента не може никога да се достигне, защото 30% живеем навън, а те ни слагат в бройката ..И той работи за Сатанистите!!! Съжелявам, че беше избран с гласовете на българите в чужбина( аз лично не гласувах!) Има Хов Холокост! Пазете децата и Бог с ВАС
700
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американската мултинационална инвестиционна банка "Ситигруп" (Citigroup) ще започне от 14 януари да прилага политиката "без ваксина няма работа", предава Ройтерс, като се позова на запознати източници. За подобна политика в банката за пръв път се заговори през октомври миналата година.
699
0
 
8
 
! Отговори
sss преди 2 години
"може да" падне.. не е като да падне, господа журналисти ... на последно място сте по свобода на словото, респективно на 1-в0 по-ли зззаме *** з0д0ници.
698
0
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТОЯ ЛЪЖЕЦ! НА 12.01.2022 ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА, НАСТАНА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!
697
0
 
16
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Днес в парламента се обсъждаше зеления сертификат.Доста "герои" от булевардните протести и изявени противници на пандемичните мерки още от Борисово време, а сега доволни депутати,обърнаха "вятъра на Промяната"! Чу се, че и Президента вече си е сложил бустерна доза.Явно първата игла са му я ударили още по-миналата година в криптата на Шипка,когато под аплодисментите на певачката Мариана Попова обяви - ВИРУС НЯМА!
696
0
 
4
 
! Отговори
СПЕШНО! преди 2 години
ПРОДАВАМ ДВИГАТЕЛ ОТ ,,ТРАБАНТ", БИ ТУРБО.ПОЧТИ НЕ Е ИЗПОЛЗВАН!
695
1
 
27
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
На 12 Януари Българите ще изметем западните окупатори от България заедно с техните мерки и сертификати!!
694
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа. Само чакат да ни вкопчат в задължителна ваксинация. Мили са до 50%, после започват даси показват хищните зъби.
693
2
 
29
 
! Отговори
а преди 2 години
Сертификат се дава на стока, която е с доказани качества. А ваксинираните, пренасящи и стимулиращи мутацията на вируса не може да са със сертификат, нали?