Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към наборната

За едно място се състезават двама души, подчерта лидерът на ВМРО
11 яну 2022 20:36, Красимир Ангелов
98
Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към наборната
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов изрази своето задоволство от старта на доброволната военна служба у нас.

"Искрено се радвам, че заедно с моя екип във военното министерство и с народните представители от ВМРО създадохме възможността за доброволна военна служба. Тя е за срок от 6 месеца, като през това време на доброволците им се пази работното място. Ако те решат да постъпят на държавна работа после, то имат предимство при равни условия“, посочи Каракачанов. Той припомни, че с промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, приети от правителството по негова инициатива, се е създала реална възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв - „важно действие, което увеличава броя на подготвените български мъже и жени за защита на Отечеството".

Още по темата
Според Красимир Каракачанов това е стъпка в правилната посока за връщане на наборната военна служба.

"Защитата на Отечеството е не само конституционен дълг на всеки български гражданин. Нещо повече, за нас това е първата стъпка към връщането на наборната военна служба - акт, за чието приемане ние от ВМРО настояваме и който - както прогнозирахме - все повече се налага от нарастващите геополитически рискове в нашата част от света", заяви Каракачанов.

По думите му интересът към доброволната военна служба е показателен -  за едно място кандидатстват двама души.

"Доброволната военна служба е нужна като ключов инструмент за повишаване на боеспособността и защитните сили на Българската армия. Тя е и принос към връщане на отнетото през годините на прехода достойнство на българския военнослужещ", заявява още Красимир Каракачанов, който завършва така:

"Пожелавам на новопостъпващите в Българската армия мъже и жени сила и здраве, успех във военната подготовка и в живота! Да живее България!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Казарма преди 2 години
Искам да въведат казармата и всички от 87 набор до сега да ги вкарат не за 6 месеца а за 6 години да станат мъже
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще пръдна шишко?Ква наборна служба бе?Само простотия от такива като теб!!!
51
1
 
9
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Искам като гражданин на България да попитам: до кога лица които преди 10 ноември 1989 г. бяха верни слуги на ДС, същите сега да ни дават тон в живота? Питам и настоявам за отговор! Защо този Каракачанов не се премахне от хоризонта на Държавата?
50
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Каква задължителна служба го тресе този с извъннорменото тегло? Никой българин не иска да пази дебелите шкембе- войводата и чекмедже-боко.
49
1
 
10
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
"ПАРИ НЕМА..... АМА ГАЙДА ИСКА"---та и вашата работа с. "АРМИЯТА"..... ХАХАХААА.....
48
0
 
16
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 2 години
Онова Джамбазки, като агитираше за военна служба журналистката го попита " А ти защо се измъкна от казармата??" Последва едно мънкане
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камбоджа?
46
3
 
1
 
! Отговори
SS преди 2 години
Тук да убиеш едно улично куче може да те осъдят. През 90-те год в Югоизточна Азия с радиостанцията избих сума ти народ като корегирах артелерийския и минометен огън на преден наблюдателен пост и нищо. Даже си доведох съпруга от там !
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви три морета? България след 50 години няма да съществува. А наборна служба има в Швейцария, която е една от най-милитаризираните държави в света.
44
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Никой не иска наборна служба ! Само някой си въобразяват България на три морета !
43
1
 
0
 
! Отговори
До СС-а преди 2 години
Ти си известен тук. Ходил си като наемник в чужбина. Абе, всякакви ги има.
42
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
"....достойнство на българския военнослужещ..."Като си спомня,че от трима шапкари,чеак четвъртият ставаше за нещо,мани,мани...
41
1
 
0
 
! Отговори
До Натовеца: преди 2 години
Е, как е сега сигурно си се натаралянкал, а не програмираш. Аз съм бивш военен и работя като програмист зад океана.
40
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
Мен от ТВУ като навърших 18 ме тикнаха в кафеза ! В Пазарджишкия университет тежкия салон особенно опасни за обществото.Там стоях няколко месеца защото чичо ми беше(бог да го прости) известен столичен адвокат и изнамери факти и обстоятелства които до някъде ме оневиняваха . Инак щях да лежа поне една петилетка ! Пуснахаме от дрънголника и след две седмици в казармата ! Видя ми се като курорт ! И никой от старите не смееше да ме пипне като знаеше от къде идвам !
39
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм набор 83. Бях в казарма - последната редовна! Да ви кажа чесно - научих доста неща и беше много полезно. Бях приет в техническия университет и влязох след това.Като гледам какви мамини момченца има около мен, ще е много полено за вскичи - не го казвам с лошо - просто ще е полезно!! Там (поне при мен беше така) наистина едно момче се научава на самостоятелност и да не разчита на "мама и тати"...
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армия трябва да има - за респект. Да насилваш деца в казарма си е педофилия.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно сте болни. Май ковида ви е ударил. Да губите на децата най-добрите им години, за да им промивате мозъците - безценно. Пийте си по редовно хапчетата, да не ви се привиждат врагове.
36
11
 
2
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Само медераси останаха ,време е да се направи задължителна военна служба ,като във Израел
35
1
 
18
 
! Отговори
Анна преди 2 години
Този шишко го дайте на нас - майките на донаборници, ние ще му обясним за любовта към отечеството и дълга към родината на този затлъстял страхливец, на когото не му става от години. Добре че вече не се налага да слушаме брътвежите му от парламентарната трибуна. В ада да гори!
34
2
 
22
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
Каракачанов, събирай партийката си. Товари я на два файтона(те са напълно достатъчни за вашата членска маса) и в луд галоп се понасяйте към бунището на историята, където ви е мястото!!! Народът ясно каза, че с псевдо родолюбци и търгаши като вас не иска да има нищо общо! А, вземи и любителя на релси...