Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към наборната

За едно място се състезават двама души, подчерта лидерът на ВМРО
11 яну 2022 20:36, Красимир Ангелов
98
Каракачанов: Доброволната военна служба е стъпка към наборната
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов изрази своето задоволство от старта на доброволната военна служба у нас.

"Искрено се радвам, че заедно с моя екип във военното министерство и с народните представители от ВМРО създадохме възможността за доброволна военна служба. Тя е за срок от 6 месеца, като през това време на доброволците им се пази работното място. Ако те решат да постъпят на държавна работа после, то имат предимство при равни условия“, посочи Каракачанов. Той припомни, че с промените в Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, приети от правителството по негова инициатива, се е създала реална възможност за въвеждане на срочна служба в доброволния резерв - „важно действие, което увеличава броя на подготвените български мъже и жени за защита на Отечеството".

Още по темата
Според Красимир Каракачанов това е стъпка в правилната посока за връщане на наборната военна служба.

"Защитата на Отечеството е не само конституционен дълг на всеки български гражданин. Нещо повече, за нас това е първата стъпка към връщането на наборната военна служба - акт, за чието приемане ние от ВМРО настояваме и който - както прогнозирахме - все повече се налага от нарастващите геополитически рискове в нашата част от света", заяви Каракачанов.

По думите му интересът към доброволната военна служба е показателен -  за едно място кандидатстват двама души.

"Доброволната военна служба е нужна като ключов инструмент за повишаване на боеспособността и защитните сили на Българската армия. Тя е и принос към връщане на отнетото през годините на прехода достойнство на българския военнослужещ", заявява още Красимир Каракачанов, който завършва така:

"Пожелавам на новопостъпващите в Българската армия мъже и жени сила и здраве, успех във военната подготовка и в живота! Да живее България!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
А бре Иване,а бре доноснико,какви глупости дрънкаш ? Синчетата на депутати и министри кога ще влязът в родната казарма ? И кой е луд да мре за тая ск,ап,ана държава ,от която избягаха три милиона ?
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракочан като го гледам цял живот е воювал с нож,черпак, вилица и лъжица в ръка. Това се оръжията, с които е боравил.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак не си е пил хапчетата, воеводата. Пак му се привиждат чужди армии, чакащи за изхранване.
30
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наборната военна служба е отживелица.
29
1
 
13
 
! Отговори
ЕВО преди 2 години
Не Каракачанов,не е и няма да е вярно,ако здравия военен колан от телешка кожа,бокс не подпира и крепи мощно и разплуто шкембе на Войводата!Смешни патриоти от безсмислени войводи!
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да закрие смешната си партийка "македонци" и да се пенсионира. Аман от безмислени простотии и носталгии по миналото.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
караКОЧАНОВ: Новите наборни воиници на палатки ли ще носят службата? --------------- вече са в Търново на обучение. Там питайте къде спят. А после са си у тях.
26
0
 
11
 
! Отговори
Nik преди 2 години
Шкембе ,менте Воевода да пробва да пробяга 100 м за 30 сек.той и цялата му организация служат на Сръбско Руски интереси блокирайки Македония за Европа с цел да си остане под Сръбско влияние тъй че нему вярвайте на,,Патриотичните,,слова страната ни няма нужда от приметивни военни нужни са висококвалифицирани пилоти компютърни спецове ,и такива със специална подготовка такива като него само говорят глупости ,да отиде там за 6 м.и строй се преброй се физзарядка за шкембе,,не му вярвайте .
25
2
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Каракачанов,Джамбазки,Сидеров,Симеонов...-"от един дол дрянки"...
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволната военна служба започна вече. За обучение е приета първата група. Затова и пишат, да сме запознати какво става.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едно място се състезавали двама.Пълни смешници.Поредният кьорфишек.
22
3
 
13
 
! Отговори
Амчъкистанец преди 2 години
Тоз от кво живее сега от военната пенсия дето си издокара ли...
21
16
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Добро и полезно начинание. Не е важно кой го прави.Наборната армия трябва да я има сега, а не, не дай си бог, когато неотложно потрябва.
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болен мозък си Воеводо.Пак събираш точки с великите празни приказкикоито дрънкаш.Кажи за ф16,колко процента комисионна взехте за сделката с Толупа.Какво става с тези изтребители,още ли са на чертожната дъска.
19
4
 
12
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Ще стана военен само, ако Карачанаков ми обещае, че ще бъде с мен на първа линия. Мога, да умра, ама искам да го видя как танцува под дъжда куршуми. Ако Карачанаков не е на първа линия то той е безполезен остарял морално популист.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите наборници ще трябва да са строителни войски, да си строят килиите. Редовната войска ще ги пази, да не бегат.
17
2
 
13
 
! Отговори
Гунчо преди 2 години
-Тя е за срок от 6 месеца, като през това време на доброволците им се пази работното място.Никоя частна фирма, никога няма да се съгласи да пази 6 месеца мястото на льоло гламав с калашника. Няма и как да бъде принудена.-Ако те решат да постъпят на държавна работа после, то имат предимство при равни условия.Само че при кандидатстване за държавна работа условията никога не са равни. Винаги печели "нашия" човек.
16
0
 
9
 
! Отговори
булхамър преди 2 години
Ще ги въоръжат с екологични налъми с автоматични скорости!
15
0
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Искам да викнат Болен и Джамбазки да си отлужат :))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
1
 
10
 
! Отговори
Божана преди 2 години
Шкембе Воеводо,нищо няма да стане с тази новаавантюра.Всичко е унищожено одавна.Само ни залъгвате с неща които няма да станат,и вие самите го знаете.Просто се правите на интересни.Наборна армия се прави с много пари.