Защо уеб дизайнер и хлебар избраха военната служба?

Програмата е шестмесечна и ще се проведе в НВУ и факултета в Шумен
Обновена: 10 яну 2022 15:43 | 10 яну 2022 15:36, Ния Христова
114

Първите 94-ма мъже и жени, кандидати за срочна служба в доброволния резерв на Българската армия, бяха приети днес в Националния военен университет във Велико Търново. 
 
Доброволците ще преминат шестмесечно обучение, което ще бъде разделено на три етапа до 30 юни.
 
31-годишната Златина Павлова е завършила "Графичен дизайн и визуални комуникации" и до момента е работила като уеб дизайнер. 
 
"Избрах тази професия, защото предлага доста добро бъдеще. Мечтая да продължа да се развивам в тази насока. Смятам, че съм достатъчно подготвена за физическите предизвикателства", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.
 
"По професия съм бил 15 години хлебар и 7 месеца шофьор на тежкотоварен автомобил. Обичам да спортувам. Смятам, че съм физически подготвен. Ако имам възможност, бих кандидатствал след тези 6 месеца за оставане в армията", каза Владимир Мочурски.
 
"В район Велико Търново ще премине подготовката за квалификация автоматчик. В район Шумен ще премине подготовката на резервистите за придобиване квалификация номера разчет. Третият етап ще завърши на 30 юни, през който ние планираме колективна подготовка до ниво взвод", посочи началникът на Центъра "Професионално и продължаващо обучение" в НВУ Стефан Маринов.
 
След успешно завършване на обучението резервистите ще получат удостоверения. 
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
12
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
Каквото и да приказваш, колкото и убедителни обяснения да имаш - Истината е една - Войник ставаш само ако във всичко друго си се провалил . Когато си разбрал че нямаш собствена воля да направиш каквото и да е и си готов да търпиш други, та дори и такива с по-нисък от твоя интелект да ти казват как, къде и какво да правиш.
75
3
 
5
 
! Отговори
М.М. преди 2 години
Че защо да не изберат армията? Манекенките и плеймейтките скоро ще изберат модерната военна служба. Футболистите. Чистичка униформичка, мирише на омекотител магнолия, дудата избръснатичка, за дупарката държавна веце хартия емека, кубинките лачени, лаптопчето, офисчето, кафенца - мафенца, дурмун сикиш по баните и съблакалните, пълен социален пакет, бонуси - монуси, ранно пенсиониране.Мдаааа! Вятърът на куролацията го навява! Така е предвидено и така ще бъде!
74
0
 
8
 
! Отговори
армията не е за дами преди 2 години
Няма нито един от ония епилиранинарисувани балони,дето блъскат по фитнесите,клиентите на анаболните магазини.Айде бе пичове.
73
0
 
1
 
! Отговори
до 104 преди 2 години
Ти си преди него.АЖДОХ666
72
2
 
2
 
! Отговори
Хм преди 2 години
От компютърни специалисти тепърва ще има нужда в армията,дори от такива,дето са добри в игрите.Кой мислите че управлява дроновете на страните,които ги имат в изобилие?Е,нашата армия далеч не е армия в пълния смисъл,да не говорим за модерна.
71
1
 
5
 
! Отговори
До 100: преди 2 години
Ти си пълен нещастен тpoл. Пуснали неграмотници да тpoлят за БА. Тотално деградирал некадърник!
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви военни нормативи ви гонят? Тия са пълни нещастници. Погледнете ги в някаква пародия като строй, разкрачени защото ако краката им са прибрани един до друг няма да могат да стоят прави. От дясно-наляво първа редица дебели са --- втори, трети (!!!) и пети (!!!). Тая дето се учи за "автоматчик" когато засвисят куршумите над нея ще стои като препарирана. Изключително ограничено момиче, което не може две изречения да каже. С това пилеене на държавни пари до къде ще стигнем?
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да има някаква полза от тях. Едната ще пише поръчките на артелчика, другият ще го меси.
68
4
 
5
 
! Отговори
МТС преди 2 години
Я си гледайте животинки в двора или засейте картофи, че....иде ....глад...
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Който за нищо не става в Бг става или военен или ченге или доносник" - Това е доста остаряло схващане. Сегашните младежи не са обременнеи от старото соц-мислене и не смятат военната професия или уеб дизайнер или хлебар за непрестижни професии.
66
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименМургавите братя произхождат от индийски племена и е уместно да се наричат индийци.
65
3
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Защо са избрали военната служба ли ? 1 Заради ранното пенсиониране и 20 брутни заплати накуп ! 2 защото са ***-анари ! Който за нищо не става в Бг става или военен или ченге или доносник ! Мое мнение !
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХХАА Уеб дизайнер!!! 100% Хахахаххахаха. Ако има страница във ФБ сиг. е уеб дизайнер, ама не му го признават другаде, та при Каракачан Войвода :D:D
63
1
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
учила до 27, на 31 има бъдеще като пехотинец. кажете чии дяца са не стеснявайте се )
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хлебарчик, защо ще ставаш автоматчик, прави си баниците и не се занимавай с глуости! Аааа, заради мацките, ясно боец!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"интересно ми е в полеви условия при нормална война колко време и как ще издържиш маце" - То по време на война 80% от сегашните войници няма да издържат, независимо от кой пол са.
60
0
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
...Смятам, че съм достатъчно подготвена за физическите предизвикателства... - интересно ми е в полеви условия при нормална война колко време и как ще издържиш маце..............
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вземи си учител индиец да преподава на български ученици" Пиша индиец, защото думите за български индиец ги цензурират в този сайт и няма да се покажат. Нарочно махнаха приемните изпити за специалност педагогока и сега приемат само по диплома, а като знаем как ги бутат от МОН индийците да завършат училище, скоро такива неграмотници ще учат децата ти.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дали ще им хареса или са се заблудили, никой не може да каже. За всеки влак си има пътници. С всяка нова професия е така. Не можеш да кажеш предварително дали ще останеш в нея или ще си търсиш друга.
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дизайнерката ще я уебът здраво. Те повечето жени май затова ходят в армията - да фанат уебъ.