Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония

Правата на българите в Македония ще са в центъра на работата
Обновена: 11 яну 2022 18:56 | 11 яну 2022 18:55, Анисия Иванова
173
Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония
Снимка: БГНЕС

Дискусията на КСНС вчера беше навременна и полезна.Това заяви премиерът Кирил Петков във видео обръщение, съобщиха от правителствената пресслужба.

По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява още премиерът Кирил Петков.

Още по темата

„Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС вчера, както и на парламентарно представените групи за тяхното участие. Ние заедно се обединихме около обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония”, заявява министър-председателят.

По думите му е създаден и нов старт на диалога, който трябва да се случи през следващите месеци със западната ни съседка. „В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва той.

Той допълва, че бързият напредък може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя премиерът.

Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, заключва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: КСНСКирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началникът на Петков му е наредил да си запише видеообръщение, да не става тотално за смях, че го командват от президентството.
82
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примиера е демократ, завършил е Харвард, не като банкянлията еднокнижник, а Македония трябва да бъде разблокирана, това е нонсенс което сега случва
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония" Това е позицията, изработена по времето на ГЕРБ, тъй че Борисов е прав, че всичко смислено, което правите, е копиране на това, което правеха те. Друг е въпроса, че на комунисти като теб и шефа ти не може да се вярва и на една думичка и най-вероятно ще промените условията от договора от 2017, за да ги пуснете техомълком.
80
1
 
7
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Нарочно се заразиха нищоправците. За да мързелуват
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Ива Христова: За омикрон е изчислено, че 75% от хората в едно помещение могат да бъдат заразени. Като се е изолирал Петков с Елена Бориславова това редно ли е? Не е рисково ако един от двамата за заразени да зарази и другия? Или Кирчо и Елена са си контактни по извънбрачна връзка? Киро не е ли контактен с жена си Линда? Линда продава пасти и торти и сама ги прави. Защо Линда не е в карантина? Или не живеят заедно?
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той нали трябва да е под карантинаКакво става
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези клоуни се скриха от македонците и от антиваксърите, не виждате ли, че са абсолютни страхливци? Така ли искате да ви управляват, с глава, заровена в пясъка?
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До К Петков Ти караш ли електрическа кола? Е що повтаряш от одеве като папагал?
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Киро, щом онази мишкаа председателя на НС е бил контактен на болен защо е отишъл да постави в риск всички от КСНС? Или го направи нарочно, за да парализира държавата за 10 дена???
74
1
 
8
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
Кокорчо го пуснаха на белото магаре и му изкочиха дзъркелите!Сега тоя е на ред да се ококори!
73
1
 
4
 
! Отговори
До К Петков преди 2 години
10м3 природен газ се равняват по калоричност на 10 киловат часа електроенергия. Инверторния климатик обаче е с три пъти по високо КПД, а термопомпа земя/въздух е с 5 пъти по високо КПД.
72
1
 
2
 
! Отговори
До К Петков преди 2 години
Парите от зелената сделка да се раздадат на хората за закупуване на електромобили чрез лотария. Всяка година по 6 милиарда лева ще идват от ЕС. Това са 100 000 коли годишно за 7 години почти 1 милион. В същото време държавата да отделя по 1 милиард лева за строеж на нов блок на АЕЦ. Хората сами ще си купят фотоволтаици ако имат електрически коли.Не е нужно да дутирате ТЕЦ-овете за да тровите хората.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един политик е празен от към идеи за развитието на дадена държава, почва да говори зас сертификати, ваксини и т.н......направо им дойде от небето това грипче :))) Да не говорим, че искал да се разберат с "братята" сърбомакета в Скопие, пълен олиго на конци е тоз ром :)) Един вид немаме други проблеми в страната, единствено ни е грижата за мразещите ни макета и колко ваксинки да си бием, брилиянтно просто......хахахахаха :))
70
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля че Кирил Петков ще пусне Македония към ЕС защото нямаме право да държим някого заложник на нашето его или спомени...история
69
1
 
4
 
! Отговори
До К Петков преди 2 години
Всяка година в България се изгарят 3 милиарда литра течни горива. Един литър нафта се равнява по калоричност на 10 киловат часа електроенергия. Средният разход на гориво на дизелов автомобил е 7 литра на 100км. Това са 70 киловат часа електроенергия, за сравнение електрически автомобил разходва 17 киловат часа електроенергия или 4 пъти по малко. С един нов блок на АЕЦ може да се откажем от течни горива 30 млрд делено на 4 е 8 милиарда киловат часа електроенергия.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък този и всички останали политици точно утре са в карантина и как всичките на веднъж днес са тествани положителни резултати за ковид? За колко пари са си купили положителните резултати?
67
1
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Понастоящем има 92 круизни кораба из океаните. Всички пътници и екипаж тройно бустерирани и със сертификати. И на 92-та половината екипаж и пасажери са заразени с ковид. Пита се, кой ги е заразил - акула, син кит или делфин?
66
1
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Защо ни торвиш с графен бе, мекерееееее? Графеновият атом има 6 протона, 6 неутрона и 6 електрона - 666. Библията казва, че чилсото на звяра е 666. Кото има ум, нека да мисли.
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купиха му вота от ДС, ама Кирчо с купената диплома от Харвард просто не става :)) Вижда се отдалече, дори за простолюдието, че това е един измамник :) Как само с "Опулените очи" се регистрираха за движение, после станаха партия, без никой да научи за това, после преди изборите, тези супер неизвестни екземпляри, взеха да нареждат с кой да се коалират, забележете, преди изборите...... :)))
64
0
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Киро Ментиро. Разпространявайте. Лепна му като... Киро Ментиро, Киро Ментиро, Киро Ментиро. Разпространявайте. Като го чуе, да потъне в земята от срам.