Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония

Правата на българите в Македония ще са в центъра на работата
Обновена: 11 яну 2022 18:56 | 11 яну 2022 18:55, Анисия Иванова
173
Петков: КСНС беше полезен, ще работим за бърз напредък в преговорите с РС Македония
Снимка: БГНЕС

Дискусията на КСНС вчера беше навременна и полезна.Това заяви премиерът Кирил Петков във видео обръщение, съобщиха от правителствената пресслужба.

По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

Правителството ще започне работа по изпълнението на програмата в различните области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на усилията му, заявява още премиерът Кирил Петков.

Още по темата

„Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС вчера, както и на парламентарно представените групи за тяхното участие. Ние заедно се обединихме около обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония”, заявява министър-председателят.

По думите му е създаден и нов старт на диалога, който трябва да се случи през следващите месеци със западната ни съседка. „В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва той.

Той допълва, че бързият напредък може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя премиерът.

Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, заключва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: КСНСКирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бърз напредък ще има само в семейното положение на Кирчо. Да се изолира с любовницата Еленка е свръх наглост. Едва ли жена му ще им прати сватбена торта, но може скоро да получи заявление за развод. Това ще му е промяната. Друго не чакайте от женкар!
122
1
 
3
 
! Отговори
До К Петков преди 2 години
Всяка година в България се изгарят 3 милиарда литра течни горива. Един литър нафта се равнява по калоричност на 10 киловат часа електроенергия. Средният разход на гориво на дизелов автомобил е 7 литра на 100км. Това са 70 киловат часа електроенергия, за сравнение електрически автомобил разходва 17 киловат часа електроенергия или 4 пъти по малко. С един нов блок на АЕЦ може да се откажем от течни горива 30 млрд делено на 4 е 8 милиарда киловат часа електроенергия.
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 97Македонското знаме както и да го поставиш все е на война :)))) И в четирите посоки :))))
120
1
 
15
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
АБЕ , ВИЕ ОЩЕ ЛИ ВЕРВАТЕ НА КИРЕ -ЛЪЖЕЦО ОТ КАНАДА.....ха,ха,хаааааа....ВЕРВАЙТЕ , ВЕРВАЙТЕ....БЛАЖЕННИ СА ВЕРУЮЩИТЕ , ЗАЩОТО ТЯХНО Е ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО.......ТАМ /при Тато /...Е ПЪЛЕН КОМУНИЗЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
119
0
 
11
 
! Отговори
До 121 преди 2 години
"....На снимката един национален предател!..." - човека не се е избрал сам, а някой отнякъде ще да е гласувал за него. Там търси Враговете и Предателите.
118
0
 
11
 
! Отговори
До 97 преди 2 години
Вижте отново видеото, което коментирате и ще разберете как се поставя знаме при война. Киро е за оставка след този гаф.
117
0
 
17
 
! Отговори
До 97 преди 2 години
Киро само гледаше като теле в железница както казвате, а за капак е поставил флага на България на ревера си обратно, така както се поставя във война. Пълен абсурд е да постави знамето наобратно. Голямо недоразумение е цялата му същност.
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави насения ви каза да пратите космонавти да се разберат и вие вярно искате да го пращате този космонавт да се разбере с макетата. Само наса и опрай работите.
115
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
ТОЗИ ПАК НЕ Е СХВАНАЛ,КАКВО И КАК ЩЕ СЕ РАБОТИ С КСНС!ГОСПОДИ,ТЕЗИ СА К2!КАРАНТИНА НА КВАДРАТ!
114
0
 
5
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Хамид ---- Правилно разсъждавате. Нека наш Кирчо да играе планината, а не Мохамед, тъй като последният чакал планината да дойде при него, но като видял, че не става - отишъл при планината. :)
113
0
 
4
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
До Анонимен ---- BTW. This is Kiro's FIRST PRIORITY. Та тея приоритети Киро хубаво ги реди, ама не се е подсетил, че фърст прайорити или топ прайорити на българаски не са пръв/първи приоритет, а се превеждат като НАЙ-ВАЖНОТО. Язък Му за Харвард обучението. Аз съм ягодоберач и дишуошър, понякога.
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката един национален предател!
111
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са приоритетите на Кирчо, тоест за напредък на преговорите за макетата и зелените сертификати, както и да се ваксинираме, това са му основните приоритети на измамника.....хахахаха :))) Това инфлация, безработица, обезлюдяването на държавата, явно не са му в речника на рома.......хахахаха :)))
110
0
 
10
 
! Отговори
Хамид преди 2 години
Не се занимавай с РСМ. Нека те да идват при нас да и се молят. Ние няма какво да тичаме при тях.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ?!? Казах като сте ги докарали. Ако не си ги докарал, не важи за теб, но, тия които гласуваха за тях носят отговорност заедно с тях.
108
0
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
.....САМО ГОЛИ ПРИКАЗКИ ...И НИЩО СЪЩЕСТВЕНО .....!
107
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
До Анонимен 102. Не ме познаваш не си позволявай да говориш от мое име. А кой ги е докарал, това един малък процент от хората който искаха по справедливи понсии и по справедлив живот - достойно за уважение. Сам виждаш каква получиха след големите обещания и лъжи.
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макето ко вика - Да ви пикам на европската уния . Фашистите *** да плащат репарации . Ние издаваме касов бон .
105
0
 
8
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
".....и да построи заводи за електрически коли и батерии...." - това като го чух и разбрах НЕ СТАВАМЕ а БЪЛГАРИЯ ОБРЕЧЕНА. Човек, първо виж Външен Пазар, където бихме могли да изнасяме колите и за какви пари., отдрлно че самия износ, сертифициране и тестове за сигурност са Кошмарни. За батерии съвсем абсурд, най-много да ги сглабяме с китайски компоненти. Само Китай има суровини / редки метали за производство на акумулатори.
104
1
 
6
 
! Отговори
Македонец преди 2 години
Братя ***, като ще пренаписвате историята ни, после да вземе та да пренапишете и тази на Франция. А защо не и тази на Русия, и те имат претенции за кирилицата. Стиска ли ви, смели БГ патреоти? Сега като Путин иска да ви извади от НАТО, и да ви върне в СССР голем кеф ли е?