Кирил Петков поздрави ДАНС: Всички трябва да се съобразяват със закона

Премиерът потвърди: Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров
Обновена: 14 яну 2022 13:15 | 14 яну 2022 13:15, Красимир Ангелов
304
Кирил Петков поздрави ДАНС: Всички трябва да се съобразяват със закона
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков потвърди и пред БНТ, че е отнет достъпът до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

"Днес ДАНС ме уведоми, че са отнели разрешението за достъп до класифицирана информация на ниво "строго секретно". Разрешението е отнето в хода на осъществяване на контрол за надеждност след придобити данни от ДАНС", уточни премиерът пред националната телевизия.

"Мога да кажа, че тази работа е била от дълго време в ДАНС и не знам дали г-н Цацаров с вчерашната си оставка е предполагал, че това днес ще се случи. В 9 ч. тази сутрин представители на ДАНС са го чакали да му връчат тази информация", каза Петков.

Още по темата

Премиерът допълни, че не знае дали има връзка между оставката и отнемането на достъпа до информация. "Надявам се, че двете неща не са свързани, защото в противен случай означава, че е знаел за това, но не вярвам", уточни още Петков.

Той поздрави ДАНС, че показват, че всички хора трябва да се съобразяват със закона и ако има данни за нещо неправомерно извършено, службите за сигурност няма да правят компромиси с никого.

"Всички ние сме равни пред закона“, подчерта Кирил Петков.

Както е известно, преди ден стана ясно, че бившият обвинител №1 планира да подаде оставка от антикорупционната комисия през следващите седмици и ще освободи поста до 1 март.

"Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си", заяви в писмен отговор на бившия главен прокурор.

Сотир Цацаров стана председател на КПКОНПИ на 20 декември 2019 г., след като първият й шеф Пламен Георгиев подава оставка заради скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлояНовата порция Магнитски съдържа Корнелия, Кирил Петков, Радев...
165
4
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ Е ЕДНО СЕЛСКО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ***.
164
14
 
2
 
! Отговори
Алоя преди 2 години
Идват от САЩ нова порци Магнитски и Цацата е вътре ми се струва ,а това е с гриф строго секретно. Иначе Цацата докато не стане на 90 годинини ще държи в КПКОНПИ. Там са парите
163
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво се зъби тоя канадски лос?
162
0
 
13
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
5 000 пенсионери работят в МО. при 2 000 заплата, това са 10 милиона на месец. минимум.
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До перкоНа Херо Мустафа не и пука за Кирил Петков, той е бил в Канада не в САЩ, имаш ли акъл да разумеш че това са две отделни държави? За САЩ Киро е никой.
160
2
 
15
 
! Отговори
перко преди 2 години
Киро много скоро такъв лобут ще ядеш, че и Херо няма да те спаси!
159
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само жена му е по-грозна от него.
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кретиен *** и Минжда Магънзи
157
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ И БОЙКО РАШКОВ ИЗПОЛЗВАТ ДАНС ЗА ЧАСТНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.
156
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Линда Макензи лъже повече от Киро Лъжеца
155
0
 
18
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 2 години
Всички сме равни пред закона, но Аз съм по равен!!!!
154
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО СЕ СЪОБРАЗЯВАТ СЪС ЗАКОНА КИРИЛ ПЕТКОВ ЩЕ БЪДЕ ВЛАЧЕН С БЕЛЕЗНИЦИ ПО ПЛОЩАДА.
153
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истина е - Никой не реве ,ако изчегъртат тези които оценяват и виждат това което е направило ГЕРБ ,ще трябва да търсим даже и чобани от чужбина ,парламента в момента е чалготека която е населена от застаряли и млади *** захранвани с хранителни добавки ,които сами ще се само изядат когато им припари под краката .
152
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-н Премиер , да си знаеш, че протести свързани с тока и доходите , винаги са сваляли правителства .
151
2
 
21
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
"Всички ние сме равни пред закона, подчерта човекът, погазил конституцията още в първите си дни като политик ахахах... Такъв цирк разиграват тези лентяи, просто не е истина... Още се чудят как да захлебят без да се вижда много много... Да питат кака *** - тя има стаж и връзки!!!
150
2
 
21
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До ВИЕ --- Това конституционно правило засяга онези пенсионери, които не са с нас, но явно за военно-милиционерските пенсии кръшни в ханша, не се отнася или някои пак си затварят очите, нарушавайки законите на Република България за пореден път. Станахме за смях и гавра в целий свят. Смеят ни се от Москва до Вашингтон и от Мурманск до Чили, смеят ни са на Марс и Юпитер, смее ни се цялата Вселена. (Заб. Поднасям извинение за съобщението под номер 187. Направих грешка, като кликнах без текст)
149
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали промяна ? Айде сега минимална пенсия 400 евро , минимална заплата 800 евро , иначе да идват следващите . Нашите родители може да са чакали 32 години , но ние сме непреклонни и си искаме достойния живот днес , а не обещания . Да кажеш и на транспортния министър да довърши Хемус , а не да ми я обещава за след 5 години .Народа му писна да мизерства , а вие само да вдигате тока и другите цени . Другия месец може и да има масови протести
148
0
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До ВИЕ
147
1
 
14
 
! Отговори
Абе, Кирчо преди 2 години
Ти самия надежден ли си? Като ти гледам дрогираната физиономия не ми вдъхваш особени надежди.