Кирил Петков поздрави ДАНС: Всички трябва да се съобразяват със закона

Премиерът потвърди: Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров
Обновена: 14 яну 2022 13:15 | 14 яну 2022 13:15, Красимир Ангелов
304
Кирил Петков поздрави ДАНС: Всички трябва да се съобразяват със закона
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков потвърди и пред БНТ, че е отнет достъпът до класифицирана информация на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

"Днес ДАНС ме уведоми, че са отнели разрешението за достъп до класифицирана информация на ниво "строго секретно". Разрешението е отнето в хода на осъществяване на контрол за надеждност след придобити данни от ДАНС", уточни премиерът пред националната телевизия.

"Мога да кажа, че тази работа е била от дълго време в ДАНС и не знам дали г-н Цацаров с вчерашната си оставка е предполагал, че това днес ще се случи. В 9 ч. тази сутрин представители на ДАНС са го чакали да му връчат тази информация", каза Петков.

Още по темата

Премиерът допълни, че не знае дали има връзка между оставката и отнемането на достъпа до информация. "Надявам се, че двете неща не са свързани, защото в противен случай означава, че е знаел за това, но не вярвам", уточни още Петков.

Той поздрави ДАНС, че показват, че всички хора трябва да се съобразяват със закона и ако има данни за нещо неправомерно извършено, службите за сигурност няма да правят компромиси с никого.

"Всички ние сме равни пред закона“, подчерта Кирил Петков.

Както е известно, преди ден стана ясно, че бившият обвинител №1 планира да подаде оставка от антикорупционната комисия през следващите седмици и ще освободи поста до 1 март.

"Ще коментирам декларираните намерения за законодателни промени следващата седмица, след като изпълня своето решение да подам оставка като председател на КПКОНПИ. Ще поискам да бъда освободен от тази длъжност, считано от 1 март, до когато ще внеса в Народното събрание годишния отчет за работата на Комисията. Фактите и цифрите в този отчет ще говорят повече от празните политическите декларации и обвинения. Разбира се, ще обявя ясно и мотивите за оставката си", заяви в писмен отговор на бившия главен прокурор.

Сотир Цацаров стана председател на КПКОНПИ на 20 декември 2019 г., след като първият й шеф Пламен Георгиев подава оставка заради скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
15
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Канадският шут Лъжлив Киро с нескопосан опит да развесели простолюдието.
145
14
 
3
 
! Отговори
! преди 2 години
Една малка крачка към по-добро бъдеще е махането на бездействащи явно силно зависими от статуквото кадри.Една от причините в БГ да няма осъден за корупция политик или кмет е отстранена.Да вървим напред
144
2
 
19
 
! Отговори
ВИЕ преди 2 години
всички го нарушавате вокупом. Не четете законите и не познавате българското законодателство.Не познавате и не приемате решенията на Коституционния съд. Пример има Решение 3 от 2018 на КС, който дава правота на пенсионерите да работят. А г-н Василев масово ги пенсионира, т.е. масово прилага дискриминационни мерки! Не познавате закона и за държавната администрация. М-р Гьков говори непроверени неща. Пледирате за законност, но не виждам спазване на закона от вас.
143
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-н Премиер , вашия гръцки колега днес им направи минималната заплата 700 евро . Аз не се интересувам дали държавата има пари , искам народа да усети най-накрая , че живее в ЕС . Гърция доколкото си спомням няма финансова стабилност , дори май беше фалирала по едно време , но хората живеят по-добре от нас .Народа иска достоен живот .Действай бързо !
142
2
 
20
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Този б.окл.ур скоро ще бъде изритън от България и няма да стъпи тук вече.
141
0
 
24
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР преди 2 години
В БЪЛГАРИЯ СЕ СТАВА... САМО АКО НЕ СПАЗВАШ ЗАКОНИТЕ...... ЗАЩО НИЕ ДА ГИ СПАЗВАМЕ..??
140
17
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
Каквото и да е станало, една мутра по малко е успех за България и крачка напред.
139
3
 
31
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Уважавам комунистите, капиталистите, националистите, но само онези, които са праволинейни, а не ветропоказателите и дупедавците, като тези, дето се намърдаха из креслата от четворната мизерабълска коалиция. (На снимката на моя акаунт е 'Оберщурмбанфюрер' Влад Путин в съответната униформа.)
138
2
 
38
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
В пълна безтегловност са и се чудят какви уйдурми да уйдурдисат, за да имитират някаква дейност и хвърлят прах в очита на хората, но българинът не е толкова про'зд' както го мислят разни завършили Харвард по Интернет и може да вземе тоягата и да ги засурвака здраво и пропорционално. Впрочем, на тях им е известно.
137
23
 
2
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Ревете здраво ,защото не може да крадете !!И един гербер не трябва да остане на властова позиция !!
136
7
 
12
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Зеленият сертификат е лиценз за убийство! Случаите с председателя на НС и Теменуга Петкова го доказаха. Позволяват на притежателя на документа да влиза безпрепятствено в заведения и обществени сгради и потенциално да заразява стотици хора!
135
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайте ДАНС-вайте ДАНСъри, поздрави от Козяк и Мустафа
134
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя анимационен герой сам не осъзнава какъв *** е.
133
3
 
19
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Службите като бухалка. В чист вариант!
132
4
 
27
 
! Отговори
Лилов преди 2 години
Дами и господа,забележете кой го казва това - нарушителят на основния закон на страната ни : КОНСТИТУЦИЯТА !? Не му ли е неудобно ?!
131
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, ти за корупцията ли се бориш или против корупцията, че всече съвсем се обърках какво става в тази скапана държава?
130
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо най-вече законът трябва да спазваш точно ти !
129
3
 
34
 
! Отговори
възмутена преди 2 години
Хей, момче, недей да наглееш!!!! Много скоро ще си отидеш и ще съжаляваш!
128
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За другите важи за него не.
127
2
 
29
 
! Отговори
ехаа преди 2 години
Малечките *** надминаха по наглост дъртите болшевики.