Кирил Петков: Задължени сме да върнем климата на разбирателство с РСМ

Днес се навършват 30 г. от признаване на независимостта на тогавашна Република Македония
Обновена: 15 яну 2022 18:55 | 15 яну 2022 18:53, Анисия Иванова
432
Кирил Петков: Задължени сме да върнем климата на разбирателство с РСМ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министър-председателят на Кирил Петков направи изявление по повод 30-тата годишнина от признаването независимостта на тогавашната Република Македония.

Изявлението на премиера беше публикувано в официалната Фейсбук страница на Министерския съвет:

"Днес се навършват 30 години от признаването независимостта на тогавашна Република Македония. На 15 януари 1992 правителството на Филип Димитров беше първото, защитило правото на македонските ни приятели да имат собствена държава. Така България показа, че иска да има истински отношения на добронамереност и диалог между нашите две държави. Днес ние сме задължени да върнем климата на разбирателство между нас. Защото заедно можем повече.", пише Петков.

Още по темата

Днес кандидатът за премиер на РСМ Димитър Ковачевски заяви пред парламента, че разговорите между Северна Македония и България ще продължат и ще стават все по-интензивни, но никой не трябва и няма да преговаря за идентичността на македонския народ. В словото си той подчерта, че македонската идентичност е в основата на народа и държавата.

В началото на седмицата след КСНС посветен на евроинтеграцията на Западните Балкани и по-конкретно на Република Северна Македония и Албания президентът Румен Радев заяви, че даването на съгласие за започване на преговори за членство на РСМ в ЕС да не се обвързва със срокове, а с постигане на реални резултати, включително и по отношение на правата на македонските българи.

Днес бе потвърдено, че българският премиер Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Скопие на 18 януари. В състава на българската делегация ще бъдат министрите на външните работи Теодора Генчовска, на транспорта - Николай Събев, и заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин, съобщиха от правителствената пресслужба.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
3
 
12
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
При Виденов нямаше икономика и преди да дойдат на власт през 1994г , а Киро заварва държава с добри икономически показатели... А и сме в ЕС и пак водят новите РЕВОЛЮЦИОНЕРИ държавата към ФАЛИТ.... Викайте Баце докато е време.
341
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Климат на разбирателство със сърбоманите в Скопие, никога не е имало. Как ще върне нещо, което никога не е съществувало? И то, точно Киро ментата
340
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩОМ ПРОСТО КИРЕ Е ИНСТАЛИРАН КАТО ВИДЕНОВ ЗНАЧИ НИ ПРИГОТВЯТ ДА НИ СГОТВЯТ, ВЕЧЕ ИМА ОБЛАСТИ С ВЪВЕДЕН РЕЖИМ НА ТОКА.
339
3
 
16
 
! Отговори
Наивник преди 2 години
Наистина ли има толкова наивници в България да повярват , че неграмотника Просто Киро е учил нещо в Харвард ? Моля , погледнете клипове как и кои учат в Харвард !!! Там такива сополанковци като Просто Киро не могат да припарят !!! Той най-много да е минал покрай оградата на Харвард !
338
2
 
10
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
КирЕ , кой те задължава бре ???? Гледай да осер***ш нещата , после и в Канада няма да можеш да се скриеш ....
337
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОСТО КИРЕ- ГЕШЕВ ГЛЕДА ЛИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, АКО СЕ ГЛЕДА И СЕ ПИТА ВЪРША ЛИ СИ ДОБРЕ РАБОТАТА, АКО КАЖЕ ДА ГЛЕДАМ СИ РАБОТАТА- НЕ ТОЙ НЕ СИ ГЛЕДА ДОБРЕ РАБОТАТА- ЧАК ТОЛКОВА ПРОСТО СМЕ НЕМАЛИ...СЛАГАМЕ НАШИ ХОРА И ТВА Е
336
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЛЕДАЙТЕ ПРОСТО КИРО КАК СЕ ИЗЛАГА ПО БТВ- ТЕ ТАКОВА ПРОСТО НЕЩО СМЕ НЯМАЛИ- УЖАС, УЖАС- КОЙ ГО Е ПУСНАЛ В ХАРВАРД ДА СИ СКЪСА ДИПЛОМИТЕ
335
1
 
12
 
! Отговори
Свети Петър преди 2 години
Вече и Господ не може да ни помогне ! Ние си поискахме този модел , ние ще си го дъвчем ! Какво стана със самозапалващите се ? Нещо няма самозапалили се при такова зверско увеличение на цените на тока ! А няма и проституиращи срещу вече 40 % инфлация ! Къде са проституиращите ??? Защо е тихо в страната -блато ?
334
2
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ =100 % ВЛАСТ преди 2 години
РАДЕВ ЕДНО ПРИКАЗВА-ДРУГО ВЪРШИ....... РУСИЯ или САЩ...??...
333
1
 
14
 
! Отговори
Реалност преди 2 години
Явно Просто Киро е задължен някому , но защо трябва и ние да сме задължени ??? Тези задължения ще ни излязат през носа много скоро !!!
332
2
 
13
 
! Отговори
Киро до момента преди 2 години
План за развитие - не е приет, годишен бюджет - не е и мислен, пенсиите - намалени, токът - троен, инфлация - над 20%, циркове - всеки ден. За какво си ни бе, Киро? Айде взимай си Линда, Кокорчо със Спецов, Лореал с мъжа й, Минджев с палавото Ленче, Калинка и другите ти калинки и си обирай крушите ОБРАТНО ЗА КАНАДА!
331
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Комунисти, -------- и ще ти нахендрят албанския модел
330
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво му се сърдите - човека прави това, за което са го избрали и са му платили
329
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си задължен да служиш на господаря си,това е!Като нямаш собствено мнение
328
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Този и неговия антураж, наречен правителство и депутатите от ПП, заедно на президента, са толкова далече от хората, че не знаят къде се намират! Киро, ти не можеш да се справиш в държавата си, а си тръгнал да оправяш РСМ! Киро, знаеш ли колко работещи са на минимални доходи, гледат деца и не могат да си платят отоплението, тока, храната и лекарствата! Истината е, че ни управляват изключително богати хора, които изобщо не могат да влязат в кожата на българина! Като няма хляб, ще ядем пасти!
327
0
 
8
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
Това момченце от както е нещо като министер само глупости говори!!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!И стига вече с тези ПРЕДАТЕЛСТВА!!!
326
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ подготвят санкции срещу България така че кире македонеца трябва бързо да подпише всичко което му дадат в Скопие.
325
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 2 години
Кой те задължава бе *** маносан, кой????Аре вари на майната си предател!!!!
324
1
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Waffen SS Не само "кой", а и какво точно ни задължава? Това, че постоянно обикалят света и се мъчат да ни оплюват навсякъде ли? Наричат ни фашисти, без основание! Защо не наричат германците фашисти? И правилно не ги наричат, защото в Германия е имало националсоциализъм, а не фашизъм!
323
1
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Анонимен 361 /// За екзистенциалният въпрос ,който задавате ,се обърнете към една госпожа обитаваща сграда на улица "Козяк"