Кирил Петков за РСМ, Хазарта, Мангъров и "войводите" на площада

Искаме правата на българите в РСМ да са включени в конституцията им
16 яну 2022 10:17, Александър Попов
415
Кирил Петков за РСМ, Хазарта, Мангъров и "войводите" на площада
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Срокът от 6 месеца, който аз поставих беше за работата, която трябва да се свърши между България и РС Македония. Никога не съм заявявал точен срок за едно или друго решение, заяви пред bTV премиерът Кирил Петков.

Това трябва да е функция само на резултати на базата на тези работни групи. Влизането на РСМ в ЕС, когато позицията на България е съобразена, е най-доброто нещо за България. Искаме гаранциите, които всеки един гражданин на ЕС трябва да има, това е нулева толерантност към дискриминацията, добави Петков. Искаме правата на българите там да са включени в тяхната конституция, каза още премиерът.
Компромисите, които сме готови да направим? България може да бъде инициаторът за стартиране на линията София-Скопие, компромисът е кой ще организира и финансира тази линия, това може да е първа стъпка, каза Петков.

По думите му никога не е водил преговори с американски представители за признаване на македонско малцинство у нас.

"Гарантирам, че училищата последни ще бъдат затворени. За съжаление, идва сериозна вълна. Първата ми среща след карантината бе с доц. Мангъров и двама депутати от "Възраждане". Това беше отворен диалог. Трябва да оставим специалистите да си свършат работата, може да има нещо, което не сме се сетили", каза Петков.

Що се отнася до изказването от трибуната в НС на Христо Петров - Ицо Хазарта, че депутатите от Възраждане са фашисти, той заяви, че в ПП всеки казва каквото мисли. Следващият път, когато кажат, че ще щурмуват МС, аз ще сляза долу между хората, защото е безсмислено да се правим на войводи, допълни премиерът.

"Има директна връзка между говоренето срещу ваксините и високата смъртност от коронавирус у нас", смята Петков и заяви, че комисията от експерти за и против ваксините не е купуване на политическо спокойствие.

На въпрос за отнетия достъп до класифицирана информация и оставката на Сотир Цацаров, той заяви, че от ДАНС са преценили, че той не е надежден. Голямо съвпадение на дати е, че от ДАНС са трябвали в петък сутринта да го уведомят за отнемането на допуска му, а той в четвъртък си подава оставката. Поздравявам службите за свършената работа, каза още министър председателят.

Според Петков службите са си свършили работата, той е на мнение, че не става дума за натиск. "Всеки разбира, че преди имаше едни хора със статут на недосегаемост. Това свърши", заяви Петков и допълни, че един от първите закони за дискутиране в парламента ще е този за КПКНОПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ало ленче , *** стратетия да го пускаш този да говори всеки ден , по бързо и от баце го разбрахме , дър секретар Ескобар друго каза по радиото , работи се с бълг правителство , след като Кирчо ходи на спявка там да си го прибират
314
19
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали гледаме...севда пак се е разпищолила с плюнки...обиди...явно сайтчето им е подарък от божков...няма аргументи,няма факти...като дрогирани са дпс-гроб...само злъч и злоба...кое не разбират...Българите сме Свобони Човешки...имаме си България...е поограбихте ни...и това ще мине...ще ни има и ще ви съдим...децата ви..внуците ви,убивате нашите...и те са невинни!!!...око за око...Бог да пази България!
313
26
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ама и ние ще излезем г-н Петков,те така и докараха свалянето на боко с атаката срещу Президентството,така и не разбраха,че мутренските мурафети вече не работят...а късмет да ни дадат повод!!!Подкрепа г-н Петков!!!
312
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** о К е всепризнат лъжец.Кои са недосегаемите и защо точно на ДБ на прокопчо със запори за 280 млн. му пречи Цацаров?Хич не "разбираме"!Отнема се допуск да се покаже кой командва,кой мафиот да не се пипа при конфликт на интереси.Натиск от позиция на власт и то при ачик на шуробаджанакски назначения.А приятелката на безглутеновата г- жа защо при образувано досъдебно е още на работа,а не временно отстранена при установени корупционни нарушения и злоупотреба!Измамници и явни корумпета сте.
311
5
 
27
 
! Отговори
КНСБ преди 2 години
Това изказване не струва и пукнат петак ! Ами толкова може момченцето :))) Вай, вай за валла ! Не е лошо да отиде малко на курсове за ... опресняване !
310
7
 
24
 
! Отговори
Жиката преди 2 години
София смуче цяла България.Това трябва да спре.
309
33
 
5
 
! Отговори
късоглед преди 2 години
До МафияТова е заради вожда Бойко Борисов, който остави капани на всяко едно ниво на управление, защото знае че никога повече няма да се случи, на практиката "След нас и потоп." И ако ти си толкова НискоинтелЕгентен, проСссст, ебалник, заслужаваш да ти разпорят *** и Бойко и Сотир и каскета мръсен крадлив, дето жена му е бивша стриптизьорка.
308
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме поредния гаф от просто Киро в РСМ. Много жалко, че наш премиер/Петков/, е зависим от корумпирани конгресмени от републиканската партия, Клаудия Тени, в САЩ, които получават пари от Скопие, под формата на различни "участия" в движения за права и които нямат познания по история, в частност, тази на Балканите. Които настояват, да признаем несъщедтвуващото "македонско малцинство" в България. И които заплашват свой съюзник в НАТО, каквато е България, със санкции.
307
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв харвад бе *** ,кирчо от 12г.живее в България на гърба на жена си и баща си-спекулант с ДС закалка.попитайте го в кой град се намира харвардският университет сигурен съм ,че и това не знае
306
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очаквате от некадърен президент?Естествено по-некадърен премиер!!!Боко прочел една книга ,този сигурно и една не е прочел през живота си .
305
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с този харвард!!!киро никога не е учил там!Той дори английски не говори като хората .Просто един лузър ,който се е провалил в чужбина ни учи на нещо което и той не разбира.Сигурен съм че дори не знае с кои държави граничи България.
304
7
 
21
 
! Отговори
Интересно ми е преди 2 години
На този кой му заплати образованието в Харвард или и то е катобкацането на Армстронг на Луната!?
303
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ицо Хазарта е доказан наркоман. Върху такива индивиди ли гради политиката си ПП или Иво Прокопиев им нареди да имат наркомани в редиците си?
302
5
 
42
 
! Отговори
123 преди 2 години
Имаме комуникационен проблем. Киро ли криво обяснява ние ли криво разбираме но след всяко изявление се налага още едно в което да ни разясни какво е искал да каже :)
301
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро се освежи с пратката,изолира'Сега се извинява на жена си!НИЕ СИ ПИШЕМ!КАТО ИМА БАЛЪЦИ ИМА И ТАРИКАТИ!
300
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 315 .Разстрвл за провокаторите и фашистите от възраждане ,
299
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вервайте на Киро *** и си плащайте тока
298
19
 
29
 
! Отговори
Теодор преди 2 години
На площада бяха истински българи, борещи се за нашите права и за нашите деца. Иронията на премиера към тях е неуместна. А, доколкото съм запознат, Възраждане многократно са поставяли важните за всички нас въпроси в парламента, но управляващите винаги са ги отхвърляли и са отказвали дебат. Включително не са били съгласни и да се направи комисия за мерките. Думите на Кирил Петков са чиста демагогия.
297
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата и злобната му очиларка от пазарджишките села насъскаха двата народа един срещу друг. Пожарът ще гори още дълго.
296
7
 
35
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Не знам какво взима Хазарта,ама много ми прилича на Тодор Живков кога то го свалиха от власт