Радев и Пендаровски обсъдили новата динамика в отношенията

Президентите на България и РСМ са разговаряли по телефона
55
Радев и Пендаровски обсъдили новата динамика в отношенията
Снимка: БГНЕС

Президентите Румен Радев и Стево Пендаровски са обсъдили подготовката на предстояща официална визита у нас на държавния глава на Република Северна Македония. Двамата са разговаряли по телефона, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев и Стево Пендаровски са потвърдили готовността си за продължаване на активната роля на двете президентски институции в подкрепа за по-нататъшното развитие на двустранното сътрудничество.

Двамата президенти са отбелязали очертаващата се нова динамика в двустранните връзки, която се очаква да доведе до укрепване на доверието между България и Северна Македония.

Разговорът се е състоял по инициатива на президента Стево Пендаровски, който е поздравил Румен Радев за встъпването в длъжност и му е пожелал успешен мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Новата динамика" е, че ако Русия изяде лобута, може да си седне на Д-то и да спре да ръчка огъня между българи и македонци. Ще се моля!
45
2
 
6
 
! Отговори
Пендарович преди 2 години
Никой не може да ми каже дали македонците да се наричат вече българи, каквито са в действителност !
44
5
 
2
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
"Со кротце, со благо и со малко кютек."
43
4
 
4
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
Президентът на България от трибуната на ООН: Мога ли да започна отдалече? Може, само че кратко.Когато българския цар Самуил с войската си върна в Охрид след битката с византийците край Скопие през 1004 г.ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата, за да отмием натрупалия се прах от дългия поход.Излизайки от водата,видяхме, че македонците са ни свили всичките дрехи!Скача представителят на Македония:Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там!Благодаря,ето това исках да чуят всички!
42
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Пендарата страдал от тройнственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствувал мултиплицирано бъдещето, а между краката му била страшната действителност.
41
3
 
4
 
! Отговори
Киро Канадецо преди 2 години
След завръщането си от Скопския Дисниленд наш Киро се изтъпанил пред Парламента и рекъл:Северомакедонците били мнОООго големи строители. Тяхно дело са много павирани пътища, измежду които най-прочут е Млечният път.Поради което и той кандисал да се открие нова директна самолетна линия София- Скопски Дисниленд...за радост на децата в България...
40
3
 
3
 
! Отговори
древна притча: преди 2 години
На седмия ден от Сътворението Адам пита Господ:- Боже, кой лежи под ябълката?- А бе, някакъв северомакедонец, аз тук го заварих...
39
2
 
4
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Винаги съм нащрек, когато срещна умна блондинка, щедър евреин и северомакедонец дето бърза да стане член на ЕС.
38
3
 
6
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 2 години
По последни данни и Батман е македонец, родом от Прилеп...
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лойко Тъй-тъй, всички са равни в РСМ, вторите са по-равни от третите, а пък първите са най-равни, идилия мъкадонска!
36
1
 
1
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Анонимен 35 И какви права повече дава??? Просто равнопоставени като представителна тежест.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лойко Ами когато великите македонци/арнаути/ направят някой терористичен атентат като ония във Виена, не отричайте, че те са македонци. Хубаво е да се знае кой, кой е. Защо РСМ като еднонационална държава отрича българския етнос и неговото споменаване в конституцията, толкова ли е страшно?
34
4
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Какво ще коментира радев с пендаровски, и като какъв се кани да го прави? Президента на България няма правомощия да договаря каквото и да е, нито и да се бърка във външната, а и вътрешната, политика на България. Радев преяде с власт, нарушавайки нееднократно Конституцията, дали през втория му мандат ще разбере какви са правомощията му? Аз лично не очаквам от този наглец да спазва Закони и Конституция. По-интересно е как копринките ще реагират в намесата на Расия във вътрешните ни работи /Нато../
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лойко/Gancho/Бунгур/Благоевград и т.н. Като всички в РСМ са македонски граждани с равни права и равни пред закона, защо имате закон който дава повече права на етнос с над 20% от населението в дадена община? А, кажи де!
32
5
 
4
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Ами когато великите българи/шведи/ направят поредната глупост по Европа и света,не отричайте,че те са българи. Хубаво е да се знае кой,кой е. И в Македониа всички са македонски граждани с равни права и равни пред закона.Защо лъжем себе си,че всички сме българи ,еднонационална държава не отрича етносите и тяхното споменаване като малцинства не е толкова страшно.
31
6
 
4
 
! Отговори
BOLGAR преди 2 години
Радев сега да му прати министърката на външните работи да го посрещне, а после на срещата да му набие канчето за вписването на българите в конституцията, ама не накрая на опашката след сърби, власи, турци и роми, а най-отпред като "държавотворен народ"!
30
0
 
0
 
! Отговори
Anton Chigurh преди 2 години
Само с две изречения.Абсолютно ясно.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 Кой какво казал няма абсолютно никакво значение, особено когато вдругиден казва нещо абсолютно противоположно. Ако го няма черно на бяло в официален документ, това си остават празни приказки казани, ей така, да мине номера.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смешни сте Заев все пак призна , че сме брацки народи и имаме обща история. Значи все пак имаме доста общо. Но те искат ние да станем македонци и няма как да се съгласим.
27
3
 
5
 
! Отговори
Смешни сте преди 2 години
До Лойко Аха, значи когато една държава счита всички свои граждани за равни без оглед на религия или етнос, това е смешно, а когато една друга е изброила всички етноси в държавата си без българите това е нещо хубаво и ние нямаме право да защитаваме интересите на българите там. Официалната позиция на РСМ е че македонци и българи са нещо различно, когато кажат, че македонци и българи е едно и също, тогава ще спрем да искаме вписването им в конституцията на РСМ.