Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"
379
Радев за искането НАТО да се изтегли: Неприемливо и безпредметно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България е неприемливо и безпредметно. В страната ни няма постоянно базирани съюзнически контингенти и бойна техника. Това се каза в позиция на президента Румен Радев, разпространена от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

 
„Суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти. Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било“, посочва Радев.
 
България се оказа в центъра на напрежението между НАТО и Москва заради струпването на руски войски около Украйна в последните седмици. Руското външно министерство поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния, въпреки че Алиансът вече отхвърли настояването да се оттегли от приетите след 1997 г. страни членки.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още по темата: НАТОрадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
18
 
9
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Руснаците сами ще се утрепят с някоя нова бомба, както го сториха с Чернобил през 1986г и после се саморазпаднаха.
241
2
 
13
 
! Отговори
РАДЕВ=60 % РЕЙТИНГ преди 2 години
ПОЛУЧЕН ОТ БКП /БСП ОВ.ЧИТЕ МОЗЪЦИ...+...НА СЛАВИ - ЧАЛГАРИТЕ...+.. СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ...+...ПРОКОПИЕВАТА СЕКТА, ПЛАТЕНА ОТ ИЗ.РОДЕНИТЕ КОМПИРИ....
240
3
 
26
 
! Отговори
Болгар преди 2 години
Най-краткият виц: ''България е суверенна държава.''
239
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане искат да въведат в България диктатура като в Русия, а К.Костадинов иска да е Българския Путин и да управлява 40 години като идола си.
238
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия, Китай, Иран, Индия, Северна Корея -- с тези държави сащ не може да се бори, а обединени срещу него -- ха-ха-хо-хо. Китай е купувал газ от канада и австралия, подписва договор с Русия и верните съюзнички на сащ губят бизнес за милиарди.
237
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Официална НОТА от САЩ и заплаха за санкции никога не е имало." -- имало е въпрос на журналист и отговор на сенатор т. е. те си дискутират свободно за нещо възможно според тях.
236
6
 
4
 
! Отговори
ДО 282 ЕМО преди 2 години
Банките и парите се държат от САЩ.... Само като разпоредят на фирмите,че ако не спазват САНКЦИИТЕ срещу РУСИЯ.... всички дейности със САЩ са забранени и край.... Защо мислиш,че ТУРСКАТА ЛИРА И ИКОНОМИКА СЕ ЗГРОМОЛЯСЪХА.... Вече сме 2022г оръжията са отживелица.
235
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 281 ЕМОАма ти за средно интилигентен ли са имаш бря ?
234
4
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Холандия изпраща два самолета F-35 в България
233
9
 
10
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
МИТОВЕ като,че руснаците по времето на бай Тошо са ни давали безплатен бензин и газ може лесно да се провери от СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК.... Не вярвайте на излъганите ви родители,баби и дядовци.
232
5
 
3
 
! Отговори
ДО 278 ЕМО преди 2 години
Официална НОТА от САЩ и заплаха за санкции никога не е имало. Това,че някаква решила да се подмаже на Сърбите и Македонците си е нейна работа.
231
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу престъпната клоака сащ!
230
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не сте изгонили руското посолство, хайде тръгвайте да го гоните да ви видим на улицата, а не да се криете по някакви дупки.
229
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо трябва мислиш и тогава да говориш. Като става дума за ултимативни искания, щом използваш този израз и претендираш да знаеш какво означава, обясни на българския народ , който те е назначил за президент, как така някакви американски сенатори, очевидно самозабравили се или на наркотици ни заплашват със санкции заради северна македония, която кандидатства за ес, а там сащ не членуват, но тепърва ще трябва да се решава имат ли някакво право да се месят?
228
20
 
11
 
! Отговори
долу русия преди 2 години
съд за нородните предатели русофилисти в България
227
1
 
7
 
! Отговори
Prodajnici преди 2 години
Refrendum za 6 miliona ne moje 6 duschi da reschat
226
11
 
7
 
! Отговори
до 273 преди 2 години
До реалността така е ако русия имаше такава военна мощ защо да се перчи наляво и надяясно и какво и дреме че нато е до границире, явно няма....и санкциите задушават режима на путин и олигархията му пищи в момента губи милиарди всеки ден, затова саатрапа е оставил ковида да коси народеца а той сее заплахи наляво и надясно, СМЕЕЕЕХХХХ
225
15
 
8
 
! Отговори
? преди 2 години
защо още не сме изгонили Руското посолство от България. Това е срамно да не ги изгоним тези ***
224
11
 
8
 
! Отговори
реалността преди 2 години
путин знае много добре реалността и затова действо с всички средства, НАТО може да унищожи руската армия за броени минути, това е истината и да свали сатрапа от власт
223
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев позор си! НАТО ВЪН!