Нинова пред Конгреса: За месеци БСП стана желан партньор за промяна

В управлението на България да покажем морала в политика, призова тя
Обновена: 22 яну 2022 15:02 | 22 яну 2022 14:57, Анисия Иванова
31
Нинова пред Конгреса: За месеци БСП стана желан партньор за промяна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Дойде това време в управлението на България да покажем морала и за какво е политиката. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в доклада си на заседанието на 50-ия Конгрес на партията в зала 1 на НДК.

 Много ще се изговори на днешната дискусия какво да направим, за да възродим БСП, да я вдигнем отново, ще има най-различни мнения. Казвам своето сега - морал и доказване в управлението, а то става по три начини - хора, идеи и действия, каза Нинова.

Ние имаме своите идеи и започнахме добре с първите стъпки в управлението да ги отстояваме, те да стават видими и да стават правителствена политика, заяви лидерът на БСП. Ние имаме хора на всички равнища, подготвени за управлението, остават ни действията, допълни тя. Ние сме изправени пред предизвикателството да покажем нов морален образ на БСП, а през управлението да покажем, че можем, че сме партията, която мисли за просперитета на България и за добруването на българския народ, допълни Нинова, цитирана от БТА.

Тя отчете, че въпреки загубата БСП имат значителен успех. По думите й за три-четири месеца БСП са станали желан партньор за промяна. "Ние избрахме промяна за България и промяната избра нас, сега дойде време не само да я искаме с думи, а да я направим с дела. Ние сме част от управляващата коалиция на България", отбеляза Нинова. "Ние сме основен стълб на стабилност, сигурност, предвидимост и професионализъм в управлението на България в момента, и в Народното събрание", добави тя.

Още по темата

По думите й за по-малко от месец се е видяло, че искането на левицата за повече държава в подкрепата на хората не е просто идеологически постулат на БСП, а е съвременна необходимост за икономиката и за хората

"Правителството предприе мерки, които на практика я реализираха", добави тя и визира мораториума върху цените на електроенергията на битовите потребители, подпомогнането с близо два млрд. лева на домакинствата и бизнеса.

Нинова отчете, че сега са на път да реализират друга своя цел - борбата с монополите и визира мобилните оператори, колекторските фирми и частните съдебни изпълнителни.

"В ход е подготовка за съществена съдебна реформа, която да върне справедливостта в България", каза Корнелия Нинова и допълни, че заедно подготвят проектите за закриване на специализирания съд и прокуратура, за промяната в КПКОНПИ и за оставката на главния прокурор. Тя бе категорична, че лицето на БСП е социалната държава. "Ние сме социалният стълб в правителството и по това хората ще съдят за нас", добави тя.   
По въпроса с пенсиите Нинова каза, че грешката при преизчисляването на пенсиите ги е направило уязвими и добави, че всички пенсии са преизчислени и увеличени. "Ние продължаваме да стоим на позицията за преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен доход", каза тя и добави, че това ще бъде обсъдено до края на юли, когато се очаква актуализация на бюджета.

Относно Бюджет 2022 г. Нинова отбеляза, че това е най-социалният бюджет за България. "Смея да твърдя, че толкова социален бюджет не е имало отдавна в България. Социалните разходи са увеличени с над 30 на сто спрямо 2021 г.", посочи тя и благодари на министъра на финансите, който е приел предложенията на левицата.

Като най-голямото предизвикателство Корнелия Нинова открои демографската катастрофа.

Тя отбеляза, че мечтаните безплатни детски градини и ясли са факт - от 1 април. По темата с бюджета беше откроено увеличаването на минималната заплата на 710 лв. и майчинството през втората година, както и заложените от правителството 4,8 ръст в икономиката, спадът на безработицата до пет процента, както и на инфлацията от 7,1 на 5,6 на сто.

"Това е първата голяма крачка за социална справедливост и заслугата за това е участието на БСП и "БСП за България" в управлението на страната. Знаем, че хората са изморени. Знаем, че са мачкани години наред и нямат търпение за пълна промяна и ще се опитаме да я направим възможно най-бързо", заяви Корнелия Нинова.

 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако имаше друг начин, едва ли някой бе искал да си има работа с тая мафиотска партия.
27
0
 
2
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ ПАК СА ТУК преди 3 месеца
РАДЕВИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНЖЕНЕРИНГ РАЗСИПА БЪЛГАРИЯ САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА
26
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
БСП не е желан партньор с нейните 26 депутата. Просто парламентарната аритметика наложи да бъде включена във властта.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова, защо не си признаеш, че вие, ръководителите на БСП(склери) се готвехте заедно с ГЕРБ и ДПС да сформирате кабинет. Двамата харвардци ти объркаха сметките, обирайки над 240 000 души електорат и ти скокна в последния вагон на влака 'ПП'. Ако този кабинет след 2-3 месеци падне интересно на чий влак ще скочиш - остава този на ББ-Каскета. Тогава ще зарежеш и БСП, а може би склеритата ще те зарежат. Нали?
24
1
 
8
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 месеца
Нинова,не се самозабравяй -за никого не си желан партньор,а също и твоята ЛИЧНА парти йка - скоро ще се усмихваш от ... бунището !!!Чиба,чибааааааа от властта - не си интересна за НИКОГО !!!
23
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 3 месеца
Изобщо, ама изобщо БСП не беше и не е желан партньор, а това се случи от зор, другарко Нинова. Че иначе нямаше да има правителство, отивахме на още едни избори и народът щеше да пощурее и да грабне сопите. Не че пак няма да се случи, ама по-нататък.
22
1
 
3
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОв преди 3 месеца
В България трябва да се създаде национална институция, която да помага на нас българите ! Трябва да няма самотни, нещастни, безпарични и задръстени българи !Също така трябва и оригинална и типично българска култура !
21
2
 
5
 
! Отговори
КурНел преди 3 месеца
Как да не подкрепи кака. Та тя всичко дава за нас. По декларация й е останало само един вартбург и 5000 лв. Горката, да не е на социални помощи от обраната каса на бсп-то.
20
2
 
8
 
! Отговори
Оня преди 3 месеца
Мечтай си Корни....нямаха алтернатива и им извихте ръцете....желан друг път.
19
2
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 месеца
НИНОВА ??? МОРАЛ ??? Хихихихихихииии
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази за каква се взема,да те уволнят за корупция своите и сега да си министър и да се бориш срещу корупцията и да обясняваш на младите как много те искат,наистина др.Импексова е номер1 нема такова животно
17
3
 
8
 
! Отговори
БСП преди 3 месеца
Ще стане желан партньор, когато защити интересите на работническата класа. Необходимо е предефинирането на обема и съдържанието на понятията работническа класа и наемен труд.
16
2
 
9
 
! Отговори
пенсионер 1 преди 3 месеца
С тая некомпетентост в управлението на следващите избори извън парламента!Основните гласоподаватели-пенсионерите ги загубихте!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гледахте ли вчера Психодрама по Бнт.Колко неща имат да се променят в БНТ.Бойко Василев удари дъното!За *** Андрей Райчев дума няма вече.
14
3
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
"Въпрели загубата БСП има значителен успех".Върховна глупост.Под "мъдрото" ръководство на др.Нинова парламентарната група на БСП се стопи от 78 на 26 депутата.Това си е очебиен провал.
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ и Великобритания са съборили и убили толкова църкви, катедрали, квартали и цели градове с цивилно население. Питай тях.
12
5
 
12
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Миризлив,нагъл Крушовски ***.Че и самочувствие показва.Никой,никъде не ви е искал,съвсем случайно сте в управлението на тази нещастна държава.То избори спечелени от десетилетия няма,тръгнало мозък да ръси.На това са способни само индивиди от комунистическото котило,от което никой нищо хубаво не е видял и тук и в световен мащаб!ФАКТ.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пазарни реформи за бизнеса и свободен пазар на ток и газ. "Капитализъм за капиталистите, социална държава за народа."
10
8
 
3
 
! Отговори
До Кога преди 3 месеца
Ти да не си от Ястребино та помниш толкова далечни събития?
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хич не е станала БСП желан партньор. Нямаше кой друг просто, та от нема и къде влязоха във властта.