Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

Пет години българите преценявали работата им с Радев
Обновена: 23 яну 2022 13:08 | 23 яну 2022 10:15, Камелия Цветанова
266
Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си интервю след встъпването в длъжност пред БНТ.

Още по темата

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост - на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много особено в работата с българите зад граница. Сега амбицията ни е да направим най-после Български културен институт”, добави тя.

"Няма как да не кажа, че много колеги от ГЕРБ по време на предишния мандат подкрепяха идеята за културен институт. Но всички те казваха, че Борисов трябва да каже. А Борисов очевидно не се интересуваше от това", уточни Йотова.

"Аз не отдавам вече такова значение на разграждане на модела. То ще си дойде от само себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или огромните неравенства между българите. Ако тези неравенства се коригират, моделът ще си отиде сам. Ако има политическа воля за това, съвсем скоро ще възстановим страната си, даже ще има подем. Една дума, която като че ли сме забравили", сподели новият стар вицепрезидент.

"Някои твърдят, че има конфликт между президент и премиер, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом така са разделени мненията, значи си вършим добре работата", бе лаконична по темата Илияна Йотова.

"Трябва да има малко по-голяма подреденост в действията на правителството. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би защото е сложно в четворна коалиция. Имат сто дни, но нямат сто шанса", оцени действията на кабинета Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasбвПрав си, и в нашия град, който не е Сф сме залени от навлеци от някакви селяндурски градове от околнистта. Смятат, че я кой им е длъжен да им осигури паркоместа, паркират по тротоарите. Селяндурска пасмина!
76
1
 
18
 
! Отговори
Радев, Йотова, преди 2 години
Кога връщате Черепа..??... Като свалите Гешев ли..??..... Айде, че времето ще ви изтече..
75
2
 
6
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 67 - Към днешна дата кенгурата от провинцията масово работят дистанционно, но продължават да живеят под наем и да пълнят джобовете на разни баби реститутки и продължават да купуват автомобили пета ръка и да връткат безсмислени кръгчета из столицата вместо да се върнат по родните си градове/села и да помагат на семействата си и да вливат добри заплати в икономиката на регионите, в които са отраснали. Евтини родители, обучили децата си на евтино мислене получават евтини управници. ;}
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто незнам как хората продължават да гледат телевизия и да вярват, че този "истински българин" и "мъж" Радев работи за държавата. Неговия работодател е г-н Сорос, както и на служебните му "правителства" и на сегашното начело с този шyт Харварда. Разбетете, че Сорос не ни мисли нищо добро. "Ваксините" и безпричинно вдигнатата цена на тока(имаме АЕЦ) ще ни заличат като нация. Докога ще издигате на пиедестал всеки, който чрез "медиите" сатанистите решат да назначат да ни "управлява".
73
2
 
16
 
! Отговори
Krum преди 2 години
Каква победа ,смешници ,25-30 процента само гласуваха от българите ,и то повечето от чужбина неадекватници,,хората затварят работни места ,затварят бизнеси ,измират от ковид политики неадекватни,тая победила била ..в болниците цари хаос ,пенсии надоло ,подпомагането никакво,смени в администрацийте наново ...махаме ваште ,слагаме наште ..важно е да си от Хасковска област
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, тези усмихнати хора знаеш ли какви пари напарвиха покрай протестите. Сети се сам, всеки ден се нареждаха в 17 пред президентството в продължение на една година да вземат по 50 лв.Това са си едни добри пари, естествено, че ще са усмихнати и ще искат да се снимат с Радев?
71
2
 
12
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 67 - Какъвто и да бе Плевнелиев доведе в България едни от най-големите в IT сферата и отвори десетки хиляди работни места в София. Преговаряше добре и обещаваше на корпорациите хиляди добре обучени младежи. Това, че кадри от провинцията се настаниха на мениджърски позиции и унищожават сектора е отделен въпрос. Повечето Софиянци напускат и предпочитат да разнасят храна или дори да работят в строителството само и само да не са сред мякащите парашутисти с житейски опит и психика на кенгуру. ;}
70
0
 
13
 
! Отговори
Радев мафиота преди 2 години
А сега мафията се премести просто в президенството при Радев - Пламен Бибкова, Иво Прокопиев, Банев, Арабаджиев, Васил Божков,Аз за 5 години управление не чух нито една лоша дума от Радев и Йотова стещу тях даже имаше изказване, че оня сме медията на Божков звучали по-правдоподобни от тези на Прокуратурата.
69
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички хора наоколо усмихнати,всеки иска да се снима с тях.Одавна не сме виждали подобно нещо.И току изскочи оня от Банкя и започва да ни плаши с апокалипсис,понеже той не е на власт.Добре,че го отсвирихме,че всяка негова поява предизвиква стомашен рефлукс.
68
5
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
2 мандат с един милион по малко трите морета изиграха своята роля сегаправителството ще падне заради измислената криза с украина вън чуждите базии воиски от родината ми никои не ме е питал за нато и ес без референдум
67
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова 15 млрд заеми до момента ни струва вашето управление на Радев и Петков!
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втората победа беше с машини и затова имаше голяма емоция от подменения софтуеър!
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не я харесвам въобще,за Радев -ще го видим,ама сетете се колко се е накрала банкянската сvиня,че продължава да плаща нон стоп на троловетв по сайтовете...!Схемата е ясна, той го каза!То на схемаджия,схеми ще предлагат!
64
2
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Само като ви видя в новините и ми разваляте деня с оня злобния. Още 5 години трябва да ви търпим. Отблъсквате и с вашите клишета и със заучените фрази и визуално.
63
1
 
15
 
! Отговори
офф преди 2 години
Йотова, кой те брои тебе за ггг ?!
62
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше президента Радев. Мафията ГЕРБ-ДПС още щеше да е на власт и да граби Българите
61
2
 
18
 
! Отговори
БСП ПОБЕДА преди 2 години
САМО ПРЕБРОЙТЕ ЗАТВОРЕНИТЕ МАГАЗИНИ, ЗАКУСВАЛНИ, ЗАВЕДЕНИЕ И ВИЖТЕ КОЛКО ПЪТИ ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ РАБОТА НАДХВЪРЛЯТ НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ И РЪКОПЛЯСКАЙТЕ! САМО БСП И РАЗКЛОНЕНИЯ!
60
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Бана, честита свадба!
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в категория глиган
58
12
 
3
 
! Отговори
Президентът преди 2 години
Президентът няма власт, и по-добре, че Плевенлиев ни излагаше по света. Важни са Премиерът и Министерски Съвет, депутати.Като гледаме Петков и Василев, работили в служебният кабинет на Плевенлиев, преди това рожбите на НДСВ ГЕРБ, преди това Тройната, преди това СДС- БКП-та.Единственият губещ е българският народ, който е намалял драстично за 30 г. ама не смеят да публикуват данните от НСИ. Никой не бяга от хубавото. Над 30% е реалната инфлация. Заплатите са добри само за държавни служители.